- 2 Ağustos 2008
- 1.708
- 2.810
- Konu Sahibi cemreeylul
ben de ayni durumda olmak istemiyorum iste...
ama 60 saat calisamayacagima gore tecrubesiz olarak kalicam mecburen
ne kadar dogru bilmiyorum acikcasi ama bize okula basladigimizdan beri artik herkesin ingilizce bildigi, fark yaratmak icin ikinci dilin cok cok gerekli oldugunu anlatiyorlar
cunku ozellikle IR mezunlarinin cogu dil biliyor, ama biraz da hangi okul oldugunun onemi var sanirim
60 saat insafsızlık cidden..ben reputable diye tabir edilen yabancı sistemli bir okuldan mezunum , okurken dünyanın en bilinen akademisyenlerinden ders alıyorum UN'e NATO ya ders sırasında canlı interaktif bağlanıyoruz diye çok övünürken okul bitince sudan çıkmış balığa döndüm açıkçası...matematiğe kafam bassa yüz defa iş bulmuştum ama iisbf tercihlerinde genelde iktisat işletme tercih edilior bizim okulda bildiğimiz tarih, diplomasi tabi özel sektörün umru değil. bikaç yerle görüştüm İstanbul'da, human resources pozisyonlarıydı 1300 lira gibi rakamlar verdiler o da anca kirama yeteceği için kabul edemedim. Rusça biliyorum ama okuldan sonra devam ettiremedim çok meşekkatli bir dil, intermediate 'a gelmiştim. Bi kursa danıştım rusçada interden advanced e gelmek 1 sene dediler hızlandırılmış haliymiş üstelik bu. İngilizce gibi 3-4 ayda öğrenilmiyo. Fransızcanız çok güzel avantaj , siz açıkta kalmazsınız bence mezun olduktan sonra da.