Börekler Patatesli Gelin Böreği- Olca Salça Sponsorluğunda

Zehra_mda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
2.990
6.306
158
IMG-20180112-WA0003.webp

Kızlar merhaba
Ben ilk defa yarismaya katiliyorum ve ilk defa bir platformda tarif paylaşıcam eksiklerim olursa kusura bakmayın
Boreğimin adını kendim uydurdum ama bir hikayesi var. Eşimle nişanlandıktan sonra ilk defa onların memleketine gittiğimizde bu böreği yapmışlardı benim de çok hoşuma gitti sizlerle de paylaşmak istedim inşallah beğenirsiniz.
IMG-20180111-WA0058.webp

Malzemeler
15 adet baklavalık böreklik yufka
5 tane orta boy patates
5 tane orta boy soğan
1-2 yemek kaşığı salça
9 yemek kaşığı yağ
1 çay bardağı su
Karabiber,kimyon,pul biber,tuz,nane

YAPILIŞI
İç Malzemenin Hazırlanışı
IMG-20180111-WA0045.webp
IMG-20180111-WA0048.webp
IMG-20180111-WA0050.webp
IMG-20180111-WA0049.webp
IMG-20180111-WA0046.webp
IMG-20180111-WA0047.webp
IMG-20180111-WA0052.webp

Ilk başta patatesleri ve soğanları soyuyoruz. Soyduğumuz patatesleri rendeliyoruz.Rendelenen patatesler suyunu bırakıyor o suyu süzdürmek gerekiyor.Ben patatesleri özellikle delikli bir kabın içine rendeledim delikli kapta olunca sular kendiliğinden akıp gitti birdaha süzmeye gerek kalmamış oldu.
Patatesleri rendeledikten sonra kuru soğanları yemeklik doğruyoruz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine suyu sürdürülmüş olan patatesleri ekleyip damak zevkinize göre baharatları ve salçayı ekleyip ara ara karıştırarak 10-15 dakika civarı kavuruyoruz.(ben bu böreği özellikle bol acılı ve bol salçalı çok severim oyüzden 3 çay kaşığı pul biber,2 çay kaşığı karabiber,1.5 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı nane, 1.5 çay kaşığı tuz ve 2 kaşık salça koydum)
Kavrulan ic malzemeyi soğumaya bırakıyoruz.

Hazırlık
IMG-20180111-WA0055.webp
IMG-20180111-WA0053.webp

3 kaşık yağ ile 1 çay bardağı suyu bir kasede karıştırıyoruz.
Ben bu sefer bir ruloyu 3 tane yufkadan sardım. 4-5 tane yufkadan da sarılabilir.

2 yufkayı tezgaha serip yağlı sulu karışımı fırça yardımıyla yufkanın üzerine damlatiyoruz sonra 3. yufkayı serip onu da fırça yardımıyla hafif ıslatıyoruz. Daha sonra iç malzemeyi yufkanın ceyreğine kadar yayıp rulo halinde dürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarla da aynı islem yapılıp tepsiye diziyoruz.

Börek piştiğinde çıtır çıtır olduğu için piştikten sonra bölerken dış parçalar biraz dağılabiliyor oyüzden pişirmeden önce tepsiye dizilen ruloları bıçakla 3 parçaya bölüyorum. Tercihe gore bolmeden de pişirebilir.
IMG-20180111-WA0054.webp
IMG-20180111-WA0057.webp

Fırına atmadan önce 1 yumurta sarisi ve 3 kaşık yağı bi kasede karıştırıp böbreklerin üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra istege gore susam ve çörekotuyla süsleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir(fırına göre farklılık gösterebilir ama 25-30 dk arası pişiyor)
Bize de afiyetle yemek düşer..
IMG-20180111-WA0056.webp
IMG-20180111-WA0059.webp
IMG-20180111-WA0061.webp
IMG-20180111-WA0062.webp
IMG-20180111-WA0060.webp

Son düzenleme:
Bir eleştiri yapayım mı ?
Sunum fotoğrafını o kadar çok boğmuşsunuz ki canım börek arka planda kalmış. Tamam yanına domates, peynir, zeytin vs koyun ama yakından çekip böreği daha ön plana alabilirdiniz(yanındakiler flu çıkıp).
En sevdiğim patatesli börek arka planda kalmış, duvar karosu kareli, tabak altında ki bez kareli sunumunuzu çok boğmuş : (

Ellerine emegine sağlık canım benim,enfes görünüyor tarifin yarışmada başarılar diliyorum:KK36::KK36:

Bu arada bu sofra bezinden anneminde vardi,aklima geldi görünce bi duygulandim:KK51:cok özledim de:KK61:
Aynen bende sirf sofra bezi icin sunumu begendim :KK36: insanın aklina neler geliyor :/

Bir eleştiri yapayım mı ?
Sunum fotoğrafını o kadar çok boğmuşsunuz ki canım börek arka planda kalmış. Tamam yanına domates, peynir, zeytin vs koyun ama yakından çekip böreği daha ön plana alabilirdiniz(yanındakiler flu çıkıp).
En sevdiğim patatesli börek arka planda kalmış, duvar karosu kareli, tabak altında ki bez kareli sunumunuzu çok boğmuş : (
Ilk deneyim ve acemilik :( eleştirilerinizi dikkate alıcam inşallah birdahaki sefere. Teşekkür ederim.

Ellerine emegine sağlık canım benim,enfes görünüyor tarifin yarışmada başarılar diliyorum:KK36::KK36:

Bu arada bu sofra bezinden anneminde vardi,aklima geldi görünce bi duygulandim:KK51:cok özledim de:KK61:
Teşekkür ederim canım. Ailenin yanına gitme zamanın gelmiş demek ki.
Severek kullanıyorum sofra bezini. Hoşuma gidiyor öyle rengarenk şeyler.

Teşekkür ederim canım. Ailenin yanına gitme zamanın gelmiş demek ki.
Severek kullanıyorum sofra bezini. Hoşuma gidiyor öyle rengarenk şeyler.
Cok güzel canim benim,sofra bezini gördüğüm an bi ağlama hissi geldi :( ama suan iyiyim.nasip kısmet Allahin izniyle 5 6 ay sonra gidicem ailemin yanına.:KK37:

İlk defa yarismaya katilmissin insallah burda daha nice tariflerini görürüz canim.cok guzel olmus boregin.ama eger daha yakindan ve daha aydınlık bir ortam da cekersen fotolari kazanma şansın daha cok olur.artik birdahakine oyle yaparsin:KK36:

Ellerinize emeğinize sağlık başarılar:36:
Eki Görüntüle 2092739
Kızlar merhaba
Ben ilk defa yarismaya katiliyorum ve ilk defa bir platformda tarif paylaşıcam eksiklerim olursa kusura bakmayın
Boreğimin adını kendim uydurdum ama bir hikayesi var. Eşimle nişanlandıktan sonra ilk defa onların memleketine gittiğimizde bu böreği yapmışlardı benim de çok hoşuma gitti sizlerle de paylaşmak istedim inşallah beğenirsiniz.
Eki Görüntüle 2092708

Malzemeler
15 adet baklavalık böreklik yufka
5 tane orta boy patates
5 tane orta boy soğan
1-2 yemek kaşığı salça
9 yemek kaşığı yağ
1 çay bardağı su
Karabiber,kimyon,pul biber,tuz,nane

YAPILIŞI
İç Malzemenin Hazırlanışı
Eki Görüntüle 2092717 Eki Görüntüle 2092718 Eki Görüntüle 2092719 Eki Görüntüle 2092720 Eki Görüntüle 2092721 Eki Görüntüle 2092722 Eki Görüntüle 2092723
Ilk başta patatesleri ve soğanları soyuyoruz. Soyduğumuz patatesleri rendeliyoruz.Rendelenen patatesler suyunu bırakıyor o suyu süzdürmek gerekiyor.Ben patatesleri özellikle delikli bir kabın içine rendeledim delikli kapta olunca sular kendiliğinden akıp gitti birdaha süzmeye gerek kalmamış oldu.
Patatesleri rendeledikten sonra kuru soğanları yemeklik doğruyoruz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine suyu sürdürülmüş olan patatesleri ekleyip damak zevkinize göre baharatları ve salçayı ekleyip ara ara karıştırarak 10-15 dakika civarı kavuruyoruz.(ben bu böreği özellikle bol acılı ve bol salçalı çok severim oyüzden 3 çay kaşığı pul biber,2 çay kaşığı karabiber,1.5 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı nane, 1.5 çay kaşığı tuz ve 2 kaşık salça koydum)
Kavrulan ic malzemeyi soğumaya bırakıyoruz.

Hazırlık
Eki Görüntüle 2092725 Eki Görüntüle 2092727
3 kaşık yağ ile 1 çay bardağı suyu bir kasede karıştırıyoruz.
Ben bu sefer bir ruloyu 3 tane yufkadan sardım. 4-5 tane yufkadan da sarılabilir.

2 yufkayı tezgaha serip yağlı sulu karışımı fırça yardımıyla yufkanın üzerine damlatiyoruz sonra 3. yufkayı serip onu da fırça yardımıyla hafif ıslatıyoruz. Daha sonra iç malzemeyi yufkanın ceyreğine kadar yayıp rulo halinde dürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarla da aynı islem yapılıp tepsiye diziyoruz.

Börek piştiğinde çıtır çıtır olduğu için piştikten sonra bölerken dış parçalar biraz dağılabiliyor oyüzden pişirmeden önce tepsiye dizilen ruloları bıçakla 3 parçaya bölüyorum. Tercihe gore bolmeden de pişirebilir.
Eki Görüntüle 2092733 Eki Görüntüle 2092734
Fırına atmadan önce 1 yumurta sarisi ve 3 kaşık yağı bi kasede karıştırıp böbreklerin üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra istege gore susam ve çörekotuyla süsleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir(fırına göre farklılık gösterebilir ama 25-30 dk arası pişiyor)
Bize de afiyetle yemek düşer..
Eki Görüntüle 2092735 Eki Görüntüle 2092736 Eki Görüntüle 2092737 Eki Görüntüle 2092738 Eki Görüntüle 2092739

Back
X