Parmağını emen bebeği olanlar acil yardım

byolog

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
59
1
286
41
İstanbul
MERHABA ARKADAŞLAR;
Benim 3.5aylık olan kızım sürekli baş parmağını emiyor.ileride parmağı incelebilirmiş nasıl bıraktırıcam bi fikri olan varmı?ayrıca emzik almıyor...

MERHABA ARKADAŞLAR;
Benim 3.5aylık olan kızım sürekli baş parmağını emiyor.ileride parmağı incelebilirmiş nasıl bıraktırıcam bi fikri olan varmı?ayrıca emzik almıyor...

evet benim minik sosisim de emiyor. 1 yaşında ve emzik almıyor.. bir süre sonra parmağını gazlı bezle sarmayı düşünüüyorum.. bu tam çözüm oluyor, daha önce de tecrübe ettim bir süre sonra bırakıyorlar opuyorumnanaktan

Yirim ben o minik sosisin minik parmaklarını , parmağına ekşi bir şey sürsen limon veya limon tuzu ya da o parmağın tırnağına acı ojeler var ya çocuklar için ondan sürsen, eğer gazli bezi çıkarıp emmeye devam ederse bir de bunları denersin.

Forumu açan arkadaş seninki daha çok küçük, ellerine eldiven takarak halledebilirsin.

benim oğlumda emiyor,hemde tüm parmaklarını birden emmeye çalışıyor :roflol: doktor zamanla unutur dedi ve inşallah da öyle olur :Saruboceq:

Benim kızımda çok ereken emmeye başladı dr vücüdunu tanıyor,engel olamayın sakın dedi,hala emiyor imkanı olsa tüm parmaklar agzına girecek :)

eline eldiven takıyorum ama onuda emmeye çalışıyo elini hissetmeyince bu defada ağlamaya başlıyo.baş parmağının son kısmının derisi açıldı artık.inşallah uzun sürmez çok tşk yardımlarınız için..

bu korkulcak bişi değil arkadaşlar. oğlum bi an önce emmeye başlasın die ben götürüodum elini ağzına. çok şükür emiyo artık. parmak emme yeni bir gelişim dönemine girdiğini gösterir. bi süre sonra nesneleri emmeye başlıyacağı için bu hazırlık dönemi. lütfen engel olmayın. bebeğiniz yeni bi döneme girdiği için sevinin.

benim kızım 4 yaşına girdi halen emiyo. parmağı incelmedi. çokda zeki ayrıca :)) öyle derlerdi hep doğruymuş

Bırakın emsin, vazgeçirmeye çalışmayın.
Emme şu anda içgüdüsel bir refleks. Kendini rahatlatıyor, güvende hissediyor.
Emmesi aç olduğunda değil. Oral yolla tanıma döneminde olduğunda. Bu kadar küçük bebek parmağını emince ince kalmaz merak etmeyin.

benimde 2,5 aylık ikiz bebeklerim var,onlarda bazen parmaklarını,ellerini hatta kollarını bile emiyor,doktorumuz bize kendisi sordu ellerini emmeye başladılarmı diye,bu korkulacak bişey değil aksine gelişimleri için olumlu bir hareketmiş emme refleksleri kuvvetli olan bebekler böyle yaparmış,zamanla bırakırlar onları kendi hallerine bırakın..

Kızlar panikyapmayın benim kuzenim 10 yaşına kadar parmağını emip saçını parmağında kıvırıp uyurdu.Parmakta incelenme falan olmadı şimdi 16 yaşında fıstık gibi kız oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…