Paranoyak mı oldum?

yanlış bilmiyorsam çoğu havuz bu şekilde oluyor. çocuğu rahatsız eden bir olay olsaydı anlatırdı gibi geliyor çünkü çocuklar sandığımızdan daha zeki. Benim annem mesela çocukları popolarına vurarak sever geçenlerde uyardım anne sevmek için yapıyorsun biliyorum ama yine de çocukları korumak için öyle sevmemek lazım diye. Çocuklara ve ailelere öğretmek gerek bir şekilde siz etrafında yokken kendilerini korumaları gerekirse uyarmaları için.

İşte belki henüz çocuğum o yaşlara gelmediği için fazla savunmasız geliyor bana çocuklar...
anlatabilir mi, ayırtedebilir mi? Konusuna çok takılıyorum ister istemez.

Hoca duş almalarına yardımcı oluyormuş.
Mesele kadın-erkek değil.
Deniz ve havuzlarda kişiler kendilerini koruyabilecek ve tacizi ayırtedebilecek yaşta...
Ben çocuğu emanet etme kısmındayım :)
Yani çocukları keseliyor mu yoksa başlarında bi büyük var bunun kontrolünde mi yıkanıyor bi yıkanıp kurulanıyor mu bilemeyiz

Kaldı ki birine yüzme öğrettiğinde onunla temas halinde olursun o kişiye dokunmadan yüzme öğretilemez ..

Duş alanları karışıktır ..

Kaldı ki giyinmeyi soyunmayı duşa girmeyi sekiz yaşındaki bi cocuk biliyordur

Ve gittiği kurs nasıl bir yer aile araştırmıştır zaten iyi günler..

tecrubenizden yararlanmak adına sormak isterim, kaç yaşında yüzmeye başladınız?
Ve aradaki farkı idrak edebildiğiniz zaman kaç yaşındaydınız?
Mesela yüzme için şartlar dediğiniz gibi, çocuğa başka yerde temas edildiğinde onu ayırt etmesi nasıl mümkün oluyor?
Genelde 4-5 yasinda yuzmeye verirler ,aileler izleyebiliyor antremani ,havuz acik ,onuda gectim anneler gelip dusa yikar ya da soyunma odasinda giyindirir,
Oyle gizli kapali yalniz kalinacak bir durum yok,
Havuz ici herkese esit muamele ,
Kucukleri genelde 20-25 yas arasi hocalar calistirir abiler yani,oyun gibi,
Farkli bisi yapacak yer ve zaman olmaz ,2 hoca en az 10 -15 cocuk,gozunu ayiramazsin ki ,
Topluca havuza gelis topluca cikis ,sosyal ,yardimlasma bilen aktif ,sorumluluk sahibi cocuk icin ideal

Yani çocukları keseliyor mu yoksa başlarında bi büyük var bunun kontrolünde mi yıkanıyor bi yıkanıp kurulanıyor mu bilemeyiz

Kaldı ki birine yüzme öğrettiğinde onunla temas halinde olursun o kişiye dokunmadan yüzme öğretilemez ..

Duş alanları karışıktır ..

Kaldı ki giyinmeyi soyunmayı duşa girmeyi sekiz yaşındaki bi cocuk biliyordur

Ve gittiği kurs nasıl bir yer aile araştırmıştır zaten iyi günler..

8 değil 5 yaş grubu.
Keselediklerini falan düşünmüyorum tabiki belki bir su tutuluyordur üstlerine. Giyinmelerine, soyunmalarına yardım ediyorlar dedi annesi de zaten.
Tabiki güvendikleri bir yere vermişlerdir, öylesine başlarından atacak insanlar değiller.
Zaten konunun başında da söyledim, bu konuda paranoya yapan ben olabilirim diye.
Bu konuda paranoyak hale mi geldim yoksa normali bu mu? normali buysa nasıl bend rkrndi içimde normalleştirebilirim Diye fikir almak istedim..
teşekkür ederim sizede iyi günler.

Genelde 4-5 yasinda yuzmeye verirler ,aileler izleyebiliyor antremani ,havuz acik ,onuda gectim anneler gelip dusa yikar ya da soyunma odasinda giyindirir,
Oyle gizli kapali yalniz kalinacak bir durum yok,
Havuz ici herkese esit muamele ,
Kucukleri genelde 20-25 yas arasi hocalar calistirir abiler yani,oyun gibi,
Farkli bisi yapacak yer ve zaman olmaz ,2 hoca en az 10 -15 cocuk,gozunu ayiramazsin ki ,
Topluca havuza gelis topluca cikis ,sosyal ,yardimlasma bilen aktif ,sorumluluk sahibi cocuk icin ideal

Aklıma gelmeyen çok mantıklı noktaları söylüyorsunuz öncelikle teşekkür ederim :)

Diğer aklıma takılan mesele de;

Çocuk açısından, normalde bir öğretmenin sınırları bellidir. Dediğiniz gibi yuzme temasla öğretiliyor ama diğer türlü karşılaştığı uygunsuz bir temasta durum bambaşka olur.
Çocuk bunın ayrımını 5 yaşında yapabilir mi?

Mesela 7-8 yaşlarında olsa bu ayrımı yapabileceğine daha çok inanıyor ve güveniyorum.
Ama söz konusu 5 yaş olunca, çocuk yüzme öğretmeni temas ettiğinde nasıl olsa bir sorun yok dolayısı ile başkası da aynı şeye kalkıştıgında da sorun Yok gibi bir algısı olur mu?

Aklıma gelmeyen çok mantıklı noktaları söylüyorsunuz öncelikle teşekkür ederim :)

Diğer aklıma takılan mesele de;

Çocuk açısından, normalde bir öğretmenin sınırları bellidir. Dediğiniz gibi yuzme temasla öğretiliyor ama diğer türlü karşılaştığı uygunsuz bir temasta durum bambaşka olur.
Çocuk bunın ayrımını 5 yaşında yapabilir mi?

Mesela 7-8 yaşlarında olsa bu ayrımı yapabileceğine daha çok inanıyor ve güveniyorum.
Ama söz konusu 5 yaş olunca, çocuk yüzme öğretmeni temas ettiğinde nasıl olsa bir sorun yok dolayısı ile başkası da aynı şeye kalkıştıgında da sorun Yok gibi bir algısı olur mu?
Farkeder ,cunku diger arkadaslarindan baska bir tur davranis ayrica oyle bir davranisi hangi ogretmen o aleni ortamda , herkesin gozu onunde yapabilir ,tenha basbasa kavrami yok ,
Emin olun ihtiyac duymaz o sapikligi yapmaz ,yuzme gibi branslarda lutfen kimse ustune alinmasin ,belli gelir ve kultur grubu var ,
Gecmiste ben ogrenciydim ,simdi benim arkadasim ogretmen :KK66:

Kur an Kursu ogreticileri deseydiniz emanet etmezdim evet ..
Duyduklarimiz duyacaklarimizin teminati gibi zaten ...
Ama boyle spor merkezleri cocuga dusecek kadar ac degildir ,belli seyleri acmis insanlardir .
Tavuga,essege ,coluga,cocuga dusmezler merak etmeyin !

Herkes güzel pazarlar...

Pazar kahvaltısını eşimin kalabalık grup arkadaşları ile yaptık; boy boy bir sürü çocuk...
5-6 yaşlarında bu sene okula başlayacak bir kız çocuğu ile konuşuyorduk oğlumla oynarken.
Kız bir kolejin yaz okuluna gidiyor. Jimnastik, buz pateni, yuzme, gibi aktivitelerle yazı dolu dolu geçiriyormuş,
Ben de sorular sordum, bıcır bıcır anlatınca,
Buz pateni ile dönüş yapabilir misin,
Kolluk olmadan yüzüyor musun gibisinden...
Sonra çocuğun dediği şey dikkatimi çekti,
Havuzdan çıkınca Ali (isim sahte) öğretmen bizi yıkıyor. Bütün arkadaşları ile birlikte. Sonra kurulanıyorlar ve kendileri giyiniyormuş.
Biraz garip geldi. Acaba yanlış mı anladım diye bir de annesi ile laf arasında konuştuk, biraz da çekinerek sordum. Kız böyle anlattı ama biraz mahremiyete aykırı değil mi dedim, neyseki kadın terslemedi.
Durumdan haberdar olduğunu söyledi, iki erkek hoca yüzme dersi veriyormuş, çocukların duşlar karma, hatta iki çocuğu beraber aradan çıkarıyor anladığım kadarıyla hocalar, yüzme kıyafeti zaten bikini, altını kendi giyip çıkarıyor o yüzden problem etmedim dedi.
Yardıma ihtiyaç duyduklarında yardım ediyorlar ama benim kızım kendi giyinir soyunur zaten dedi..
Abartıyor muun bilmiyorum ama bence 5-6 yaşlarında çocukların karma duş alması da doğru değil, bu işi yaptıranların öğretmenleri olması da..
Öte yandan öğretmenler kadın olsa belki bir miktar daha kabul edilebilir olur diye düşünürken sonra ne fark var kendi çocuğunu taciz eden anne duymadık mı hiç diye aklıma geliyor...

Bende mi gariplik var, yoksa bu rahatlık fazla mı anlamaya çalışıyorum hala..

Başkasının çocuğu elbette nasıl yetiştireceği onların bileceği iş, karışacak yada kınayacak değilim. Ama kendimi etrafa karşı aşırı güvensiz hissediyorum.
Geçmişte bununla ilgili bir travma yaşamadım, yakın zamanda duydugum, bir ortaokul öğrencisi ile bir kadın öğretmenin uygunsuz mesajlaşmalarını yakalamış bir veli, evimize yakın bir okulda. Çocuk 12, kadın 30lu yaşlarda ve evli..

Onca duydugumuz pedofili vakası yüzünden, artık paranoyak mı oldum, bu işin normali nedir? Şimdiden çoçuğumu nasıl okula yollarım diye düşünür oldum...
Tedbirli olmak çok da güvenmemek arası bence normal sin çünkü pefofil Ler var malesef benim kızımda koleje gidiyor fakat biz gidip yardımcı oluyoruz duştan sonra açıkcası modern düşünceyle Alakası tedbirli olucaksın bu devirde diye düşünüyorum şüpecide yaşanmaz ayrı bir konu

Ama boyle spor merkezleri cocuga dusecek kadar ac degildir ,belli seyleri acmis insanlardir .

Bu soylediğiniz biraz sığ bir düşünce ve konu ile alakasız polemiklere yol acar.
Pedofili vakaları bir tek Türkiye'de yaşanmıyor.
Bunu bir dine veya bir kitaba yada farklı yaşayan bir kesime bağlamak bizi başka tehlikelere açık hale getirir.

Konunun başında bahsettigim 12 yaşındaki öğrencisi ile cinsel içerikli konuşmalar yapan 30 yaşındaki kadın öğretmen, dışarıdan baktığınızda gayet modern bir öğretmen mesela...
Bana anlatan aynı sınıftan başka bir çocuğun annesi. Hakkında soruşturma açılmış, açığa alınmış vs...
Nasıl olsa çocuğuma ondan zarar gelmez deseydi annesi, o mesajlara bakmasaydı, yada öğrencisine olan yaklaşımı konusunda uyanık olmasaydı, o çocuk hala istismar ediliyor olacaktı.

Yaygınlığı konusunda istatistik tutmadım.
Ama burada olur burada olmaz demek sadece tedbirsizliğe yol açar.

Lütfen dini karıştırmayalım genellemeyelim ..

Bu soylediğiniz biraz sığ bir düşünce ve konu ile alakasız polemiklere yol acar.
Pedofili vakaları bir tek Türkiye'de yaşanmıyor.
Bunu bir dine veya bir kitaba yada farklı yaşayan bir kesime bağlamak bizi başka tehlikelere açık hale getirir.

Konunun başında bahsettigim 12 yaşındaki öğrencisi ile cinsel içerikli konuşmalar yapan 30 yaşındaki kadın öğretmen, dışarıdan baktığınızda gayet modern bir öğretmen mesela...
Bana anlatan aynı sınıftan başka bir çocuğun annesi. Hakkında soruşturma açılmış, açığa alınmış vs...
Nasıl olsa çocuğuma ondan zarar gelmez deseydi annesi, o mesajlara bakmasaydı, yada öğrencisine olan yaklaşımı konusunda uyanık olmasaydı, o çocuk hala istismar ediliyor olacaktı.

Yaygınlığı konusunda istatistik tutmadım.
Ama burada olur burada olmaz demek sadece tedbirsizliğe yol açar.

Ben istatiksel konustum
Daha onceki vakalara bakarak ..
Dine mensup demedim
Ogreticileri dedim dikkatinizi cekerim !
Sig dusunce degil bu
Sakalliyi gorup kacma istegi uyanmasi sadece ...

Anlayamadım, bikinilerini cikararak mi yıkıyor! Yok havuzdan çıkınca mayolariyla beraber duşun altına giriyorlarsa, aynı havuza girerken sorun yok da, duşun altinsa islaninca mi sorun var anlayamadim

Anlayamadım, bikinilerini cikararak mi yıkıyor! Yok havuzdan çıkınca mayolariyla beraber duşun altına giriyorlarsa, aynı havuza girerken sorun yok da, duşun altinsa islaninca mi sorun var anlayamadim

Küçük oldukları için, giyinip soyunma kısmında sorun yaşayana yardımcı olmak amaçlı.
Konuştuğum kızın annesi benim kızım zaten bikini altını kendi çıkarır, külodunu kendi giyer yani birine ihtiyaç hissetmez dedi.
Ama kurulanırken yada bikini üstünü çıkarmakta zorlandıysa yardımcı oluyor hocası evet.
(Anladığım kadarı ile. Açıkçası bir başkasına çok müdahale etmemek adına didik didik sormadım)

X