Parmakta Siğil için Doğal Yöntemler

papatyalarcaa

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2021
17
5
16
Hayırlı geceler hanımlar Size bir sorum olacaktı.. Eşimin işaret parmağında bi tane siğil var, yıllardır varmış aslında. Kendisini de haliyle çok rahatsız ediyor günlük yaşantısında. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana etkisi görülmüş bi doğal tedavi yöntemi söyleyebilir mi? Ya da doktora görünen ve doktorun tavsiyesi, verdiği ilaçlar ile siğilden kurtulan arkadaşlar da varsa cevap verirlerse çok sevinirim
İnternette baktım fakat insan her gördüğünü de uygulamak istemiyor. Bir tanesi deniz tuzunu ılık suyla eritip parmağın içinde bekletilmesini tavsiye etmiş fakat bilemedim. Denemiş olanlar varsa tecrübelerini de paylaşabilirler tabiki

merhaba hayırlı Geceler bende de yıllar önce vardı hem avucumun içinde hem de baş parmağımda. Köye gittiğimizde incir sütü damlatmıştık ve bir süre sonra düşmüştü. Biz de çok şaşırmıştık. İlaç olarak ise cildiyeye gittiğiniz zaman siğile bir sprey sıkıyorlar o siğili yakıyor ve düşürüyor. Kardeşim gitmişti ve yapmıştı doktor geçmişti onunki de

Çok çok teşekkür ediyorum İnşallah dediklerinizi dikkate alıp uygulamaya çalışıcam. Peki incir sütünden sonra bir daha çıktı mı?

Merhaba bende de vardi çok önceleri kuaförüm çalışmama engel olmaya başlamıştı anneme okutturmustum siğil duası 1 hafta içinde siğil diye bir şey kalmamıştı cildiyenin uyguladığı tedavide izi kalıyor ve çoğalıyor zamanla bende öyle etki etmişti sizde dua kitaplarından yada netten bula bilirsiniz siğil duasını

Doğal tedavi arayışını çok anlayamiyorum. Doktora gidip gosterirse bir tane jel verecek. O jeli duzenli olarak sürünce bitip gidecek.
++benim de ayni parmagimdaydi, iz falan kalmadi.

pamuk musun nesin siz begenin diye yazmıyorum bilmediginiz denemediginiz bir şey için begenmedi yapmanızı anlayamadım ben yardımcı olmak adına tecrübe edip denedigim çözüp bulduğum bilgiyi yazmıyorum ok

Bizde onu yaptırdık ama maalesef etkisi olmadı. Duaya her zaman sığınırım çok şükür ama bunun sebebini anlayamadık ama yine de teşekkürler

İlaç tedavileri var, süreç uzun. Uygunsa yakarak veya dondurarak da tedavi olunabilir. Kryoterapi ile sprey soğuk azot ile siğil donduruluyor, birkaç kez gerekebilir. Dermatoloji bölümü ilgileniyor.

Doğal tedavi arayışını çok anlayamiyorum. Doktora gidip gosterirse bir tane jel verecek. O jeli duzenli olarak sürünce bitip gidecek.
++benim de ayni parmagimdaydi, iz falan kalmadi.
Ben sadece deneyenler varsa diye merak ettim. Eşime doktora gitmesini söylerim ama işinin yoğunluğundan dolayı ihmal edebilir. O yüzden bu konudaki tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istedim. Teşekkür ediyorum sizin yardımınız için de. İnşallah en kısa zamanda eşim doktora gider ve bu durum hallolur

Bilmeyip denemediğimi nereden biliyorsunuz?

Bilimin kötülenmesinden hoşlanmiyorum. Doktorun verdigi ilaç iz birakiyormuş, dağıtıyormuş ama duayla hemen geçiyormuş.

Hem doktorun verdigi ilacı kullansın hem de ici rahat etsin diye dua etsin. Bu oneriyi verseniz begenmedim atmazdim.

Benim beğenip beğenmemem umrunuzda değilse zahmet edip etiket yapip kendinizi aciklamasaydiniz.

O kadar cabuk iyilesen bir sey ki. Verilen ilaç siğilin hava almasini engelliyor. Yok olup gidiyor.

İlaç tedavileri var, süreç uzun. Uygunsa yakarak veya dondurarak da tedavi olunabilir. Kryoterapi ile sprey soğuk azot ile siğil donduruluyor, birkaç kez gerekebilir. Dermatoloji bölümü ilgileniyor.
Benimki cok cabuk bitmişti. Basit bir ilaçtı, oje fırçası gibi fırçası vardi. Siğillerin türleri mi oluyor ki?

Benimki cok cabuk bitmişti. Basit bir ilaçtı, oje fırçası gibi fırçası vardi. Siğillerin türleri mi oluyor ki?
Etken virüs Human Papilloma virüs (HPV), 80'den fazla türü var. Yerleştiği yere göre hangi tip olduğu genelde Dermatologlar tarafından bilinir. Karnabahar şeklinde (Ayak tabanındakiler daha düz), büyüklükleri değişkendir. İlaç, jel. sprey gibi yüzeyden tedavi eden ilaçlar olduğu gibi koterle yakarak, azotla dondurarak, lazer ve radyofrekans yöntemleriyle de tedavi edilebilir. Hatta anüstekiler ameliyathane şartlarında cerrahi olarak (çoğunlukla yakarak) çıkarılır. Hiçbir tedavi sonuç garantisi vermez, nüksedebilir.

Önemli olan virüsü kapmamaktır. Çünkü HPV kadınlarda rahim ağzı kanseri sebebidir. Ağız ve anal kanserlerin (eş cinsel erkeklerde) bir kısmı da bu virüsle ilişkilidir.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

Cocukken elimde siğil geçirdim ve bir daha tekrarlamadı. Hpv taşımıyorumdur su an degil mi? Smear testim temiz cikmisti.

Cocukken elimde siğil geçirdim ve bir daha tekrarlamadı. Hpv taşımıyorumdur su an degil mi? Smear testim temiz cikmisti.
Tedavi yöntemlerinden biriyle tamamen iyileşmişsindir diye düşünüyorum. HPV ve uçuk virüsü, Zona virüsü gibi bazı virüsler hücrelerde yerleşik olarak ömür boyunca sessiz kalabilirler veya bağışıklık sistemini düştüğü (Stress, hastalık gibi) durumlarda ortaya çıkıp hastalık yapabilirler.

Hepatit B ve Hepatit C virüsleri de öyle, ciddi karaciğer kanseri etkenidirler fakat ülkemizde milyonlarca insan bu virüsleri taşımakta yalnızca 30000 civarında karaciğer kanseri gelişmektedir.

Smear testlerinde son yıllarda rutin olarak HPV ve tipleri bakılmaktadır. Sende temiz çıkmasına sevindim. Yıllık kontrollerini ihmal etme tabii ki. Bu bölgeye HPV bulaşı cinsel partnerden olmakta ve çoğunda peniste dışarıda gözüken bir hastalık hali yoktur.

Okuyan diğer arkadaşlara ilave bilgi olsun, dışarıdan normal gözüken HPV'li penisten oral sex ile kapacağınız virüs, vajeninize girip rahim ağzı kanseri yapacak virüsle karşılaştırınca devede kulak yani.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…