- 21 Nisan 2011
- 976
- 1.864
- 113
- Konu Sahibi littlemother
-
Dvitamini eksikliğinden de olur. Bende de olmustu d vit takviyesi alınca düştü degerim
Rica ederim :) 5 miydi neydi
Peki doktor ne dedi ben o zaman cok korkmuştum filan. Önemli bişey değil d vit le düşmezse paratioid ameliyatı olcan filan demişlerdi de doktor d vit seviyesi hakkında bisey dedi mi size?Sizinki bayagi düsükmüs. Esiminki 22.5.
Peki doktor ne dedi ben o zaman cok korkmuştum filan. Önemli bişey değil d vit le düşmezse paratioid ameliyatı olcan filan demişlerdi de doktor d vit seviyesi hakkında bisey dedi mi size?
benim de parathormon değerlerim olması gerekenden kat kat fazlaydı, ultrasonlar mı sintigrafiler mi istenmedi... allahtan iyi bi doktora rastladım sonradan da d vitaminiyle alakasına bakarak çözdü. kalsiyum iyiydi bende ama d vitamini 5lerdeydi şimdi devit 3 damla alıyorum.
Benim esim daha yeni ameliyat oldu. Esimde kalsiyum cok yuksekti. Sureci anlatabilirim istersen. Cok ciddi bir hastalik. Kalsiyum kontrolsuz yukselirse sonuçları agir olabiliyor malesef. Ihmal etmesin. Tek care ameliyat bu arada. Iyi bir endokrin cerrahina gitmesi lazim. Sorularin varsa cevaplarım
Saol canim teşekkür ederim. Esim suan gayet iyi hic bir sorun yok. Esimin de kalsiyum o civardaydi. Ameliyat şart yani. Ameliyat olunca hersey bitiyor. Yalniz benkm esimin cok zor bulundu yeri. Mercimek kadar bir organ bu ve sabit bir yeri yok. Esim 6 tane Profa gitti 4 u ben bu ameliyati yapamam dedi. Bir tanesi bekleyelim dedi biri de acariz bakariz bulamazsak kapatıriz dedi. Bide göğüs kafesini kiracaklardi falan bi suru sey. Doktor cok ama cok onemli. Esim de kemik erimesi de başlamıştı. 3 kez böbrek taşı dusurdu. Hastalik artık vucuda zarar vermeye baslamisti. En son uzun uğraşlar arastirma ve tavsiyeler neticesinde prof dr yesim erbile gittik. Mehmet ali erbil in ablası aynı zamanda. Kimsenin cesaret edemediği ameliyati 1 saat içinde kemikleri kirmadan halletti. All bin kere razi olsun. Iyi bir endokrin cerrahi bulmanızi tavsiye ediyorum. Organ cok hassas bir bolgede. Isin ehli bir cerrah yapmazsa ses telleri falan hasar gorebiliyor. Yine sorun olursa cevaplarim. Sakin ihmal etmeyin.
İnşallah.. size de geçmiş olsun
Canim ben o ameliyatı hamileyken geçirdim. Burada ne söylersek yalan olur. Ultrason ile bezin büyüyüp büyümediğine bakılması lazımm. Bez büyüdüğünde vücuda fazla kalsiyum salgılar ve alınması gerekir. Geçmiş olsun ameliyat denilince insan endişeleniyor ama tedavisi var sonuçta. Oğlum şu anda 6 yaşında ve bende o da gayet sağlıklıyız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?