Para biriktirme yolları

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
Hanımlar evinizin bütçesini ayarlamak, dengede tutmak genellikle size düşer. Bunun için sadece sizin de çalışıyor olmanız yetmeyebilir, tasarruf ederek de bütçeye katkı sağlayabilirsiniz. İşte size bu konu için bazı ipuçları:

Toptan alışveriş edin
Evinizin ihtiyaçlarını, toptan aldığınızda daha ucuza gelen marketlerden yapmak, özellikle deterjan, tuvalet kağıdı gibi ürünlerde en akıllıca olanıdır. Et ve süt ürünleri gibi daha hızlı tüketilecek olanları da arkadaşlarınızla birlikte alarak paylaşır, bunlarda da tasarruf edersiniz.

Giysilerin ömrünü uzatın
Kıyafetlerinizi yıkamak için makineye atarken, fermuarlarını kapatın, düğmelileri ilikleyin ve ters çevirin ki yıpranmasın. Renklileri birlikte ve daha az ısıda yıkarsanız hem renkleri solmaz, hem de elektrikten tasarruf etmiş olursunuz.

Çocuk kıyafetlerini takas edin
Çocuklar çok çabuk büyüdükleri ve kıyafetleri eskimeden küçüldüğü için, çocuklu arkadaşlarınızla giysi takası yapmak inanın bütçenize tahmininizden çok daha büyük katkı sağlayacaktır.

Su tasarrufu yapın
Duş başlığınızı ve mutfak musluğunuzu gözden geçirin. Banyoda suyu daha iyi püskürten ekonomik duş başlıklarını, mutfakta ise düşük akımlı musluk aparatlarını kullanarak su tüketimini neredeyse yarı yarıya azaltırsınız.

Evde kuru temizleme
Etiketinde "sadece kuru temizleme" yazan her giysi ille de kuru temizleme gerektirmeyebilir, kuru temizleme ise malum oldukça pahalıdır. Çok özel kumaş değilse, renklerin karışma ihtimali yoksa ya da pul ve boncukları yoksa bu giysileri özel deterjan ile ılık suda, elde yıkayabilirsiniz.

Şişe ve kutuları değerlendirin
Bazen zeytinyağı hatta meyve suyu şişeleri o kadar şık olurlar ki atmaya kıyamazsınız. Bunları boyayarak şık bir vazoya dönüştürebilirsiniz. Keza bazı hediye kutularını da çocuğunuzun odasında öteberilerini, oyuncaklarını, kalemlerini koymak için kullanabilirsiniz.

İhtiyaç listesi yapın
Alışverişe gidin veya gitmeyin, evin temel ihtiyaçlarını, eksiklerini tamamen bitmeden listeleyin ve yanınızda taşıyın ki özellikle marketlerin indirimli günlerine rast geldiğinizde eksikleriniz indirimde ise bu durumdan faydalanırsınız.

Tasarruf hedefi belirleyin

Kenarda bir miktar para biriktirmek için, öncelikle giderlerinizi gözden geçirin, fişlerinizi atmayın ve yaptığınız her harcama gerçekten gerekli miydi, lüzumsuz yapılan alışverişlerin tutarı ay sonunda ne kadar ediyor tespit edin, tasarruf hedefinize ulaşmakta ileriye dönük yararını göreceksiniz.
 
Başka forumlarda da aynı şeyleri yazdım sizinle de paylaşıyım.. tasarruf yapmak isteyen her kadın ( benim gibi ) parasını oraya buraya harcayan kadındır.. bir deyim var ama neyse :)) söz gelimi tasarruf yapmak da *bana göre profesyonellerin işi. muhakkak bir bankadan veya sanal ortamdan profesyonel bir bütçe planı , tasarruf planı veya bir program ile yapın tasarrufunuzu. ben .. adlı bir siteden yapıyorum. şimdilik biraz tasarruf yaptım , hayırlısı :)))))
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bende çok alışveriş yapan biriydim kıyafet değil ama kişisel bakımda ipin ucunu bi hayli kaçırırdım.sonra ufak ufak para biriktirmeye başladım.1-2-5 tl atmaya başladım yani.kendimi de frenledim.bunu da şöyle yaptım mesela online sitelere üyeyim oralardan alışveriş yapıyorum, sepeti dolduruyordum ihtiyacım olan şeylerle sonra da kendi kendime :bundan var ,bundan daha yarım şişe var ,bunun farklı rengi var ,belki daha uygununu bulurum diyerek kendimi frenliyordum.ama o sepeti dolduruyorum ya sanki almış gibi hevesimi de alıyordum önüme bi hedef koydum para biriktirince altın alıcam diye.bu seferde iyice var yemez amca oldum :26: harçlığım bitiyor mesela paraya deli gibi ihtiyacım oluyor ona dokunmuyorum ama altında almaya içim el vermiyor öyle duruyor biriktirdiklerim.işin bide bu rengi var :105:
 
kıyafet alışverişlerinde sezon sonunu bekleyin.
ısınmada ise mümkün olduğu kadar yalıtımı olan ve küçük evler tercih edilmeli.
haftalık market bültenleri takip edilmeli.
haftalık listelerle market alışverişi yapılmalı.
dondurucuya ucuz bulduğunuz sebzeler kışlık hazırlanarak konabilir.
bebek kıyafetleri veya eşyaları 2.el alınmalı. çok çabuk büyüyorlar.
hazır gida yerine evde yapılan şeyler tüketilmeli.
hediye dolabı: annemn uyguladığı bir şey bize gelen hediyeler oraya konur. özel hediyeleri değil mutfak eşyaları falan. biz bir yere giderken buradan seçip götürürüz.
kredi kartlarınızı kapatın. dost görünen düşmanlar.
netten alışveriş yapmayın.
temizlik yaparken fark ettiğiniz her şeyi atın ya da bunları almamaya özen gösterin.
kıyafetlerinizi ucuz ama kaliteli yerlerden alın.
pazar gezmekten çekinmeyin.
ayrıca köyden getirilen ürünler kullanın.
unutmayın evde ne kadar çok dolap vs olursa içini o kadar çok doldurmak isteyeceksiniz.
kültür merkezlerinde ücretsiz sinema ve tiyatrolar oluyor takip edin.
 
ben market masrafımı düşürerek 10 ayda 1050tl biriktirdim özellikle market bültenlerini takip ediyorum ayrıca bu paranın içinde yaptığım tercüme paraları da var ama çok büyük rakamlar değil. kısacası tuvalet kağıdına bile ay bile dolmadan 10tl daha fazla veriyormuşum önceden şimdi çok iyi öğrendim indirim dönemlerini ve ucuz marketleri
 
Merhabalar, TL olarak yaptığım birikime çok sadık kalamıyorum bu yüzden altın döviz vs. almaya çalışıyorum. Altını yüksekten aldığım için bu aralar panikteyim o da ayrı konu tabi
 
kumbaramı masamın üstüne koydum. aklımdan geçen her negatif düşüncede 1TL atıyorum.
 
SLM arkadaşlar bende kendımce tasarruf yapmaya calısıyorum mesela öncedencok fazla yemek yaprdım 2 kişiyiz ama yemegın coğu çope gıderdı şisi daha az yapıyorum boşa gıtmıyor.abur cubur cok alırrdım markete gıttıgımde sımdı daha az canımız isterse bı mısafırım gelse j-kendımı sasırır bol bol ve çeşit yapardım ama şimdi öyle degıl misafırım konusunda cımrılık yapmıyorum ama o kadarda fazla yapmıyorum eskısı gıbı çöpe gıdıyodu çünkü şuan ev almanın hevesındeyım çok dha dıkkatlı oldum bence hedef olmalı
 
ben almak istedigim seyin ihtiyacmi
yoksa istek yuzundenmi alacagima bakarim
ihtiyacsa baska bir alternatifi varmidir diye dusunurum
tasarruf en cok mutfaktaki israftan oluyor
gunluk yemek yapiyorum
kalan yemek olursa onun yenmesi icin yanina minik birseyler ekliyorum
haftalik yemek listem var ona gore alisveris yaparim
ozellikle meyve cabuk curudugu icin az aliyorumki cabuk ve taze tuketelim
cocuklarin yipranmis pantolanlarini sort yapaiyorum bir kac desen ekledigimde cokta sik oluyor
kücülen tshirtlerinin uzerine askili spor atletleri eklediginizde cok sik spor esyalari ortaya cikiyor
mecbur kalmadikca cocuklarla alisverise gitmiyorum gereksiz ve bir dolu sagliksiz sey almamis oluyorum
yazdan difriz doldurma gibi bir aliskanligim hatta hastaligim varki kisin pek sebze almam
kuru bakliyati haslayip dolaba atarim yemek yaparken zorda kalip ekstra markete yada siparise para vermemevde pek kimyasal malzeme kullanmam temizlik uzerine sirke ve karbonat buyuk kurtaricim haaa birde arap sabunu bagimliligim var
utum depolulardan gec soguyan tiplerden son birkac parcayi fisten cekilmis utuyle yaparim
cam sil yillardir almam sirkeli suyla silerim parildar resmen
esyalari tersten yikar tersten utulerim siyahlar bile solma yapmaz
elektrik lambalarim ve elketronik esyalarim enerji tasarruflu olanlardan

simdilik bu kadar aklima geldi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…