Çocuk Hastalıkları Parmak emmiyor...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

maviska

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2007
18
0
42
Benim kız çoçuğum 4 aylik. Baş Parmaktan ayrılmıyor. Uyanıkken ben onunle hep oynuyorum, eğlendiriyorum parmak emmek izin vermiyorum ama uykuda ve gece hep emmiyor...çıkartıyorum- kavga ediyor bana kızıyor.
ben bu konu çok korkunç şeyler duydum- işte birisinin kemiğe kadar emmmiş de, işte baş barmak büyümemiş te, siz ce öyle bir şey olur mu? yoksa hikaye mı?

Bebeğin Parmak Emmesi Zararlı mıdır?

Hayır, bebeklerde parmak emme normal kabul edilir. Bebek, bu şekilde kendini güvende hissetmekte ve daha kolay uykuya dalmaktadır. Ayrıca, ultrason sayesinde anne karnındayken bile bebeklerin parmak emdiklerini biliyoruz. Çoğu bebek, 1 yaştan önce kendiliğinden bu alışkanlıktan vazgeçer. Bu şekilde, diş ve çene yapısında olumsuz bir etki görülmeyecektir. Ancak, 4-5 yaştan sonra da parmak emmeyi sürdüren bebekler için doktor ve diş hekiminin tavsiyesine gerek duyulacaktır. Çünkü; bu yaşlardan sonra devam eden parmak emme dişler ve çene yapısında olumsuz etkilere neden olabilir.

Kaynak: sagliklicocuk.com

Dr. Nilüfer Toprakçı

Benim kız çoçuğum 4 aylik. Baş Parmaktan ayrılmıyor. Uyanıkken ben onunle hep oynuyorum, eğlendiriyorum parmak emmek izin vermiyorum ama uykuda ve gece hep emmiyor...çıkartıyorum- kavga ediyor bana kızıyor.
ben bu konu çok korkunç şeyler duydum- işte birisinin kemiğe kadar emmmiş de, işte baş barmak büyümemiş te, siz ce öyle bir şey olur mu? yoksa hikaye mı?

benim kzım da 3aylık nasıl emiyor barmaginı
emzik veriyorum bazen emzir bırakım parmagını emiyor
kuzenimin kızı 2. sınıfa gidiyor hala parmagını emiyor uyurken bırakamıyor ne yapcaz bilmem artıkın normalde

arkadaşım benim bebeğim 4 ay 23 günlük benimkide emiyor ama çok sağlıklıymış gelişimini tamamlıyormuş dikkat ettiysen önce elini komple ağzına sokmaya çalışıyordu sonra 3 parmağını şimdide tek bak ellerini daha doğrusu parmaklarını kullanmayı öğrendi birde damağı sertleşirmiş oda kaşınırmış ondan sokarlarmış çocuk kendi kendine yetmeyide öğreniyor emziksiz boşver emzik vereceğine kendi elini alsın 4 yaşına kadar normalmiş ben özellikle veriyorum bazen çünkü gece uyandığında kendi kendine uyuyabiliyor yoksa emzik vermek zorunda kalacaktım

X