• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

parmak emme sorunuu

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
33
arkadaşlar benm 15 yaşında bir erkek kaedeşim var bebekliğinden buyana parmağını emiyor 15yaşında şuan hala görmediğimizyerde yatarken tv izlerken dalarsa parmağını emiyor neyaptıysak bıraktıramadık acı oje vs böyle bir durum yaşayan varmı aranızda çözüm bulan lütfen önerisi olan paylaşsın

cnm ben evli olup hala bu alışkanlığından kurtulamayan bile gördüm..
dediğin gibi hiç bişey fayda etmiyor...
hatta burada bi konu açılmıştı kocam uyumadan önce biberonla süt içiyor die ona da ayrı bi şok olmuştum zaten...

siz nasıl bi tepki veriosunuz.. o da utanıyodur bu durumdan mutlaka ama kendini engelleyemiodur
bi psikoloğa falan götürdünüz mü?

Son düzenleme:
Benim erkek kardeşimde küçüklüğünden beri parmağını emiyo.Acı oje biber herşeyi denedik alışkanlık işte.Şimdi 16 yaşında hatta bu yüzden ön dişlerinde şekil bozukluğu olmuştu diş teliyle düzeldi.Ama uyurken eli yine ağzında oluyo bazen eskisi gibi sık olmasada :)

Benim yeğenim emiyordu surekli. Artık parmağı yara olmuştu. Dislerde de bozukluk vardı. Annesi çocuk doktoruna goturdu, o şekilde biraktirabildi. Yaşı ufakken gittiği için bırakması daha basit oldu muhtemelen. Sizin kardeşiniz psikologdan yardım alabilir ama.

cnm ben evli olup hala bu alışkanlığından kurtulamayan bile gördüm..
dediğin gibi hiç bişey fayda etmiyor...
hatta burada bi konu açılmıştı kocam uyumadan önce biberonla süt içiyor die ona da ayrı bi şok olmuştum zaten...

siz nasıl bi tepki veriosunuz.. o da utanıyodur bu durumdan mutlaka ama kendini engelleyemiodur
bi psikoloğa falan götürdünüz mü?

piskologa küçükken götürmştük bir faydası olmadı şimdide gitmek istemiyor görünce bazen kızıyoruz bazende yapma ayıp vs uygun dille anlatıyoruz sinirleniyor yada elini çekiyor parmağından eskisi kadar sık emmiyor ama tv izlerken dalarsa yada yalnızken yada uykuya dalarken görüyorz emdiğini geçnlerde parmağını bardak kesmişti orta ve yüzük parmağını dalgasına diyorki abla bunada şükür ya başparmağım kesilseydi diyor (baş parmağını emiyor ) aslında budurumdan rahatsız değil daha doğrusu hala çocuk birazdaha olgunlaşırsa bırakır diye umudediyoruz

Benim yeğenim emiyordu surekli. Artık parmağı yara olmuştu. Dislerde de bozukluk vardı. Annesi çocuk doktoruna goturdu, o şekilde biraktirabildi. Yaşı ufakken gittiği için bırakması daha basit oldu muhtemelen. Sizin kardeşiniz psikologdan yardım alabilir ama.

küçükken götrmştk faydası olmadı piskoloğun benmde kardeşimn dişinde şekil bozukluğu var ve emdiği parmak diğer parmağına göre zayıf

Benim erkek kardeşimde küçüklüğünden beri parmağını emiyo.Acı oje biber herşeyi denedik alışkanlık işte.Şimdi 16 yaşında hatta bu yüzden ön dişlerinde şekil bozukluğu olmuştu diş teliyle düzeldi.Ama uyurken eli yine ağzında oluyo bazen eskisi gibi sık olmasada :)

aynen benm kardeşimn de dişinde şekil bozukluğu var canm

ben de 14-15 yaslarina kadar sacimi ve elbisemin yakasini emdim. sacimi emmeyi haberde midesinden sac cikan birini gorunce biraktim galiba. yakami liseye baslayinca arada evde emerdim. yurda yerlesince onu da birakmistim :27:

15 yasina kadar biraktiramamissiniz artik ugrasmanin manasi yok artik kendi kendine birakir zaten

benim 2,5 yaşındaki oğlum parmağını emiyor uyurken,bir de acıktığı zaman,ben kaç zamandır kendime dert ettim bu durumu,ama burayı okuyunca kendi durumumuz için tanrıya şükrettim,15-16 yaşın önünde 2,5 yaş ne ki? :)

benim 2,5 yaşındaki oğlum parmağını emiyor uyurken,bir de acıktığı zaman,ben kaç zamandır kendime dert ettim bu durumu,ama burayı okuyunca kendi durumumuz için tanrıya şükrettim,15-16 yaşın önünde 2,5 yaş ne ki? :)

canm bence bıraktırmaya çalış bebeğini benm kardeşimde birzamnlar 2.5 yaşındaydı ozamnda emiyordu neyaptıysak bırakmadı bizimki emziği bırakınca başlamış annm öyle diyo emziğe alıştırsan parmağı unutana kadar sonra emziği atarsın bir süre sonra

üzgünüm canım ama sanırım çaresi yok benim teyzemin oğlu 21 yaşında çok yakışıklı çok bakımlı ama hala dalınca kolunu emer ne yaptıysak vazgeçiremedik. afedersin inek pisliği sürdük küçükken yıkadı emmeye devam etti:19:

Back
X