• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paranoid Kişilik Bozukluğu

teşekküe ederim yena, inşallah.

Son düzenleme:
ayy evet çok zor,kadın haklı ama .onun için travma etkisi yaratmıştır.
zaten bu tür hastalıklar psikolojik bir travmadan sonra ortaya çıkıyormuş yada artıyormuş.
tekrar geçmiş olsun.

sevgili parle çok geçmiş olsun.
çok zor bir durum.
siz bir piskiyatra gidip yardım alsanız ,en azından o size yardımcı olur.
geçenlerde tv de dinledim.yine buna benzer bir soru sormuşlardı.psikolog şöyle dedi.
mesela siz ben doktora gidceğim ama yalnız gidemiyorum,yanımda gelsen sevinirim,diyeceksin.ama daha önceden doktorla gidip konuşcaksın,annenizin özelliklerini anlatacaksın
eger kabul ederse birlikte gdeceksiniz ama siz muayane olacaksnız.o arada doktor annenizi gözlemleyecek.verdiği ilaçları da kullandırmak size kalmış.bu arada damla şeklinde ilaçlar varmış.gerekirse doktorla konuşup onları verir sizde yemeğine falan koyarsnız.
biliyorum çok zor,yazdıklarım saçma gelebilir ama insan çaresiz kalınca yılana bile sarılıyor.

kabul etmeyen kişiler için çok mantıklı bi yol bence de

15 yaşında ailem ayrıldığında başladı psikolojik sorunlarım. intihar girişimlerim, endişelerim, insanlara karşı ve kendime karşı güvensizliğim, aşırı kin tutmam, herşeyi kendime göre yorumlayıp hep kötü düşünmem, ileri derece kıskançlıklarım... psikiyatrist ilaçlar verdi 2 sene kullandım hayatımı çok etkiledi. bende bıraktım. durumun bu kadar ilerleyebileceğini bilmiyordum o zamanlar. değişmeye başladıkça kendimden şikayetçiydim. düzelmek için çabalıyorum ama bi türlü beceremedim. dün bi sitede paranoidle ilgili yazıları okudum ve sanırım bende kişilik bozukluğu var. çevremdeki herkesi kaybettim kafamda kurup inandığım senaryolarla. tamamen kurtulmak mümkünmü bilemiyorum.

Son düzenleme:
15 yaşında ailem ayrıldığında başladı psikolojik sorunlarım. intihar girişimlerim, endişelerim, insanlara karşı ve kendime karşı güvensizliğim, aşırı kin tutmam, herşeyi kendime göre yorumlayıp hep kötü düşünmem, ileri derece kıskançlıklarım... psikiyatrist ilaçlar verdi 2 sene kullandım hayatımı çok etkiledi. bende bıraktım. durumun bu kadar ilerleyebileceğini bilmiyordum o zamanlar. değişmeye başladıkça kendimden şikayetçiydim. düzelmek için çabalıyorum ama bi türlü beceremedim. dün bi sitede paranoidle ilgili yazıları okudum ve sanırım bende kişilik bozukluğu var. çevremdeki herkesi kaybettim kafamda kurup inandığım senaryolarla. tamamen kurtulmak mümkünmü bilemiyorum.

Back