Bebek Beslenmesi patatesi nasıl vermeliyim arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elif32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
194
2
118
47
Diğer
kızlar bebeğim tam 6,5 aylık,anne sütü iyi diye ek gıdaya geçmede biraz pasif mi kaldım ne,sadece elma suyu iki gündür havuç suyu veriyorum,babymix yoğurt verdim onu istemedi,arada bebe bisküvisi var kandi yaptığım onu veriyorum,artık patates havuç gibi şeylerde vereyim dedim size sorum patatesi haşlayıp ezip mi vereyim yoksa haşlama suyuna irmik koy ver diye yazmışlar başka taiflerde,öylemi yapayım

Öncelikle biraz deneme yanılma ile bebeğinin nasıl sevdiğini bulmalısın.Ben sana oğlumun çok severek yediği tarifi yazayım belki seninki de sever.

Patates,havuç,domates,mevsime uygun sebzelerden biraz ve pirinç haşlıyorum.1 haftadır buna kıyma ve tereyağıda ekledim.Kapatmaya yakın irmik ilave ediyorum.Sonra blenderdan geçiyorum.Tam bir püre kıvamında seviyor.Çorba şeklinde hiç yemiyor.Patates havuç ve irmikle başlayıp zamanla ilave edersen alışması kolay olur.

Kolay gelsin,umarım afiyetle yer.

ilk başta sebzeleri tek tek dene bence yeni başlıyorsan fazla karıştırma
ilk pataesi ve havucu haşlayarak az az ver onlara alışınca içine kabak
irmik pirinç ilave edebilirsin

patates,havuç ve pirinci buharda haşlayıp,içinede haşladığın sudan az bir miktar koyup çatalla ezip verebilirsin.yada bu uçunu 1 bardak suda düdüklüde 15 dk pişirip verebilirsin ilk başta daha sonrada içine kabak,enginar veya taze fasulye gibi sebzeleri ekleyebilirsin.
oğluma patates havuç enginar göbeği ,bezelye ve pirinçten oluşan çorba yaptım çok sevdi.
hepsinede mutlaka bir çay kaşığı kadarda zeytinyağ koyabilirsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…