- Konu Sahibi Black_Manga
Tom Ford Black Orchid almayı düşünüyorum.Yalnız pahalı bir parfüm olduğu için çoğu yerde sipariş üzerine geliyor.O kadar para verip, tenime yakışıp yakışmayacağını bilmediğim bir koku almak da istemedim. Beyaz tenlilere nasıl kokular yakışır diye araştırırken,bir yazıya denk geldim. Boy, kilo, yaş, giyim tarzından tutun da terleme oranı,ten rengi,cilt tipine varana kadar her şey etkiliyormuş.Benzer sorunlar yaşayan varsa diye paylaşayım dedim.Aşağıdaki link sizi yazıya yönlendirecektir.
Parfüm Seçimi
Okumaya üşenenler içinse özetlemeye çalışayım;
Beyaz tenliyseniz baharatlı ve oryantal kokuları
Esmerseniz baharatlı ve fresh kokuları
Buğday tenliyseniz tatlı ve vanilyalı kokuları seçmelisiniz.
40 yaşına yaklaştıkça baharatlı kokulardan şekerli ve meyveli kokulara kaymalısınız.
Eğer spor giyiyorsanız fresh ve okyanus özellikli, klasik giyiniyorsanız da (topuklu ayakkabı giymeniz vücut salgınızı etkiliyormuş) baharatlı oryantal kokular seçmeliymişiz.
Daha neler öğreneceğim bakalım.Bu kadar çok şeyin parfümün kokusunu etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim.
Parfüm Seçimi
Okumaya üşenenler içinse özetlemeye çalışayım;
Beyaz tenliyseniz baharatlı ve oryantal kokuları
Esmerseniz baharatlı ve fresh kokuları
Buğday tenliyseniz tatlı ve vanilyalı kokuları seçmelisiniz.
40 yaşına yaklaştıkça baharatlı kokulardan şekerli ve meyveli kokulara kaymalısınız.
Eğer spor giyiyorsanız fresh ve okyanus özellikli, klasik giyiniyorsanız da (topuklu ayakkabı giymeniz vücut salgınızı etkiliyormuş) baharatlı oryantal kokular seçmeliymişiz.
Daha neler öğreneceğim bakalım.Bu kadar çok şeyin parfümün kokusunu etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim.