• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Papatya suyu ile saç rengi açmak

ya benmde saçımın dip boyası geldi ve çok yıprandı boyadan denesm mi denemesem m ço düşündüm ama byağı saçı açılan akrdşlarım olmuştu papatyayla ben hiç denemedm deli cesareti denesem mi napsam :60::60:
Dene nasılsa doğal,sararmasa bile sarı saçı parlatıyor.Saç toniği niyetine düşün...

Papatya suyu sacin yansimasini sarartiyor yani sac sari sari parliyor. Saglikli ve güzel bir görüntü veriyor tabi o da.. Aah ah dogal saclarim olsa da papatyalar, ihlamurlar sürsem onlara... :31:
Boya dimi saçların :5: zaten bu boyalar röfleler mahvetti saçlarımızı!!! Organik boya diyorlar mesela 2 kat para istiyorlar ama sonuç yine hüsran.En azından saçlar çok beyazlamadan şu boya illetine hayır diyelim kızlar,boyaya hayır hareketi mi başlatsak acaba :1:

Mine'ciğim (ablamın adıdır çok severim bu arada)

Saçlarının rengi çok güzel sanırım doğallar dimi?Maşallah çok güzel ve sağlıklılar :nazar: ama papatya ile aralarda doğal sarılarda hiç fena durmaz sanırım :16:

:16:evet doğal saç rengim teşekkür ederimmmm . aslında 40lık oksidan kullandığında boyada saça zarar vermiyomuş yoksa ben aralarını açtırmazdım.Resimdede hafif bi turuncu gibi çıkmış tam renk bu değil aslında güneşte renk değiştiriyo bnm saçlarım renkten renge giriolar :) papatyayı deniycem mutlaka yararı olur inş.

Arkadaşlar benim saçlarım oldukça seyrek ve röfleler de extra mahvettiğinden 2010 mart ayından beri kendi renginde bıraktım sarıdan vazgeçtim.Doğal saç rengim küllü orta kumral.Sarıyı öyle özledim ki anlatmama imkan yok çok yakıştırırım kendime sarıyı ama korkudan da yapamıyorum.Bakımlarla filan yeni yeni toparlanıyor saçım çünkü.Şimdi sizlerden ricam papatya suyu ile ya da doğal yöntemlerle saçlarını sarı yapan var mı?Varsa nasıl başardınız?Lütfen bu benim için çok önemli.Şimdiden teşekkürler paylaşım için.

Canım benimde papatya suyu ile şöyle bir bilgim var saçları beyazlatıyomuş :44: ama sen deneyince bizlerede bildirirsen sonucu sevirinirim...:46:

Küçükken annem neredeyse her hafta saçımı papatya suyuyla tarar beni balkona güneşe oturtur orda beklememi söylerdi.
Saçlarım zaten sarıydı,çok parlak ve çok açık sarı olurdu özellikle yazın hep yapardı güneşte daha da sarı olurdu.
Ama ben ne yaptım?
Sapsarı saçlarımı siyaha boyattım :31:
Neyse asıl konuya gelelim gerçekten saçı çok parlak yapıo ve rengini açıo.
Beyazlama gibi bi durum olsaydı en başta benim bembeyaz olurdu saçlarım :27:

Küçükken annem neredeyse her hafta saçımı papatya suyuyla tarar beni balkona güneşe oturtur orda beklememi söylerdi.
Saçlarım zaten sarıydı,çok parlak ve çok açık sarı olurdu özellikle yazın hep yapardı güneşte daha da sarı olurdu.
Ama ben ne yaptım?

konuyla alakasız olcak ama söylemeden geçmek istemedim canım senin topiğine de yazmıştım siyah sana çoookk yakışmışş :34:

Ama ben ne yaptım?

Beni heyecanlandırmayın kızlar :1: burada aktar yok ancak bahçelievlere yarın gittiğimde alabileceğim ve pazar gecesi eve döneceğim için de yapamayacağım hemen,ama öyle heyecanlandım ki hemen yapasım var :8: en sonunda buraya ben aktar açcam o olcak :9: dediğim gibi resimli paylaşım yapcam ben inşallah (becerebilirsem :77:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar ilk denememi pazar günü yaptım.Saçlarım da çok az bir ton açılma oldu ama daha bariz değil henüz.Nasıl mı yaptım hemen anlatayım ; Önce cezveye su(1 su bardağı kadar) ve 2 tutam papatyayı koydum ve kaynattım.Sonra bunu süzüp fısfıslı şişeye koydum ve deniz kenarına indim.Saçlarımı ıslattım kuruyana kadar bekleyip tekrar tekrar ıslattım,güneşin altında durdum gün boyu.Saçlarım biraz yapış yapış gibi oldu ama denizden de olabilir emin değilim çok.Sonra akşam saçımı yıkadım duşta.Kuruduktan sonra aynada azcık daha açık kumral geldi saçlarım bana ve parladı baya.Sürekli bu şekilde devam etcem 1 ay sürse de mutlaka sarartcam doğal yollardan.Benimle birlikte deneyenler de lütfen deneyimlerini aktarsınlar bize.Resim çekmiyorum bu sefer çok belli değil bir dahaki sefere çekip koycam.

doğal,yani boyasız saçta ve kumral saç ta renk açılması olabilir..
saç tonu çok koyu olanlar, çok açık renk elde edemezler bence..karamel gibi bişeyler olur ancak..

doğal,yani boyasız saçta ve kumral saç ta renk açılması olabilir..
saç tonu çok koyu olanlar, çok açık renk elde edemezler bence..karamel gibi bişeyler olur ancak..

Benim saçlarım çok koyu değil zaten o yüzden boya kullanmamak adına papatyayı deniyorum.İsyeten benimle dener isteyen denemez tatlıgaci :34: ben devam edicem sarıyı elde edene kadar inşallah...

Ben mi beceremedim saçlarım çok koyu renk ondan mıdır ? bilmiyorum ama bende hiç işe yaramadı oksijen daha etkili sanırım ama o da saçı yıpratıyormuş :44:

Ben zaten kumral olduğum icin çok hafif bi sarılık kattı. Dışarı hic çıkmıyorum . Bi kaç kez daha güneşe çıksam iyice sarıya dönecek sanırım

Ben mi beceremedim saçlarım çok koyu renk ondan mıdır ? bilmiyorum ama bende hiç işe yaramadı oksijen daha etkili sanırım ama o da saçı yıpratıyormuş :44:
Aman aman ya oksijen deneyeceğine boyat daha iyi sakın deneme deneyen arkadaşlarım oldu vaktinde saçlarını mahvetti tiftif tiftik yaptı.Benim papatyadaki amacım boya ile saçlarımı yıpratmamak ve parlaklık vermek.

Aman aman ya oksijen deneyeceğine boyat daha iyi sakın deneme deneyen arkadaşlarım oldu vaktinde saçlarını mahvetti tiftif tiftik yaptı.Benim papatyadaki amacım boya ile saçlarımı yıpratmamak ve parlaklık vermek.

bende o hataya düşenlerdenim. Saçımı siyahtan sarıya döndürürken bile oksijenli suyun yıprattığı kadar yıpratmadım ben. bi de rengini çok garip döndürüyor . Boyle bakır desem bakır değil tarçın değil koyu altın sarısı gibi iğrenç bi renk olmuştu benim saçım . Papatyaysa garnierin açık papatya sarısı var suan saçlarımda onun yansıması var gibi tam renk olmadı ama öyle parlıyorlar . Bi de benim saçlarıma yumuşaklık veriyor papatya :) yaa zaten bi tencere papatya kaynatıyorum bi bardak içiyorum yarısını banyo suyuma ekliyorum yarısını sürüyorum saçıma :) çok faydalıymis

bende o hataya düşenlerdenim. Saçımı siyahtan sarıya döndürürken bile oksijenli suyun yıprattığı kadar yıpratmadım ben. bi de rengini çok garip döndürüyor . Boyle bakır desem bakır değil tarçın değil koyu altın sarısı gibi iğrenç bi renk olmuştu benim saçım . Papatyaysa garnierin açık papatya sarısı var suan saçlarımda onun yansıması var gibi tam renk olmadı ama öyle parlıyorlar . Bi de benim saçlarıma yumuşaklık veriyor papatya :) yaa zaten bi tencere papatya kaynatıyorum bi bardak içiyorum yarısını banyo suyuma ekliyorum yarısını sürüyorum saçıma :) çok faydalıymis

Ohhhh stresini de alır mis gibi :82: kokusuna da bayılıyorum ben şahsen.

Benim saçlarım çok koyu değil zaten o yüzden boya kullanmamak adına papatyayı deniyorum.İsyeten benimle dener isteyen denemez tatlıgaci :34: ben devam edicem sarıyı elde edene kadar inşallah...

umarım istediğin rengi yakalarsın ben bu işin içine gireli 8 yıl kadar olmuştur her yıl yaparım beyazlama gibi birşeyde olmadı hiç bir zararı yok cnm.oldukça doğal görünüyo.

Back