• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

paratiroid/parot hormonu yüksekligi.bilgisi olan yazabilir mi lütfen?

littlemother

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
976
1.864
113
Arkadaslar esimin paratiroid hormonu yüksek cikti. Bunu yasayaniniz var mi:KK43: Tedavi icin bilgisi olan var mi? Yarin doktora gidecek ama sürekli aglamakli bi hal icerisindeyim. En önemli seyin saglik oldugunu bi kez daha anladim.

benim de parathormon değerlerim olması gerekenden kat kat fazlaydı, ultrasonlar mı sintigrafiler mi istenmedi... allahtan iyi bi doktora rastladım sonradan da d vitaminiyle alakasına bakarak çözdü. kalsiyum iyiydi bende ama d vitamini 5lerdeydi şimdi devit 3 damla alıyorum.

Peki doktor ne dedi ben o zaman cok korkmuştum filan. Önemli bişey değil d vit le düşmezse paratioid ameliyatı olcan filan demişlerdi de doktor d vit seviyesi hakkında bisey dedi mi size?

Sonucu dün ögrendik. Yarin doktora gidecek. Daha konusmadi doktorla. Ama ben cok kötü oldum. Umarim sizinkisi gibi hemen gecer.

Insanin kendi basina gelen hastaligi ile sevdiklerinin hastaligi arasinda cok fark varmis. Dün gece hic uyumadan ise gittim. Allah kimseyi saglikla sinamasin.

benim de parathormon değerlerim olması gerekenden kat kat fazlaydı, ultrasonlar mı sintigrafiler mi istenmedi... allahtan iyi bi doktora rastladım sonradan da d vitaminiyle alakasına bakarak çözdü. kalsiyum iyiydi bende ama d vitamini 5lerdeydi şimdi devit 3 damla alıyorum.

Esimin kalsiyum degeri az bi miktarda yüksek. D vitamini de 22.5.

Benim esim daha yeni ameliyat oldu. Esimde kalsiyum cok yuksekti. Sureci anlatabilirim istersen. Cok ciddi bir hastalik. Kalsiyum kontrolsuz yukselirse sonuçları agir olabiliyor malesef. Ihmal etmesin. Tek care ameliyat bu arada. Iyi bir endokrin cerrahina gitmesi lazim. Sorularin varsa cevaplarım

Benim esim daha yeni ameliyat oldu. Esimde kalsiyum cok yuksekti. Sureci anlatabilirim istersen. Cok ciddi bir hastalik. Kalsiyum kontrolsuz yukselirse sonuçları agir olabiliyor malesef. Ihmal etmesin. Tek care ameliyat bu arada. Iyi bir endokrin cerrahina gitmesi lazim. Sorularin varsa cevaplarım

Kalsiyum 11.2 sanirim. Su an doguda kücük bi ildeyiz. Eger ameliyat denirse ankaraya gideriz. Esiniz ameliyattan sonra nasil oldu? Bu arada cok gecmis olsun.

Saol canim teşekkür ederim. Esim suan gayet iyi hic bir sorun yok. Esimin de kalsiyum o civardaydi. Ameliyat şart yani. Ameliyat olunca hersey bitiyor. Yalniz benkm esimin cok zor bulundu yeri. Mercimek kadar bir organ bu ve sabit bir yeri yok. Esim 6 tane Profa gitti 4 u ben bu ameliyati yapamam dedi. Bir tanesi bekleyelim dedi biri de acariz bakariz bulamazsak kapatıriz dedi. Bide göğüs kafesini kiracaklardi falan bi suru sey. Doktor cok ama cok onemli. Esim de kemik erimesi de başlamıştı. 3 kez böbrek taşı dusurdu. Hastalik artık vucuda zarar vermeye baslamisti. En son uzun uğraşlar arastirma ve tavsiyeler neticesinde prof dr yesim erbile gittik. Mehmet ali erbil in ablası aynı zamanda. Kimsenin cesaret edemediği ameliyati 1 saat içinde kemikleri kirmadan halletti. All bin kere razi olsun. Iyi bir endokrin cerrahi bulmanızi tavsiye ediyorum. Organ cok hassas bir bolgede. Isin ehli bir cerrah yapmazsa ses telleri falan hasar gorebiliyor. Yine sorun olursa cevaplarim. Sakin ihmal etmeyin.

Saol canim teşekkür ederim. Esim suan gayet iyi hic bir sorun yok. Esimin de kalsiyum o civardaydi. Ameliyat şart yani. Ameliyat olunca hersey bitiyor. Yalniz benkm esimin cok zor bulundu yeri. Mercimek kadar bir organ bu ve sabit bir yeri yok. Esim 6 tane Profa gitti 4 u ben bu ameliyati yapamam dedi. Bir tanesi bekleyelim dedi biri de acariz bakariz bulamazsak kapatıriz dedi. Bide göğüs kafesini kiracaklardi falan bi suru sey. Doktor cok ama cok onemli. Esim de kemik erimesi de başlamıştı. 3 kez böbrek taşı dusurdu. Hastalik artık vucuda zarar vermeye baslamisti. En son uzun uğraşlar arastirma ve tavsiyeler neticesinde prof dr yesim erbile gittik. Mehmet ali erbil in ablası aynı zamanda. Kimsenin cesaret edemediği ameliyati 1 saat içinde kemikleri kirmadan halletti. All bin kere razi olsun. Iyi bir endokrin cerrahi bulmanızi tavsiye ediyorum. Organ cok hassas bir bolgede. Isin ehli bir cerrah yapmazsa ses telleri falan hasar gorebiliyor. Yine sorun olursa cevaplarim. Sakin ihmal etmeyin.

Tekrar gecmis olsun. Insallah biz de sizin gibi isinin ehli insanlarla karsilasiriz.

Canim ben o ameliyatı hamileyken geçirdim. Burada ne söylersek yalan olur. Ultrason ile bezin büyüyüp büyümediğine bakılması lazımm. Bez büyüdüğünde vücuda fazla kalsiyum salgılar ve alınması gerekir. Geçmiş olsun ameliyat denilince insan endişeleniyor ama tedavisi var sonuçta. Oğlum şu anda 6 yaşında ve bende o da gayet sağlıklıyız.

Canim ben o ameliyatı hamileyken geçirdim. Burada ne söylersek yalan olur. Ultrason ile bezin büyüyüp büyümediğine bakılması lazımm. Bez büyüdüğünde vücuda fazla kalsiyum salgılar ve alınması gerekir. Geçmiş olsun ameliyat denilince insan endişeleniyor ama tedavisi var sonuçta. Oğlum şu anda 6 yaşında ve bende o da gayet sağlıklıyız.

Cok tesekkürler. Size de yavrunuza da saglikli uzun ömürler

Bir arkadaşında söylediği gibi yeri tam belli olmuyor ama ameliyat esnasında alınan parça tahlile gidiyor paratiroid olduğu kesinleşince ameliyat tamamlanıyor. Samsun'a yakınsanız kesinlikle doktorumu tavsiye ederim. Ben tam 45 gün hastanede kaldım Hamileliğimin ilk üç ayı tamamlanıp ameliyat olabileyim diye. Yani beterin beteri var. Çok fazla kendinizi harap etmeyin. En azından benim gibi ameliyata engel bir durumu yok. Ben 100 den fazla serum yedim. Çünkü fazla kalsiyum vücuttan ancak bu şekilde atıldı. Hamileliğimin 3. ayında ameliyat olabildim ve 1-2 gün sonra taburcu oldum. Ameliyat sonrası ağrı kesici bile kullanamadım bebeğime zarar vermesin diye. Bence benim yaşadıklarımı bir düşünüp sabırlı ve metanetli olmaya çalışın.

Back