• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para birktirme yolları

eyyay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
kızlar nasıl para biriktiyorsunuz?nasıl tutumlu oluyorsunuz?yöntemlerinizi paylaşır mısnız?

Kazandığım paradan once kenara ayırıyorum, harcamalarda genelde sabit oluyor, ekstra birsey çıkmadıkça...

Tasarruf adina da elektrik su dogalgaz kullanimina dikkat ediyorum

Mutfak icin israf etmiyorum, ne kadar yiyebileceksek o kadar alıyorum..

Evet harcamadan önce bir miktar koymak önemli... Onun dışında dolmuşa biniyorsan oraya verdiğin yol parasından kalan oluyorsa 5 kuruş 10 kuruş filan onları bir kumbaraya atabilirsin... Aynı şekilde market alışverişi yaptığında da yapabilirsin... Sonra market indirimlerini araştırıp ay sonunda o ayın parasından elinde kalan para filan olursa direk kumbaraya.

Evet harcamadan önce bir miktar koymak önemli... Onun dışında dolmuşa biniyorsan oraya verdiğin yol parasından kalan oluyorsa 5 kuruş 10 kuruş filan onları bir kumbaraya atabilirsin... Aynı şekilde market alışverişi yaptığında da yapabilirsin... Sonra market indirimlerini araştırıp ay sonunda o ayın parasından elinde kalan para filan olursa direk kumbaraya.
şu kumbara alışkanlığını edinmem lazım.eşimin var aslında benimde baslamam lazım.dolmuş yok işte araba var o da baya masraflı oluyor.

Önce faturalarımı ödüyorum sonra o ay ihtiyaçlarım varsa bankadan biraz para çekiyorum geri kalanını birikim hesabında tutuyorum.

1,5 yıl gecmiş üstünden o günden bugüne arabayı değiştirdik birikimle arabanın Bi kısmı ödenmiş oldu su an kredi borcumuz var 2yıllık onun dışında gram altın almaya basladım borcu yatırır yatırmaz kalan parayla da altın alıyorum:)

Ben de 2 aydır düzenli çeyrek alıyorum bu ay 2 çeyrek aldım geçen ay 1 çeyrek aldım 1000 tl de vadeliye attım duruyor.Nisanda toplu para yatacak inş. o gelirse birikime ayırcam.Araba alıp ehliyetimi geliştirmek istiyorum ama krediye girmek istemiyorum biraz biriktirip alayım diyorum karar veremedim

Ben de 2 aydır düzenli çeyrek alıyorum bu ay 2 çeyrek aldım geçen ay 1 çeyrek aldım 1000 tl de vadeliye attım duruyor.Nisanda toplu para yatacak inş. o gelirse birikime ayırcam.Araba alıp ehliyetimi geliştirmek istiyorum ama krediye girmek istemiyorum biraz biriktirip alayım diyorum karar veremedim
Güzel başlamışsın devamı gelir inşallah cnm
Arabanı da en kIsa sürede alırsın inşallah
Elindeki paraya ve alacağın arabaya göre kredi cekıp çekmeme durumu değişir yani

Evet bi beklediğim para gelsin de ona göre az krediyle halledeyim diyorum hayırlısı bakalım

Hoooop ben geldim :)

Bende gr altın alıyorum.
Bu son aldıklarımı taksitle aldım.
bankadan gr aldım ama bozdurması kolay gercek altını bozdurmam diye düşündüm.
birde 4 euro var onuda 10 euro yapıyım bari :)

Hoooop ben geldim :)

Bende gr altın alıyorum.
Bu son aldıklarımı taksitle aldım.
bankadan gr aldım ama bozdurması kolay gercek altını bozdurmam diye düşündüm.
birde 4 euro var onuda 10 euro yapıyım bari :)
hoş geldinnnn cnmmmm
bende bankadan alıyorum gramı
bozdurmamayı düşünüoyrum zorunlu kalmadıkça
ev için peşinat olsun dıye yapıyorum şimdilik
tamamla cnm
bende 20 grama tamamlyacam nısan basında inşallah 20nin de üstüne de cıkarım

aynen bende ayda 1 yada 2 tane alıyorum.
Eşim bazen para veriyor bende biriksin diye onlarla da alırsam.
kışa 15-20 arası olur.
çokta sıkmıcam kendimi
yeterince borçta var yatırım da var.
sadece zor durumlar için birikim olsun istiyorum.
Sonradan birikimle kendime birşeyler alabilirim.

aynen bende ayda 1 yada 2 tane alıyorum.
Eşim bazen para veriyor bende biriksin diye onlarla da alırsam.
kışa 15-20 arası olur.
çokta sıkmıcam kendimi
yeterince borçta var yatırım da var.
sadece zor durumlar için birikim olsun istiyorum.
Sonradan birikimle kendime birşeyler alabilirim.
bnde borcu ödedikten sonra alıyorum kalan parayla gram alıyorum
eşimin maasından kalırsa da ona da alacam
ev ıcın bırıksın arabanın borcu bıterken bı yandan da bakalım

Back
X