• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi patates ve havuç çorbasını nasıl yapıyorsunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
yani ben yapıyorum ilk onunla başladım zaten şimdide havuç patates soğan kabak bazen sebzelerden koyuyorum küp küp doğra yada rendele az mercimek az ince bulgur düdüklüde 10 dakika az suyla pişiriyorum sonra açıyorum kapağını 1 kaşık kavrulmuş kıyma 1 tatlı kaşığı zeytin yağı bi taşım daha kaynatıom sonra rondodan geçir ve yedir güzel oluoyor oğlum severek yiyiorrr

canım önce çatalla ezip pütürlü vermeyi dene yutamazsa rondo yaparsın..suyunuda koy çorbadan biraz koyu olsun daha kolay yutar bizimki öyle yani..
1-2 haftarondo yaptım ben baktım pilav filan yutabiliyor artık çatalla eziyorum..:nazar:

bende yeni yeni yapmaya başladım.şöyle:
1 küçük patates 1küçük havuç
küçük küçük doğra.üstüne 200 ml su ekle.haşlanıncaya kadar pişir.
tel süzgeçten geçir.
birkaç damla zeytinyağı ekle.
bebişine afiyet olsun.
ben bu hafta brokoli ekledim bu karışıma.
yarın pirinç de ekleyip yapıcam.

bende yeni yeni yapmaya başladım.şöyle:
1 küçük patates 1küçük havuç
küçük küçük doğra.üstüne 200 ml su ekle.haşlanıncaya kadar pişir.
tel süzgeçten geçir.
birkaç damla zeytinyağı ekle.
bebişine afiyet olsun.
ben bu hafta brokoli ekledim bu karışıma.
yarın pirinç de ekleyip yapıcam.

kumralaycım ben de öyle yapıyorum.ilk verdiiğimde pek sevmedi bizimki

canım açken denesene.aslında benimki de yüzünü buruştura buruştura yiyiyor.ama kaşığının hatrını her şeyi yiyiyor maaşallah.:nazar:kaşık seviyor benimki.ya bi de benim dr kahvaltı başla dedi.yeni 6 aylık olduk erken değil mi?

canım açken denesene.aslında benimki de yüzünü buruştura buruştura yiyiyor.ama kaşığının hatrını her şeyi yiyiyor maaşallah.:nazar:kaşık seviyor benimki.ya bi de benim dr kahvaltı başla dedi.yeni 6 aylık olduk erken değil mi?

sıra kahvaltıya gelmiş demekki,bizde yeni başlıyoruz ek gıdalara 2 hafta sonra çorba denicem..dün bir doktora sordumda başlangıçta sebze meyve püresi-çorba-tahıllar-kahvaltı olarak sıralayabilirsiniz dedi,şaşırdım kahvaltı için 8 9 ay gibi sanıyordum,sizdende duyunca öle oluyor demekki..

ya evet bende öyle düşünüyorum ama 2 hafta sonra başlayacağım.ya daha dün doğmuşlardı bugün kahvaltı faln konuşuyoruz ah ah.

Back