• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pastörize süt

melikem

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2007
73
6
623
44
hanımlar merhbalar.Birçok yerde muhallebiye ya da çorbaya :emir_bebek:süt eklendiğini görüyorum ben uygun değil diye vermiyordum yanlış mı biliyorum sizler ne kullanıyorsunuz?

ben oğluma ılk muhallebı yapmaya basladıgımda mesela 1 bardak sütle yapılıyorsa yarım bardak süt yarım bardak su olarak verıyodum bı kıtapta okumustum cocuga dırek süttü vermek agır gelebılırmiş oyüzden yavas yavas alıştırarak bünyesını zaten 1 yasından önce süt içmesıne gerek yok emıyorsa yemeklerındede azar azar kullanmalısın bence umarım yardımcı oalbılmısımdır

benımde bıldıgım bebıslere 1 yasına kadar süt vermek ıyı degılmıs muhallebıyı suyla yap cnm bırde ben netde okudum pırınc unuyla mama yapılıyorya ıcıne devam maması katılıp ulkerın boyle bır urunu var ıkısıde bır suyla yapılıyormus ondan aldım bende oglusuma eger senınde bebısın tabıı bızımkı gıbı 4.5 aylıksa deneyebılırsın

1 yaşından önce vermeyin diyor doktorlar.
bende sadece hipp'in pirinçli ek besininde gördüm sütü.sadece süt değil ger.i biraz su biraz süt diyor. ama ben tamamen suyla yaptım öylede yedi.

1 yaşından önce inek sütü vermek zararlı bebişler için. muhallebisini su ve pirinç unu ile yapıp, ılımaya yakın içine mama eklerseniz sütle yapılmış gibi oluyor.

canım ben gıda mezunuyum eşimlebizde araştırdık hazır olsun diye keçisütü bulabilirsen inek sütü yerine onu kullan anne sütüne en yakın değerler onda yağı falan anne sütü standartlarında bende bebişime yoğurt muhallebi yaparken keçisütü kullanıcam

Back