Paraben takıntım ...

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
Merhaba arkadaşlar,
Sorum çok net, pişik kremi önerisi istemiyorum araştırdığım bir kaç krem var zaten.
Fakat bugün araştırmadığım bir pişik kremi satın aldım eşimin abisinin tavsiyesi ile, eşimle bebek alışverişi yaparken indirimde gördük aldık.
Marka desitin- mavi olanı...
Üzerinde içerikte paraben yazmıyor fakat netten baktım kimisi içinde paraben var demiş.

Bu markayı kullanan ve paraben var diyen var mı aranızda?
Doğum olduktan sonra kullanırız diye attım sepete.
Yoksa parabensiz olduğundan emin olduğum kremler de vardı.

Ayrıca inşallah doğru yere konu açmışımdır :)

Bence bu tarz kremleri kullanmaya gerek bile yok ,parabenli parabensiz fark etmez hiç bir pişik kremi kullanmadım ,pisikte olmadı gerçi :)

Amma oğlumun doktoru desitin mavi ve sudocremi tavsiye etmişti kullanmadığım için hiç içeriklerine bakmadım

Bi komşum kullanıyordu onu yaşlı annesinde çok memnunlardı.sudocrem diye bi krem var onu da bi araştırmanızı öneririm

Bepanthol baby nin içinde Yok ben memnunum

Bi komşum kullanıyordu onu yaşlı annesinde çok memnunlardı.sudocrem diye bi krem var onu da bi araştırmanızı öneririm

Sudocrem kesinlikle..

Ben de sudocrem alacaktım kesinlikle, çok güzel yorumlar gördüm. Desitin için de YouTube da anneler çok güzel şeyler anlatmış hep olumlular denk geldi. Olmadı alırım bi sudocrem. Zaten ihtiyaç halinde kullanacağım, her altı açıldığında pişik kremi sürmem kesinlikle.

Benim doğum yaza denk geldiği için ,popoyu hep yıkadım :) havalandiriyodum birde hiç pişik olmadı inşallah seninki de olmaz :) sağlıkla kucağına al

Valla ben hep suruyodum bi sure sonra gerek kalmiyo.. ilk dogdugunda vok pisik olmariski oluyo..birde ek gidaya gecince asitli geliyo kaka..

Benim doğum yaza denk geldiği için ,popoyu hep yıkadım :) havalandiriyodum birde hiç pişik olmadı inşallah seninki de olmaz :) sağlıkla kucağına al

Valla ben hep suruyodum bi sure sonra gerek kalmiyo.. ilk dogdugunda vok pisik olmariski oluyo..birde ek gidaya gecince asitli geliyo kaka..

Annemin de önerisi her kakadan sonra yıkamak fakat ben de ihtiyaç olur bulunsun diye aldım daha çok...
en iyisi kenara bi de sudokrem atacağım :)

Ben bephantol ve mustela kullandim
Bi sure sonra pisik yapti
Kadim dostum zeytin yagina dondum hep
Birde sudocrem tabi ... cirtcirtlarin oldugu bolum kizariyor ona zeutinyagi islemiyor
Sudocrem yetisiyor

Pişik olmadan zaten pişik kremi sürmene gerek yok.
Ben sana daha farklı bir öneride bulunacağım.
Bizim doktorumuzda kozmetik ürünlerin mümkün olduğunca kullanmama taraftarı.
Bize poposuna ve yenidoğan cildine( ilk zamanlar pul pul dökülür) sadece zeytinyağı önerdi.
Zeytinyağını tavada az ısıtıp bardağa koyuyordum. Oradan kullanıyordum.

Annemin de önerisi her kakadan sonra yıkamak fakat ben de ihtiyaç olur bulunsun diye aldım daha çok...
Her kakadan sonra yıkamayı çoğu doktor önermiyor ( özellikle ilk aylar)
Çünkü cildinin bir yağ dengesi var ve etkileniyor.
Ayrıca birkaç sefer kakadan sonra yıkamayı denedim o kadar da konforlu gelmedi bana.
Pamuk su tas yeterli hala ıslak mendil kullanmıyorum :)

Bebeğim aralıkta doğmasına rağmen altını her açtığımda havalandırıyordum. Günde 10 kere kaka yapardı. Hiç pişik olmadı. İnşallah siz de yaşamazsınız.

Yikamak en guzeli tabii sma simdi dogduysa kis bebegi olursa bu seferde banyodan sonra koruyamam hasta olur diye korkuyosun..

Avrupada yasiyorum. Burda ebeler dogumun ardindan marka olarak hafif kizarikliliga care olrak sudocrem onerir hemen onlem olarak. Eger asiri sorunlar varsa bepanthol devreye girer. Ablam 2 kere dogum yapti, yengem 1 kere. Cantalarinda her zaman bi sudocrem vardir. Bepantholda evde yedekte durur lazim olur belki diye.

Bebeginiz dogunca asilarini yaptirdiginiz saglik ocagindan size d vitamini ve demir damlalari vericekler ucretsiz olarak...Her ikisinde de paraben cesitleri var.. bence siz o damlalari arastirmaya da baslayin simdiden..

Arkadaslar ek gidaya geçiş ve dişlerin çıkmasıyla birlikte oğlumun altında kızarıklıklar oluyor. Tam pisik gibi de değil. Sizce bu kızarıklık durumlarında da pisik kremi kullanılmalı mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…