- 13 Aralık 2014
- 2.990
- 6.306
- 158
Kızlar merhaba
Ben ilk defa yarismaya katiliyorum ve ilk defa bir platformda tarif paylaşıcam eksiklerim olursa kusura bakmayın
Boreğimin adını kendim uydurdum ama bir hikayesi var. Eşimle nişanlandıktan sonra ilk defa onların memleketine gittiğimizde bu böreği yapmışlardı benim de çok hoşuma gitti sizlerle de paylaşmak istedim inşallah beğenirsiniz.
Malzemeler
15 adet baklavalık böreklik yufka
5 tane orta boy patates
5 tane orta boy soğan
1-2 yemek kaşığı salça
9 yemek kaşığı yağ
1 çay bardağı su
Karabiber,kimyon,pul biber,tuz,nane
YAPILIŞI
İç Malzemenin Hazırlanışı
Ilk başta patatesleri ve soğanları soyuyoruz. Soyduğumuz patatesleri rendeliyoruz.Rendelenen patatesler suyunu bırakıyor o suyu süzdürmek gerekiyor.Ben patatesleri özellikle delikli bir kabın içine rendeledim delikli kapta olunca sular kendiliğinden akıp gitti birdaha süzmeye gerek kalmamış oldu.
Patatesleri rendeledikten sonra kuru soğanları yemeklik doğruyoruz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine suyu sürdürülmüş olan patatesleri ekleyip damak zevkinize göre baharatları ve salçayı ekleyip ara ara karıştırarak 10-15 dakika civarı kavuruyoruz.(ben bu böreği özellikle bol acılı ve bol salçalı çok severim oyüzden 3 çay kaşığı pul biber,2 çay kaşığı karabiber,1.5 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı nane, 1.5 çay kaşığı tuz ve 2 kaşık salça koydum)
Kavrulan ic malzemeyi soğumaya bırakıyoruz.
Hazırlık
3 kaşık yağ ile 1 çay bardağı suyu bir kasede karıştırıyoruz.
Ben bu sefer bir ruloyu 3 tane yufkadan sardım. 4-5 tane yufkadan da sarılabilir.
2 yufkayı tezgaha serip yağlı sulu karışımı fırça yardımıyla yufkanın üzerine damlatiyoruz sonra 3. yufkayı serip onu da fırça yardımıyla hafif ıslatıyoruz. Daha sonra iç malzemeyi yufkanın ceyreğine kadar yayıp rulo halinde dürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarla da aynı islem yapılıp tepsiye diziyoruz.
Börek piştiğinde çıtır çıtır olduğu için piştikten sonra bölerken dış parçalar biraz dağılabiliyor oyüzden pişirmeden önce tepsiye dizilen ruloları bıçakla 3 parçaya bölüyorum. Tercihe gore bolmeden de pişirebilir.
Fırına atmadan önce 1 yumurta sarisi ve 3 kaşık yağı bi kasede karıştırıp böbreklerin üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra istege gore susam ve çörekotuyla süsleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir(fırına göre farklılık gösterebilir ama 25-30 dk arası pişiyor)
Bize de afiyetle yemek düşer..
Son düzenleme: