Pasaportunuza Damga Vurdurun

E

EU3

Ziyaretçi
Kizlar Damga Kaldirilmis..

Gülsemcim bir zahmet konuyu kilitle cicim a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgi'cim aynı işlem emekliler içinde geçerlimi? bunu daha öncede duydum ama sağlıklı bir kaynağa ulaşamamıştım.en iyisi konsolosluğu aramak.ama bir bilgin var ve paylaşırsan çok sevinirim.
iyi geceler....

Arkadasim duydugum kadariyla emeklilerede gecerli ayni islem cünkü gecenlerde emekli olan komsularimda bu islemi yaptirmak icin konsolosluga gitmisti. Yinede en iyisi konsolosluktan bilgi edinmen. www. e- konsolosluk. net´e bir bak. Konsololsugun kendi sitesi....

evet esimde yaptirrcak bu gerekli dam ga vurdurulmak zorunda arkadaslar............

islem ucretsiz ama bazen aliyorlarmis..

ben de bu hafta gidicem yaptirmak icin bi para istesinler :)

ya ben gecen hafta izmirden cikis yaptim bilmiyordum bu damga olayini 15 ytl lik pul aldirttilar öyle cikis yapabildim megerse yeni cikmis bu kanuun konsolosluklarda ücretsiz yapiliyor bende bugün yaptirdim

Başlık : Yurtdışına Çıış Harcına İlişkin Duyuru
Konu : Gümrük
Dil : Türkçe
Duyuru Tarihi : 11.01.2008 11:13:32
Temsilcilik :

23.03.2007 tarih ve 26471 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5597 sayılı kanunun 1. maddesine göre "Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurtdışına çıkış yapanlardan çıkış başına 15 YTL harç alınır" hükümü getirilmiştir.

Aşağıdaki guruplar harç uygulamasından muaf tutulmuştur.

- Çıkış tarihi itibariyle yurtdışında oturma izni bulunanlar

- 7 yaşını doldurmamış olanlar

- yurtdışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı

Yurtdışında oturma izni bulunan vatandaşlarımızın harçtan muaf olabilmeleri için pasaportlarında konsolosluklar tarafından tatbik edilmiş aşağıdaki kaşelerden birinin bulunması gerekmektedir.

- işçidir

- işçi ailesidir

- işçi çocuğudur.

- Süresiz yurtdışında oturumu bulunmaktadır.

- ....................tarihleri arasında yurtdışında oturumu bulunmaktadır.

Çifte vatandaşlar yabancı ülke pasaportu ile seyahat edebildiklerinden harç ödemek zorunda değildirler.

Resmi görevle yurtdışına çıkan kamu görevlileri harç muafiyetinden faydalanamazlar.

Bizim gibi Kendi vatanina yabanci olarak girenlere lazim degil nasil olsa:)
Biz girisde Vize aliyoruz sizlerde harc ödeyin:p

merhabalar arkadaslar,
benim bir sorum olacakti yardimci olursaniz cok sevinirim, kardesim 16 yasinda alman yabancilar yasasina göre direkt alman vatandaslini secebilirmi, su an annemin pasaportunun üzerinde, neler yapmaliyiz, ne kadar ücreti?

Arkadaslar, damga kalkmis diye duydum...

bu hafta bende gidip pasaportuma damga vurdurayimda su sorumluluktan kurtulayim.Tesekkürler bilgiler icin.

Yakin donemde konsolosluga gidip bu damga hakkinda bilgi alan var mi?

e-konsolosluk.net te duyurular bolumunde yurtdusuna cikis harci muafiyet damgasi ile ilgili 11.06.08 de iptal gozukuyor??? link yada yazi kopyalanamiyor bi bakin isterseniz.
Disisleri bakanliginin e-konsolosluk sitesi duyurular bolumunde.
Bu damga iptali dogru mu degil mi acaba...:bbo:

Evet arkadaslar damga pulu uygulamasi kalkti ben temmuzda gidip geldim.Alinmadi.

X