İnternette alabilir miyim pekiTürkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde satılanların çoğunda paraben var nutrigenin ürünlerinde yok diye biliyorum ben ondan almıştım.
Türkiyede misinizOğlum için nutrigen ferromixin sase form kullanıyorum. Doktoru vermişti içinde paraben bulunmuyor.
Kızlar merhaba..
Lütfen yönetim bi süre konum tasınmasın belki bi bilen vardır..
Bugün kızımın 4. Ay kontrolünde vegaferon demir damlası verildi..Adetimdir agrı kesici de olsa prospektüs okumadan içmem de içirmem de..
Okudum okumaz olaydım..Paraben içerir yazıyo..Şok oldum..Netten baktım evet bi sürü sey yazılmıs cizilmis..Hemsiremizi aradım..Nasıl yani dedim biz parabenli ıslak mendil bile kullanmıyoken saglık bakanlığının kendi verdigi damlada nasıl paraben bulunabilir..
Pek bi cevap veremedi eczaneye gidin parabensiz olanını bulun alın dedi bu konuda cok sikayet var ama bi sey yapamam dedi..Bi nevi haklı..
Gittim eczaneye malesef hepsinde var dedi..Saka gibi..İcerisinde paraben olan bi seyi günde dört damla nasıl bebegime verebilirim..
Siz ne yaptınız kızlar demir damlası konusunda ya cok canım sıkıldı..Alternatifi olan var mı?
Tekrar ediyorum bi fikir icin bdv yazdım kusura bakmayın lütfen.
Valla var mı yok mu bilmiyorum ama Nutrigen verdi doktor bize öbür damlayı da aldık evde duruyor. Paraben falan olduğundan değil de öbürü bitince ona geçecektim valla teşekkür ederim böyle bir konu açtığınız için eğer yoksa Nutrigen kullanmaya devam ederim. Toz şeklinde eczanede satılıyorTürkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde satılanların çoğunda paraben var nutrigenin ürünlerinde yok diye biliyorum ben ondan almıştım.
Evet eczaneden aldık.Türkiyede misiniz
Danıstım canım da tövbe hasa Kuran ayeti gibi yok illa eksik kalır deyip durdu ama paraben dedim olsa saglık bakanlıgı onaylamazmıs e baya onaylamıs ekmek peynir gibi dagıtıyo iste..ben hiç kullanmadım. Dr um da gerek görmedi. Ek gıdaya geçince mesela köfteyle yoğurt yedirmek yerine, üstüne limon sıktım Demir tutulumu için. Hiç de eksik değil şükür. Sen dr a danış yine de.
Ay yok kullanma canım baya yazıyo paraben icerir diye sakın vermeValla var mı yok mu bilmiyorum ama Nutrigen verdi doktor bize öbür damlayı da aldık evde duruyor. Paraben falan olduğundan değil de öbürü bitince ona geçecektim valla teşekkür ederim böyle bir konu açtığınız için eğer yoksa Nutrigen kullanmaya devam ederim. Toz şeklinde eczanede satılıyor
Hayır klasik ekmek gibi verildi elimize omu da söyledim e zaten kullanmazsan daha kötü olurmusKan testi yapılıp mı verildi?
Bizim test yapılmıştı ve gerek olmadığı için kullanmadık.
Bunu kullanmayacagım kesin de acaba hic mi kullanmasamBen demir damlayı kullanmadım oğlum için, sadece D vitamini takviye verdim.
Sorun yaşamadık.
Daha kan yapıcı olarak bilinen besinleri belli düzende yedirdim; mesela kara üzüm kurusunu robottan geçirir yedirirdim.
Ve kanı düşüren besinlerden ilk bir sene (Hatta bir buçuk diyeyim, yeni yeni başlıyorum) uzak tuttum, mesela bakla yedirmedim.
Boş yere korkutuyorlar. Kansızsa daha kötü olabilir ama bilmiyorlar bile durumunu.Hayır klasik ekmek gibi verildi elimize omu da söyledim e zaten kullanmazsan daha kötü olurmus
Cok sinirim bozuldu bi sürü kuzucuk bilmeden içmiştir bunuBoş yere korkutuyorlar. Kansızsa daha kötü olabilir ama bilmiyorlar bile durumunu.
Sen bilirsin canım ama bence bir dr a daha danış. İçine sineni yap.Danıstım canım da tövbe hasa Kuran ayeti gibi yok illa eksik kalır deyip durdu ama paraben dedim olsa saglık bakanlıgı onaylamazmıs e baya onaylamıs ekmek peynir gibi dagıtıyo iste..
Evet yukarıda arkadaslarda yazmıs ben 6. Aya kadar bekleyip kan sayımı yaptırıp eksiskse nutrigene baslayayım en iyisiBen nutrigen kullandım. Onda paraben yoktu diye hatırlıyorum. Çok araştırmıstım hatta o dönem,birtek nutrigen ferromixinde yoktu. Ama şase bu ürün,4 aylık bebeğe nasıl içirebilirsiniz bilemedim. Ben 6 aylıkken başlamıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?