..papatyalar..

Uykusuzluk, ateş ağrı, kramp, gaz şikayetlerine karşı etkili

Papatya suyuyla yıkanan cilt diriliğini korurken saçlar da parlaklık kazanır

Papatya küçük çocuklarda bile güvenle kullanılabilir. Kramplarda ve karın ağrılarında çocuklara papatya çayı içirilebilir.

Papatya çiçeği, gaz birikimine, ishale, mide rahatsızlıklarına, uykusuzluğa, adet düzensizliklerine, yüksek ateşe karşı etkilidir.

Sakinleştirici olarak da kullanılır.

İltihaplanmalarda antibiyotik tedavisine destek amaçlı uygulanabilir.

Günde 2-3 bardaktan fazla çay alındığında mide bulantısı yapar. Hamilerde ağız yolu ile kullanımı sakıncalıdır.

Son düzenleme:
çok güzeller Maip benim de en sevdiğim çiçektir
nedense bana hep masumiyeti ve temiz duyguları çağrıştırıyor...

çok güzeller Maip benim de en sevdiğim çiçektir
nedense bana hep masumiyeti ve temiz duyguları çağrıştırıyor...

dimi, genelde çevremde masumiyet ve temiz duygular olmadığından, sanki bana herkes birbirinden nefret ediyormuş gibi geldiğinden, bu çiçeklerin resimlerini bile görmek içimi bir nebze olsun rahatlatıyor. her arkanı döndüğünde kötü bir şey olacak mı acaba korkusuna, acaba arkamdan konuşuyorlar mı gibi bazen haklı bazen paranoyakça düşüncelerime deva oluyor.

kısacası sakinleştiricidir bu nadide çiçeksi bitki, hem kokusu hem görüntüsü hem de içimiyle ve hayal kırıklıklarına da birebirdir

M-U-H-T-E-Ş-E-M !!!! birde saça takılıp bahar mevsiminde ovalarda kırlarda gezerken o mis hava o güzellik o sıcaklık.. ah ahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…