parmak emen bebeği olan var mı??

estalmus

KANATLARIM VAR RUHUMDA
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
6.450
59
158
selam kızlar benim 5 aylık bir kızım var:nazar:yaklaşık bir aydır parmak emiyo.ne yapsam engelleyemiyorum.
emzik de almıyo.:59:ne yapacağımı şaşırdım.bu konuda tecrübesi olanlardan fikir istiyorum.parmağını emdiği
zaman engellemeli miyim yoksa karışmamalı mıyım bilemiyorum:50:ne zamana kadar emer.emerse parmağında
ve damağında şekil bozukluğu falan olur mu off daha bir sürü şey:52:

arkadaşımın kızı 7 aylık. o da sürekli parmak emiyor. annesi her seferinde o elini ağzına götürdükçe engellemeye başladı. şimdi baya azaldı.

Başlığı ilk okuduğumda gülümseyip düşündüğüm şu oldu.Aslında başlık '' parmağını emmeyen bebek var mı'' olmalıydı.Emmeyen bbeek var mı sahi:)

Bebeğin parmak emmesi diş çıkarmaya hazırlık gibi düşünülsede tanıma arzusu eğilimi önce parmağını emecek sonra eline aldığı herşeyi ağzına götürücek bu bir süreç sakın ha müdahale etmeyin engellemeyin zamanla geçiyor çünkü.Eğer sizi rahatsız ediyorsa dikkatini dağıtmayı deneyin.Damak çene yapısını asla bozmaz .Bende senin gibi ilk önce neden acaba diyordum önce dr.umdan sonra çevremden ve sonra tecrübelerimden öğrendimki bu bir süreç ve çok keyifli bir süreç.

parmağını emmesi gayet doğal çünkü bebeğin oral dönemde..bu dönem 0-12 ay sürer .. bebek ağızdan tatmin olmak zorunda,engellersen büyüdüğünde bazı olumsuz alışkanlıkları olur..emzik emmeye alıştırmaya çalış emziğin üzerine hoşa gidecek tatlandırıcalar sür vs..

Başlığı ilk okuduğumda gülümseyip düşündüğüm şu oldu.Aslında başlık '' parmağını emmeyen bebek var mı'' olmalıydı.Emmeyen bbeek var mı sahi:)

Bebeğin parmak emmesi diş çıkarmaya hazırlık gibi düşünülsede tanıma arzusu eğilimi önce parmağını emecek sonra eline aldığı herşeyi ağzına götürücek bu bir süreç sakın ha müdahale etmeyin engellemeyin zamanla geçiyor çünkü.Eğer sizi rahatsız ediyorsa dikkatini dağıtmayı deneyin.Damak çene yapısını asla bozmaz .Bende senin gibi ilk önce neden acaba diyordum önce dr.umdan sonra çevremden ve sonra tecrübelerimden öğrendimki bu bir süreç ve çok keyifli bir süreç.

inşallah öyledir.emerken izliyorum çok tatlı da oluyo yiyip bitiriyorum onu ama işte 6 7 yaşına kadar emer diyolar ben de onun için yazıp paylaşmak istedim.5 yaşında da bi oğlum var o hiç emmemişti

başlığı okuyunca aklıma kendim geldim :1:
bende bebekken emmeye başlamışım ve düşünün 16 yaşımda bıraktım!!!
ben bi yandan baş parmağımı emer aynı anda da annemin başörtüsünü alır elime koklardım...aynı başörtüyü 16 yıl kokladım :25:
annem ne yaptıysa engelleyememiş...
sonrada oluruna bırakmış...
doğru mu yaptı yanlış mı yaptı bilmiyorum ama ben onu saplantı haline getirip hiç bırakamayacağımı sanıyordum o yüzden 16 yaşıma kadar bırakma düşüncesi bile geçmedi içimden.evlenince bile emeceğim diyordum :60:
ama 16 yaşında ne olduysa(sanırım ergenliğinde etkisi) kendime yakıştıramayıp bırakmaya karar verdm ve bıraktım...
çok ama çok zor oldu...çünkü ben geceleride ağzımdan çıkarmıyordum...inanın 1 ay geceleri adamakıllı uyuyamadım...hep yokluğunu hissettim ama zorladım kendimi ve başardım...
ben bilinçli bi halde olduğumdan bırakmam daha zor oldu,o yüzden siz kızınız bunu alışkanlık haline getirmeden,hafızasına,benliğine bunu yerleştirmeden bıraktırmaya çalışın...
benim emdiğim parmağımın şekli bile bi garip şuan :27:
çok gördüm böyle şeyler...
benim teyzemin kızıda hem parmağını emer hem perdeyle oynardı...nişanlıyken bile :53:
nişanlısı bırakmazsan düğünü ertelerim diye tehdit ede ede bıraktırdı :27:

Başlığı görünce konuya dalmak istedim kardeşimin bebeği var 5 aylık o parmaklarını emmesi geldi gözümün önüne ,ya öyle tatlı oluyorlar ki nerdeyse bütün parmaklarını sokacak ağzına ama üstünü çok ıslatıyor emicem diye,oyy kurban olsunlar onları verene :))

şu anda onun şapırtıları eşliğinde yazıyorum.yavrum kendini uyutmaya çalışıyo:9:
öyle bişey ki gece uyanıyo emmek için ama ağlamıyo bile parmağını alıyo tekrar
uyumaya çalışıyo ben de onun şapırtısına uyanıp emziriyorum o derece yani:1:

benim kızım da kısa bir süre emdi, doktorumuz kesinlikle engel olmamamı söyledi, bir arkadaşın da dediği gibi bebekler bu şekilde tatmin olurlarmış..bebeğin parmak emmesini yetişkinlerin sex hayatı gibi düşünmelisin demişti doktor....2 yaşını geçtiği halde emmeye devam ederse o zaman çaresine bakarız demişti canım

selam kızlar benim 5 aylık bir kızım var:nazar:yaklaşık bir aydır parmak emiyo.ne yapsam engelleyemiyorum.
emzik de almıyo.:59:ne yapacağımı şaşırdım.bu konuda tecrübesi olanlardan fikir istiyorum.parmağını emdiği
zaman engellemeli miyim yoksa karışmamalı mıyım bilemiyorum:50:ne zamana kadar emer.emerse parmağında
ve damağında şekil bozukluğu falan olur mu off daha bir sürü şey:52:

uyarmak, engellemek, o davranışa itmek demek bu yüzden sadece dikkatini dağıtın.

bende bebekken parmak emermişim. hemde 3 yaşıma kadar devam etmiş bu. annem çekermiş ben geri koyarmışım. şuanda hiçbirsorunum yok :D

bende küçükken baş parmağımı emerdim ama öyle sadece emmekle olmuyo yanına yeşil bi kadife gibi üstüm vardı bi yandan parmağımı emer bi yandan diğer elimle o kadifeye sürtünürdüm :) baya bi uğraşmışlardı bırakmam için en sonunda babam o yeşil üstü sobaya atıp yakmıştı :) ondan sonrada bırakmıştım zaten :)

benimde oğlum emiyo parmağını 1 yasında 3,4 aylıkken falan basladı uykusunda çekiyodum tekrar koyuyodu parmak emen çocuk zeki olurmuş derler parmağındada çok şükür incelme falan yok

bende 6 yasina kadar paramadigimi emmisim ,hatta hatirliyorum
annem artik kina yakmistir ve kokusundan tiksindim biraktim..ama damak yapimda birsey olmadi
sadece sag bas parmagim ince gibi biraz..
benim kuzenimin kizida emiyordu oda 5 yasinda filandi ama ona bi türkü biraktiramadilardi,ben yatarken emiyormusun
o sürekli emiyordu kimse görmeden damak yapisinda bozulmalar oldu nasil olduysa biraktirdilar ya da kendi birakti:)
ama sizinki daha aylik yazik bebek yapmadan anlamaz emsin bakalim :))
güven duygusunu ifade ediyormus..

bebeğim yok ama yakınımdaki tüm bebekler 6-7 ay emdiler hep abimin kızıda hep emerdi çok üzülürdük şimdi aklına bile gelmio 1,5 yaşında arkadşımn bebeği var şu an 3,5 aylık o da emio

başlığı okuyunca aklıma kendim geldim :1:
bende bebekken emmeye başlamışım ve düşünün 16 yaşımda bıraktım!!!
ben bi yandan baş parmağımı emer aynı anda da annemin başörtüsünü alır elime koklardım...aynı başörtüyü 16 yıl kokladım :25:
annem ne yaptıysa engelleyememiş...
sonrada oluruna bırakmış...
doğru mu yaptı yanlış mı yaptı bilmiyorum ama ben onu saplantı haline getirip hiç bırakamayacağımı sanıyordum o yüzden 16 yaşıma kadar bırakma düşüncesi bile geçmedi içimden.evlenince bile emeceğim diyordum :60:
ama 16 yaşında ne olduysa(sanırım ergenliğinde etkisi) kendime yakıştıramayıp bırakmaya karar verdm ve bıraktım...
çok ama çok zor oldu...çünkü ben geceleride ağzımdan çıkarmıyordum...inanın 1 ay geceleri adamakıllı uyuyamadım...hep yokluğunu hissettim ama zorladım kendimi ve başardım...
ben bilinçli bi halde olduğumdan bırakmam daha zor oldu,o yüzden siz kızınız bunu alışkanlık haline getirmeden,hafızasına,benliğine bunu yerleştirmeden bıraktırmaya çalışın...
benim emdiğim parmağımın şekli bile bi garip şuan :27:
çok gördüm böyle şeyler...
benim teyzemin kızıda hem parmağını emer hem perdeyle oynardı...nişanlıyken bile :53:
nişanlısı bırakmazsan düğünü ertelerim diye tehdit ede ede bıraktırdı :27:
ay benim kuzenimin kizini yazmistim oda böyle tülbent gibi seyleri gözüne sokuyordu ynai kenarindan cekiyordu anlatamadim ama :)bende yatik,saten ya da kimin üzerinde ne varsa elime iyi geliyorsa,istedigim sesi hissedersem hala oynuyorum..panik oldugumda da yapiyorum artik ne anlama geliyorsa..bazen yatarken oynardim cok kolum agrirdi bu ara daha azaldi

Son düzenleme:
Neredeyse 2 yasina kadar parmak emmeleri dogal ve normal. Engellemeye kalkarsaniz cocukta sorun cikarirsiniz. 2 yasindan sonrasi anormal.

Konu içeriği nedeniyle "Bebeğim büyüyor" başlığına taşındı.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.

bende 6 yasina kadar paramadigimi emmisim ,hatta hatirliyorum
annem artik kina yakmistir ve kokusundan tiksindim biraktim..ama damak yapimda birsey olmadi
sadece sag bas parmagim ince gibi biraz..
benim kuzenimin kizida emiyordu oda 5 yasinda filandi ama ona bi türkü biraktiramadilardi,ben yatarken emiyormusun
o sürekli emiyordu kimse görmeden damak yapisinda bozulmalar oldu nasil olduysa biraktirdilar ya da kendi birakti:)
ama sizinki daha aylik yazik bebek yapmadan anlamaz emsin bakalim :))
güven duygusunu ifade ediyormus..

şimdilik karışmıyorum zaten.bakalım ilerleyen aylarda neler olacak bekleyip görücem:44:

Back