• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parfüm Seçerken Dikkat Edilecekler

Black_Manga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1
0
86
İstanbul
Tom Ford Black Orchid almayı düşünüyorum.Yalnız pahalı bir parfüm olduğu için çoğu yerde sipariş üzerine geliyor.O kadar para verip, tenime yakışıp yakışmayacağını bilmediğim bir koku almak da istemedim. Beyaz tenlilere nasıl kokular yakışır diye araştırırken,bir yazıya denk geldim. Boy, kilo, yaş, giyim tarzından tutun da terleme oranı,ten rengi,cilt tipine varana kadar her şey etkiliyormuş.Benzer sorunlar yaşayan varsa diye paylaşayım dedim.Aşağıdaki link sizi yazıya yönlendirecektir.

Parfüm Seçimi

Okumaya üşenenler içinse özetlemeye çalışayım;
Beyaz tenliyseniz baharatlı ve oryantal kokuları
Esmerseniz baharatlı ve fresh kokuları
Buğday tenliyseniz tatlı ve vanilyalı kokuları seçmelisiniz.
40 yaşına yaklaştıkça baharatlı kokulardan şekerli ve meyveli kokulara kaymalısınız.
Eğer spor giyiyorsanız fresh ve okyanus özellikli, klasik giyiniyorsanız da (topuklu ayakkabı giymeniz vücut salgınızı etkiliyormuş) baharatlı oryantal kokular seçmeliymişiz.
Daha neler öğreneceğim bakalım.Bu kadar çok şeyin parfümün kokusunu etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim. :53:

Tom Ford Black Orchid 'i eşimle ortak kullanıyoruz :1: onda ve bende duruşu çok farklı , bende daha hafifleşiyor koku , eşimde ise ağırlaşıyor ve kendini çok hissettiriyor.
İstanbul'daysanız Kanyon avm de iki mağazada var ;)

Ben kendimde bir şey fark ettim parfümler çabuk uçuyor sanki tenimden :27:

Ama evet şu gerçek ter çok etkiliyor , ve kendi ten kokunuzla parfüm birleştiğinde çok değişiyor
terlediğinizde koku güzelleşiyorsa o tenine uygun koku anlamına geliyormuş.

Mesela Coco Chanel Matmazel ve Thierry Mugler Alien vücut ısım yükseldiğinde , özellikle bileklerim saatten vs terlediğinde çok çok daha güzelleşiyor .
Tam zıttı mesela avonun viva parfümü bende ekşimiş ve çok çirkinleşmişti :27: hiç sevememiştim :1: İlk efa böyle bişi geldi başıma :27:

Ayrıca , nedense spor giyindiğimde , özellikle yeşil veya mavi giyindiğimde elim direk Escada İnto The Blue parfümüme giderdi :21:
Bitirdim :43: yenisini almam lazım , onun gibi fresh ve temiz bir parfüm daha tanımıyorum :23:

Kanyon'da testerı var mı peki? Ben de black orchid denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum.

Tester derken , satış elemanları bol bol sıkıyorlar havaya ve bileğinize :1: ama sakın mağazada karar vermeyin ,
İlk girdiğimiz mağazada parfüm kokuları birbirine çok karışmıştı ve tom ford u sıktığında başım dönüyordu resmen . Almaktan vaz geçmiştik.
Sonra bir üst katta çıkarken eşimle parfüm üzerine yorum yaptık , gerçketen koku çok etkileyicidi ,üst kattaki başka bir mağazaya girdik oradan aldık :27:

Tom Ford Black Orchid almayı düşünüyorum.Yalnız pahalı bir parfüm olduğu için çoğu yerde sipariş üzerine geliyor.O kadar para verip, tenime yakışıp yakışmayacağını bilmediğim bir koku almak da istemedim. Beyaz tenlilere nasıl kokular yakışır diye araştırırken,bir yazıya denk geldim. Boy, kilo, yaş, giyim tarzından tutun da terleme oranı,ten rengi,cilt tipine varana kadar her şey etkiliyormuş.Benzer sorunlar yaşayan varsa diye paylaşayım dedim.Aşağıdaki link sizi yazıya yönlendirecektir.

Parfüm Seçimi

Okumaya üşenenler içinse özetlemeye çalışayım;
Beyaz tenliyseniz baharatlı ve oryantal kokuları
Esmerseniz baharatlı ve fresh kokuları
Buğday tenliyseniz tatlı ve vanilyalı kokuları seçmelisiniz.
40 yaşına yaklaştıkça baharatlı kokulardan şekerli ve meyveli kokulara kaymalısınız.
Eğer spor giyiyorsanız fresh ve okyanus özellikli, klasik giyiniyorsanız da (topuklu ayakkabı giymeniz vücut salgınızı etkiliyormuş) baharatlı oryantal kokular seçmeliymişiz.
Daha neler öğreneceğim bakalım.Bu kadar çok şeyin parfümün kokusunu etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim. :53:

Parfüm tenden tene değişir tabiki ama ben buğday tenliyim mesela tatlı ve vanilyalı kokular beni bayıyo daha çok pudramsı çiçeksi hafif kokuları tercih ediyorum. Çok az vanilya olabilir kokuyu acımsı halden uzaklaştırmak için. Aslında bunlar göreceli kavramdır yine söylüyorum daha öncede yazdım bunu forumda biyere parfümü seçen kişi tamamen kendi zevkini koyuyo ortaya başkasına hoş gelen sana bayık gelebilir ekşi gelebilir vs.. Sen karar vericeksin seçimine deneyip alıcaksın. Başka türlü denemeden almak tamamen şans meselesi ya seversin parfümü hoşuna gider iyi çıkar. Yada iğrenirsin keşke denemeden almasaydım dersin pişman olmamak için deneyerek al bence :34:

Back