Paris Paylasim Alani (Tanisma)

Selam arkadaslar,
Ben 12 yasinda fransaya geldim ve 2 yildir Pariste yasiyorum.
Fransaya gelmek çok zorlasti
1- Esinin veya seni istek eden kisinin iyi bi isi olmali
2- Biraz fransizca ogrenmen lazim (bu yeni kanun)
Ve Esinin paralida olmasi buraya kolayca gelmene yardimci olur.

Tabi bunlar genel olarak ama sansli olanlar icin bunlara gerek kalmiyor bazilari basariyorlar
Hepinize iyi sanslar.

damla selam canım ben 1 yıldır nişanlıyım nişanlımın işi cok iyi orda ama benigötüremiyo fransız dogumlu kendisi ya şimdi istanbul konsoloslugu gün verdi önce türk nikahı sonra fransız nikahı için evraklarıomızı verdik bi sorun bulmadılar zaten ben istanbulda calısıyrum belki onun da etkisi var ama dil ögrenmesi gerek felan demediler konsoloslukta ya gercekten gereklimi dil bu yasa almanyada cıktı ama fransada cıktı ve kesinlestimi cünkü dil ögrenmem zor burda su anda konyadayım kurs yok dil yasası kesinlestimi canım simdiden tesekkürlerr

arkadaslar bu saclar icin yazilan otlarin fransizcasi nedir yada fransada bulunuyormu yardim edermisiniz simdiden tskler

mrb arkadaslar bende paris 91 bolgesinde kaliyorum 4 sene oldu fransaya geleli , bugun araniza yeni katildim umarim cok iyi arkadasliklar elde ederim ve boyle bi siteye uye oldugum icin sevincliyim.

Pariste Yaşamak çok Güzel Bişey Olsa Gerek Ben Türkiyedeyim Vatanimi Seviyorum Ama Değişik Yerleri Görmek Isterdim Sanirimmmm

mrb arkadaslar bende paris 91 bolgesinde kaliyorum 4 sene oldu fransaya geleli , bugun araniza yeni katildim umarim cok iyi arkadasliklar elde ederim ve boyle bi siteye uye oldugum icin sevincliyim.

alışabildin mi peki papatya ?
bende istiyorum inş..bir aksilik çıkmazsa mart-nisan arası ordayım ...
eğer geldiğimde beğinirsem ve kafama yatarsa orda devam etcem aklıma takılan sadece iş bulabilr miyim sorusu ?abim orda zaten nancy çevresi de var yeteri kadar ama kısmett

alışabildin mi peki papatya ?
bende istiyorum inş..bir aksilik çıkmazsa mart-nisan arası ordayım ...
eğer geldiğimde beğinirsem ve kafama yatarsa orda devam etcem aklıma takılan sadece iş bulabilr miyim sorusu ?abim orda zaten nancy çevresi de var yeteri kadar ama kısmett

mrb arkadasim ilk zamanlar cok zor oluyo ama insan zamanla cokta olmasa alisiyo , tabi memleketi gibi olmuyo burasi yani benim tekrar donme sansim olsahemen giderim ama geldik artik donmek simdilik zor , insallah sende alisirsin dil olmadigi zaman cok zor oluyo , ben hala ogrenemedim , ogrenmeye calisiyorum umarim sen hemen alisirsin
.

tekrardan merhabalar
ben 77 de chelles de yasiyorum parise araba ile 14 km .RER ile 20 dk uzakliktayim.erkek arkadasim burda yasadigindan evlilik kararini verdigimiz icin buraya geldim.eger buyuksehirde yasamissan buraya adepte olman cok kolay .buraya gelmeden once ehliyetimin olmasi benim icin sansti .cunki dil bilmeyince cok zor .burdakiler bile zorlaniyor.turkiyedeki kadar kolayda ehliyet alinmiyor.eger buraya gelecekseniz sizlere tavsiyem turkiyede imkaniniz varsa kursa gidin.en azindan bir alt yapiniz olsun.bunun faydasini cok goreceksiniz.benim en cok zorlandigim kafama gore arkads bulamamdi.aslinda hala da oyle:KK66:) .ve gelecek olanlara sesleniyorum parisi gozunuzde buyutmeyin .burdaki bir cok turku gorunce sasiracaksiniz. cunki turkiyeden yillar once gelmisler .turkiye suanda cok ilerledi .ama gelenler hala eski turkiyeyi yasatiyorlar . dusunun bir cok insan ; cevresindeki insanlar ne der ? ne dusunur ? diye dusunup ona gore yasiyorlar .o yuzden kafama gore arkaads bulamadim.hatta bazen konsolosluga gidipte arkadas araniyor diyemi yazsam diyorum:KK66:) tabiki bu saka ...
yardim edecegim bir konu varsa yardim edebilirim .
tesekkurler
selam nasıl giitin frnasaya bende nişanlıyım nişanlım fransız vatandası olmasına ramen bi turlü nikah günü almadık ben paris merkeze gidecem ben ehliyetimi aldım burdan ama dil kursuna gitmiyorum cünki fransızca veren kurs yok sen ögrendinmi kac yıldır ordasın calsıyomusun sevgilerr:1hug:

ha bide parisi görünce şaşırmayın demişin türkler nasıl porda cok mu garip bunu da möerak ettim dogrusu arkadaslık felan kurmuyolarmı

en azindan ben sasirdim tubacim. istanbuldaki cevremi burda bulabilecegime inanmiyorum.gercekten kafana gore arkadas bulamamak cok kotu bir sey .
bunu yasayanlar anlayabilir.hatta bazen parise mi geldim koyemi geldim diye bile dusuyorum. anlatmak istedigimi yanlis anlamayin binalar gorulecek yerler harika .

mrb arkadasim hosgeldin aramiza bende aynen katiliyorum sana , burda cok tukler okadar geri kalmiski senelerdir avrupadalar pek bisey degismemis , cevrende cok turk varsa turkiyeden daha kotu dedi kodu var , onun gelini bunu yapmis bunu etmis diye , sahsen ben kayinvalidemle birlikte yasiyorum karisiyolar bana ama cokta degil yine diger insanlara bakarak , ben ehliyete gitmek istiyodum tabiki turk yerine , evdeki herkesten izinimi aldim ve gitcegim yer uzakti tenle gidiyodum , ben giderken bi gun beni gordu birisi , hemen benim arkamdan eve gelmis , kayinvalideme sen neden gelinini gonderiyosunda el alem ne derde trende gorseler ne derde falan gibi seyler, tabi ben eve geldim , bana izin veren git diyen kayinvalde sanki patlicak bomba gibiydi , bayabi bu konuda tartistik ve sonucta ben kazandim burda gerekli oldugundan onlari kirmadan konustum razi ettim , disardaki insanlara kalsa nereye gidiyo , nereye geliyo, inanin ben turkiyede hic boyle olay yasamadim ,
ben burayi hic sevmedim , sevemedim gitme imkanimizda yok mecburun , ve hic arkadasim bile yok , dua ediyorumki esimin ablasi abisi falan var iyiki onlar var degilse tamamen yanlizdim

kusura bakmayin arkadaslar bu konularda cok doluyum arkadasin dedigi gibi parise geliyosun , mukemmel gibi gormeyin .

Merhaba arkadaslar ben Paris'te yasiyorum gurbetin zorlugunu cok cektim arkadassizlik cok zor birsey bu konuda yaram cok buyuk, ozellikle benim oturdugum arandismanda Turk yok yalniz gecti yillarim, ama alistim bunlari atlattim artik, kendi kendime birseyler yapmak oyaladi yoksa tek olmak cok zor, ne benim nede esimin ailesinden kimse yok burada, ailesi tanidigi olan icin daha baska tabiki, umarim birgun tanisabiliriz sevgilerimle

Saganak canim Turkiye'den ehliyet alma olayini sormusun ehliyetin varsa burada onu degistirme imkanin var sorun olmuyor, ama buraya gelipte sonra gidip ehliyet alip donenler oluyor ya onu kabul etmiyorlar sadece, Fransa'ya giris tarihine bakiyorlar, birde ehliyeti aldigin tarihe o yuzden gelmeden once ehliyeti almis olmak en iyisi, sevgilerimle

Saganak canim Turkiye'den ehliyet alma olayini sormusun ehliyetin varsa burada onu degistirme imkanin var sorun olmuyor, ama buraya gelipte sonra gidip ehliyet alip donenler oluyor ya onu kabul etmiyorlar sadece, Fransa'ya giris tarihine bakiyorlar, birde ehliyeti aldigin tarihe o yuzden gelmeden once ehliyeti almis olmak en iyisi, sevgilerimle

Çok teşekkür ederim Ayşecim öyle yaparım ama şuan maetta gezmeye gelcem zaten sonra kafama yatarsa temelli dönüş yapcam!
hayırlısı olsun bakalım üzme bu kadar kendini bir ara bütün kızlar toplanalım istersenizz
öptüm seni kib canım aeo.

merhaba

anlatmak istedigim seyi oyle guzel anlattinki ben aslinda biraz ustu kapali anlattim.aile yonunde"n ben sansliyim iyiki esimin ailesi var . onlarda benim gibi . gorumcem aile doktoru ve benden 1 yas kucuk kucuk gorumcemde dis dr olacak insallah sinavlara hazirlaniyor.ama malesef etrah senin anlattigin gibi . ben yasantimi onlar istiyo diye ki onlar akrabam bile degiller . onlara uyduramam.benim cevrem benim gibi olmali.insanlarin ne dusundugu umrumda degil. ben mutsuz olmak icin baskalarinin hayatini yasamak icin evlenmedim ki .allhtan esimde benim gibi .esimin ailesiyle hic bir problemim yok ki onlari onlari seviyorum.kendi annemden ayirt etmem.malesef benimde senin gibi istedigim gibi arkadasim yok :KK66:) 1 tane var:hooray: ama ve bulmakta cok zor .seni o kadar iyi anliyorum ki .ozelimede yazabilirsin bakarsin bir gun pariste bulusuruz :KK66:)

tesekkur ederim canim beni anladigin icin bu konuda cok dertliyim , dedigim gibi turkiyede hic bu tur olaylar yasamadim aslinda orda daha fazla olmasi gerekirken burda fazla , birazda evli olmamizdan dolayi galiba, ben turkiyede sadece pazar gunleri evde kalan biriydim hep okuyodum annemin is yeri vardi yani hep carsi icerisinde birisiydim ve hic kimse hakkimde bisey soylemezken , burda unlar olunca insanin zoruna gidiyo , esimin ailesiyle bende iyiyim ama , disardan birisi doldurusa getirdigi zaman ister istemez degisebiliyolar ama ben buna firsat vermiyorum
inan artik bu site benim en iyi arkadasim oldu , sanki buraya uye olduktan sonra daha mutluyum ve diger uye arkadslarimlada candan arkadas olursak daha cok sevincem tabiki senin icinde gecerli
bak bi tane arkadas hemen buldum bile :))

Arkadaslar ozelden haberlesiriz belki Paris'e geldiginiz zaman toplaniriz iyi olur ama kismet tabiki opuyorum sevgilerimle

X