• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Papatya suyu ile saç rengi açmak

Efsunlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.242
3
66
İstanbul
Arkadaşlar benim saçlarım oldukça seyrek ve röfleler de extra mahvettiğinden 2010 mart ayından beri kendi renginde bıraktım sarıdan vazgeçtim.Doğal saç rengim küllü orta kumral.Sarıyı öyle özledim ki anlatmama imkan yok çok yakıştırırım kendime sarıyı ama korkudan da yapamıyorum.Bakımlarla filan yeni yeni toparlanıyor saçım çünkü.Şimdi sizlerden ricam papatya suyu ile ya da doğal yöntemlerle saçlarını sarı yapan var mı?Varsa nasıl başardınız?Lütfen bu benim için çok önemli.Şimdiden teşekkürler paylaşım için.

saç rengimi işlemsiz görmeniz açısından bu gün çektiğim resmi koyuyorum arkadaşlar (uçlarında hala röflelerim var gidecek o sağlıksız şeyler uzadıkça inşallah) bu hafta başlarsam papatyaya hafta hafta çekcem resimlerimi.

Son düzenleme:
Bildigim bir kac tarif var ama hic denemedim. Umarim isine yarar..

Suna Dumankaya'dan sarı saçlar için formülleri....

1-Malzemeler:
Bir tutam kır papatyası
Bir tutam sarı kantaron
Bir tutam limon kabuğu

Hazırlanışı: Malzemeler eşit miktarda 1 lt. suda kısık ateşte kaynatılır. 15 dakika çay gibi demlendikten sonra
süzülür. Son durulama suyu olarak kullanılır.

2- Malzemeler:
Bir tutam alman papatyası
Bir tutam sarı kantaron
Bir lt. su

Hazırlanışı: Bir tutam alman papatyası ve bir tutam sarı kantaron eşit miktarlarda 1 lt. suda 7 dakika kaynatılır.
15 dakika çay gibi demlendikten sonra saça sürülür ve durulanır. Güneşte bekletildiğinde çok daha etkili
olacaktır.

Saçların rengini sarı yapmak ve ona sarı röfleler vermek için 5 baş küçük papatya 5 tutam akpapatya
(bitkinin tümü)küçük papatya yerine romen papatyası kullanabilirsiniz. Kaynar suya atın 10 dakika kaynatın.
10 dakika demlensin saçlara sürün masaj yapın 10-15 dakika tutun. Sonra yıkayın. Her gün saçlarınız istediğiniz
renge gelene kadar devam edin.

Sac rengini acmak icin
-Ceyrek fincan limon
-3/4 fincan su
Banyodan sonra son durulama suyu olarak sürülür ve güneste beklenir.

100 gram ıhlamur
Yarım litre su

Ihlamuru yarım litre suda iyice özü çıkacak şekilde yaklaşık 20 dakika kaynattıktan sonra süzün.
Elde ettiğiniz suyu saçınıza sürün. Islattığınız saçınızı güneş altında kurutun. Saçınızı kuruturken taramaya özen
gösterin. Bu işlemi istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz.

Ayrica Tresan papatya özlü sampuani da tavsiye ederim. Sari isiltilar veriyor saca. Hatta bir ton acti benim saclarimi.

Teşekkür ederim tavsiyeler için.Papatyalı şampuan kullanmayı ben de düşündüm ama saçlarım çok hassas ve az o yüzden cesaret edemiyorum her şampuana.Ben yine şu papatya ve lmonu deniyim en iyisi.

Ben denedim papatya suyunu saçlarım daha parlak olmuştu biraz da açılmıştı ama saç rengim koyu değil benim koyu olanlar için bişey diyemem :)

arkadaşlar önceden de eklemiştim farklı resimlerimi
ben papatya ve soğan kabuğunu beraber kaynatıp saçıma sürdüm beklettim.Ama güneşte hiç beklemedim biraz kuruyunca makinede kuruttum.Güneşte kurutsam çok farkederdi herhalde.

Eklentiler

• $DSC04446.jpg
    $DSC04446.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 1.024
  • $DSC04450.jpg
    $DSC04450.jpg
    102,5 KB · Görüntüleme: 2.387
  • $DSC04452.jpg
    $DSC04452.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 1.279
Soğan kabuğunu ablam kına yakacağı zaman saçına suda kaynatırdı o karışıma katardı.Senin saçındaki pembelik sanırım soğan suyundan dimi?Ben sarı istiyorum deniycem hafta sonu bakalım iyi bir şey çıkarsa sonuç resimlerini paylaşırım :) ben güneşte beklemeyi düşünüyorum ama ve bir kezle yetinmeyip bir kaç kez yapmak planım,bakalım hayırlısı :44:

papatya suyunun içine limon yağı koymuş bir arkadaşım tam hatırlamıyorum, çok güzel açılmıştı ama bazı saçların yapısınan kaynaklanıyor herhalde çok çabuk açılıyor. kızlar bu haftasonu bende papatya başlıcam hadi bakalım:71::71::71:

papatya suyunun içine limon yağı koymuş bir arkadaşım tam hatırlamıyorum, çok güzel açılmıştı ama bazı saçların yapısınan kaynaklanıyor herhalde çok çabuk açılıyor. kızlar bu haftasonu bende papatya başlıcam hadi bakalım:71::71::71:
Ben kendim toplayıp onları kaynatmayı düşünüyorum o yüzden henüz başlayamadım.Senden de gelişmeleri bekliyoruz canım :46:

benim saçlarım kendi rengim iki üç ay önce hafif araları açtırdım ama iyice açmak istiyorum bece deniycem bunu

Papatya suyu sacin yansimasini sarartiyor yani sac sari sari parliyor. Saglikli ve güzel bir görüntü veriyor tabi o da.. Aah ah dogal saclarim olsa da papatyalar, ihlamurlar sürsem onlara... :31:

ya benmde saçımın dip boyası geldi ve çok yıprandı boyadan denesm mi denemesem m ço düşündüm ama byağı saçı açılan akrdşlarım olmuştu papatyayla ben hiç denemedm deli cesareti denesem mi napsam :60::60:

benim saçlarım kendi rengim iki üç ay önce hafif araları açtırdım ama iyice açmak istiyorum bece deniycem bunu
Saçlarımda henüz beyazlarım yokken boyamasam diyorum bir ama bazen de şu bakır renkleri görünce aklım kayıyor,sarı ile o renk arasında.Sarıyı papatya ile bakırı da kına ile yaparım diye düşünüyorum.Boyayla yığratmamak için direniyorum bakalım ne kadar sürecek.Papatyayı cuma alabilcem ancak ve deniycem renk açmasa da parlatır nasılsa ve bildiğim kadarıyla papatya antiseptik bir ürün yani saç diplerimi temizler...

Benimki de bu tonlarda sayılır açılıyo merak etme parlak oluyo en azından =)
Keşke sen de resimlerini koysan nasıl açıldığını görsek biz de.Şu resim koymayı deniycem (ilk olarak lenslerimi koycam bir arkadaşa söz vermiştim hala yapamadım) Saçlarımı bu gece resimliyim bari sararırsa hafta hafta resimlerim daha sonradan :32: (ayrıca yaptığım bakımlar işe yaramış mı onu da anlarsınız dikkatli KK bayanları :61:

Aktardan alman papatyasi al o daha etkili...
Hafta sonu yazlıkta varmış eşim araba ile geçerken yolda görmüş ama inip toplamamış sağolsun.Ben de hava biraz serin diye üşendim evden çıkmaya kaldı.En iyisi dediğin gibi alman papatyası deniyim,daha önce de duydum bunu çünkü yabancı gelmiyor.Çok teşekkürler canım :29:

Back