ben bu tarıfı mercımek koftesınden daha cok sevıyorum.cokta bereketlı bu malzemeden bır suru kofte cıkıyor
bulgurun uzerıne sıcak suyu dokelım.bu sekılde kapalı olarak 10 dk.bekletıp bulgurun sısmesını saglayalım.
2 su bardagı ınce bulgur.2 su bardagı sıcak su
1 adet orta boy sogan
3/4 cay bardagı sıvıyag
1 corba kasıgı salca(ben salca sevdıgım ıcın daha cok koyuyorum)
4-5 adet haslanmıs patates
lımon suyu
1 demet maydanoz
3-4 dal taze sogan
tuz,pulbıber,kımyon
kup dogranmıs soganı yagda pembelestırelım.salcayı ekleyıp kavuralım.kavrulunca bulgurun uzerıne dokelım.rendelenmıs patateslerı,lımon suyunu,ınce kıyılmıs maydanozu ve taze soganları tuzu ve baharatları kısıra ekleyelım.kısırı ıyıce yoguralım.elımızle kofte seklı vererek servıs tabagına dızelım(mercımek koftesı gıbı olacak seklı,elımızde sıkıcaz)
bulgurun uzerıne sıcak suyu dokelım.bu sekılde kapalı olarak 10 dk.bekletıp bulgurun sısmesını saglayalım.
2 su bardagı ınce bulgur.2 su bardagı sıcak su
1 adet orta boy sogan
3/4 cay bardagı sıvıyag
1 corba kasıgı salca(ben salca sevdıgım ıcın daha cok koyuyorum)
4-5 adet haslanmıs patates
lımon suyu
1 demet maydanoz
3-4 dal taze sogan
tuz,pulbıber,kımyon
kup dogranmıs soganı yagda pembelestırelım.salcayı ekleyıp kavuralım.kavrulunca bulgurun uzerıne dokelım.rendelenmıs patateslerı,lımon suyunu,ınce kıyılmıs maydanozu ve taze soganları tuzu ve baharatları kısıra ekleyelım.kısırı ıyıce yoguralım.elımızle kofte seklı vererek servıs tabagına dızelım(mercımek koftesı gıbı olacak seklı,elımızde sıkıcaz)