Merhaba arkadaşlar :)
Fazla uzatmadan hemen konuya geçicem. Benim saçlarım çok çabuk kırılıyo ve yıpranıyodu çünkü çok fazla maşa,düzleştirci vs. kullanıyorum. Sonra yengem saçına kına yakarken gördüm. gel sana da yapalım dedi. Ben de ne işe yarıyo falan derken yaktık. Etrafımdakilere söylememe rağmen herkes farketti . Saçların nasıl parlıyo ne yaptın vs... Saçımı kestireli 1 seneden fazla oldu , şimdiye kdr 2 sefer kına yaktım ve daha çok az kırık var yalnızca dikkatli bakınca görünüyo. Çok memnunum.
ama normal bi şekilde kınayı alıp yakmıyosunuz. İçinde bir sürü şey var. Sizlerle paylaşmak istedim. Yengemin özel kına tarifi:
*benim saçım dalgalı ve belimin yarısına geliyo buna göre veriyorum..
-2 su bardağı kına ( normal düğünlerde ele yakılan)
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Bir tutam tuz
-Kaynatılmış kekik suyu
-Kaynatılmış gelincik suyu
-Kaynatılmış papatya suyu
-Demlenmiş çay (süzerek kullanın)
-Kaynatılmış yeşil ceviz kabuğu suyu
-Elma veya üzüm sirkesi
-Normal su.
*(Bütün sıvıları bi kapta karıştırın. Kına normal kıvama gelene kadar ekleyin.) (zeytinyağını sıvılara karıştrmadan direk ekleyin.)
Fazla uzatmadan hemen konuya geçicem. Benim saçlarım çok çabuk kırılıyo ve yıpranıyodu çünkü çok fazla maşa,düzleştirci vs. kullanıyorum. Sonra yengem saçına kına yakarken gördüm. gel sana da yapalım dedi. Ben de ne işe yarıyo falan derken yaktık. Etrafımdakilere söylememe rağmen herkes farketti . Saçların nasıl parlıyo ne yaptın vs... Saçımı kestireli 1 seneden fazla oldu , şimdiye kdr 2 sefer kına yaktım ve daha çok az kırık var yalnızca dikkatli bakınca görünüyo. Çok memnunum.
ama normal bi şekilde kınayı alıp yakmıyosunuz. İçinde bir sürü şey var. Sizlerle paylaşmak istedim. Yengemin özel kına tarifi:
*benim saçım dalgalı ve belimin yarısına geliyo buna göre veriyorum..
-2 su bardağı kına ( normal düğünlerde ele yakılan)
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Bir tutam tuz
-Kaynatılmış kekik suyu
-Kaynatılmış gelincik suyu
-Kaynatılmış papatya suyu
-Demlenmiş çay (süzerek kullanın)
-Kaynatılmış yeşil ceviz kabuğu suyu
-Elma veya üzüm sirkesi
-Normal su.
*(Bütün sıvıları bi kapta karıştırın. Kına normal kıvama gelene kadar ekleyin.) (zeytinyağını sıvılara karıştrmadan direk ekleyin.)
Son düzenleme: