- 26 Nisan 2018
- 292
- 33
- 13
Keşke başlamasaydın hemen aynı şikayetim vardı kan değerlerim oynamış meğer ondanmiş bu kalp sıkışmaları bende delirdim zanntmiştimCuma günü artık göğüs sıkışmalarıma yüreğimin deli gibi çarpmasına dayanamayıp psikiyatrise gittim ve doktor bana söylediklerimden yola çıkarak panikatak başlangıcı olduğunu söyledi.iki ilaç verdi ilaç ismi söylemek yasak mı bilmiyorum ama birinin adı ci...ile başlıyor.doktor iyi gelir dedi seni sakinleştirir ,kaygılarını azaltır dedi.aranızda panikataktan ilaç tedavisi ile kurtulan var mı
Kan değerlerimde bir sorun yoktu daha önce baktırmıştımKeşke başlamasaydın hemen aynı şikayetim vardı kan değerlerim oynamış meğer ondanmiş bu kalp sıkışmaları bende delirdim zanntmiştim
Daha önce derken bende 1 ay önce baktirmitim cok yeniydi bunlar sayılmaz dedi. Benimde durup dururken kalbim hızlanmıştı ellerm titriyordu zor nefes alıyordum ve konuşma güçlüğü cektim o kan değerlerini sayama m dedi yenisini istedi. Ondan önce ki doktor direk panik Atak demişti beni görür görmez ama öyle deglmiş. Panik atak la kansızlık belirtileri cok benziyormuş bilgin olsun.Geçmiş olsun bu aradaKan değerlerimde bir sorun yoktu daha önce baktırmıştımtüm şikayetlerimi doktora söyledim belirtiler panik atak dedi yani artık ellerim bile titremeye başlamıştı olaylar karşısında
SağolunÇok teşekkür ederim size de geçmiş olsun.ilaçlarınıza devam ediyor musunuz kaç ay kullandınız
Benim kaygılarım endişelerim çok fazlaydı .bi saat sonrası içinde endişelenebiliyordum hayattan zevk alamamaya başladım bu endişelerden dolayı .yüreğim sıkışıyordu nefes darlığı yaşıyordum o yüzden doktora gittimYaa ben de bundan supheleniyorum. Kardiyolojiye gidicem tabi once ama. Surekli kalbim sikisiyor uyumadan once, otururken vs. Kosarken falan tik yok mis gibiyim ama dinlenirken agrim oluyor. Sizin sikayetleriniz nasildi ?
İlaçların etkisini kaç gün sonra görmeye başladınızSağolun
1 sene ortalama
Aslında doktor azaltarak bıraktırdı ama ben yine de devam ediyorum :))
Korkmayın
Ben de çok korktum
Hatta deliriyorum die bağırdım
Bakırköy’e gidecektim resmen tövbe Estağfirullah
Nefes alamaya alamaya Arkadaşım piskooga götürmüştü
Hepsi geçti şükür
Kalıntılar ölene kadar devam alıştım :))
Nişandan ayrılmıştım
Sora başka biriyle evlendim ondan da ayrıldım
Peşpeşe
Sarsılmıştım
Bir hafta geçmişti sanırımİlaçların etkisini kaç gün sonra görmeye başladınız
Geçmiş olsun canımCuma günü artık göğüs sıkışmalarıma yüreğimin deli gibi çarpmasına dayanamayıp psikiyatrise gittim ve doktor bana söylediklerimden yola çıkarak panikatak başlangıcı olduğunu söyledi.iki ilaç verdi ilaç ismi söylemek yasak mı bilmiyorum ama birinin adı ci...ile başlıyor.doktor iyi gelir dedi seni sakinleştirir ,kaygılarını azaltır dedi.aranızda panikataktan ilaç tedavisi ile kurtulan var mı
çok ama çok teşekkür ederim sizeGeçmiş olsun canım
Hiç merak etme hepsi geçecek
Aynı ilacı bir yıldır kullanıyorum ve şuan azaltma dönemindeyim bırakıyorum artık .
İlacın çok faydasını göreceksin,çok iyi geliyor tüm şikayetlerin bitiyo ve harika hissediyorsun. Vücudun ilaca alışması etkisini gosterme ortalama üc haftayı bulur. Bu dönemde ilk zamanlar en çok uyku sorun oluyo bu yüzden akşam yada gece yatarken ilacı içmeni tavsiye ederim yada zamanla zaten doğru zamanını ayarlayacsksin
Tedaviyi asla kendin kesme, düzenli kontrollerine git. Bir yıl surecektir. Ayrıca yan etkisi inanılmaz iştah açıyor ve bu sayede kilo alıyorsun malesef. Allah yardımcın olsun, iyi ki başladım diyeceksin eminim
size de çok geçmiş olsun .benim çevremde maalesef anlayışlı insanlar yok , bu süreçte kimse bana yardım edemezÇok ağır geçirdim panik atak sürecimi ,hayatımın merkezi sadece bu hastalık olmuştu , yaşamaktan zevk almayı bırakın yaşadığımı hissetmiyordum bile ! Psikiyatrist ilaç ta verdi ama nedendir bilmem ilaç bana dokundu , tansiyonumu yükseltiyordu ( sizinkinden çok farklı bir ilaçtı ) 4. gün ilacı bırakmak zorunda kaldım. Nişanlım elimden tuttu beni spora yazdırdı , benimle beraber düzenli olarak spora geldi , her akşam benimle oturup konuştu , beni motive etti , yavaş yavaş sosyalleşmemi sağladı , hastalığı düşünmeden zaman geçirebilmeye başlamıştım. Ve 3 ayın sonunda artık kriz geçirmiyorum. Çok heyecanlanınca çarpıntım oluyor arada , onla da başa çıkmayı öğrendim.Kendimi sürekli telkin ediyorum , geçecek her zaman geçiyor diye. Size tavsiyem sağlıklı beslenin , spor yapın , doğaya çıkın ve kendinizle barışın. Hiç birşeyi haddinden fazla kafaya takmayın bu hastalık problemlerden besleniyor unutmayın.
çok geçmiş olsun sizlere .keşke diyorum daha önce gitseydim de ilaç tedavisne başlasaydım yıllardır hayatı kendime zindan etmişim .umarım bende de şe yarar ve gerçekten iyi olurum .iyi gelsinde bana yıllarca kullanmaya razıyımAynı ilacı kullandım. 1 ay sonra etkisini gösteriyor. 6 ay düzenli kullanırsan Allaaah dünya umrunda olmuyor. Ne çarpıntı, ne baş dönmesi, ne iç sıkışması, ne düşüncelerin.. her şeyi espriye çevirip kendi kendine gülüyorsun. Bilimin gözünü seveyim. 4 yıl kullandım pamuk gibiydim. Şimdi çocuk düşündüğüm için bıraktım, aynı şeyler başa sardı. Ama artık ilaçsız kendimi telkin ediyorum. Çünkü 4 yıl panik atak geçirmedim ilaç sayesinde. Yine başarabilirim, ölmedim ya diyecek kadar güven geldi bana. Çok şükür.
Kilo konusunda çok sanslisin o zaman, birde kilodan etkilenmeyeceksin :) birde ilaçla beraber resmen özgüven patlaması yaşıyorsun :))çok ama çok teşekkür ederim sizeartık dayanacak gücüm kalmamıştı cuma gününden beri kullanıyorum şu anda bende iştahsızlık yaptı ilk başlarda oluyormuş sonra iştah açıyormuş hem benim için iştah açması daha iyi zaten zayıfım bu sayede kilo almış olurum . ayrıca size de çokk çok geçmiş olsun yüreğimi ferahlattınız söylediklerinizle
Merhaba baska bir konu aratirken dikkatimi cekti panik atak konusu bundan 3 yil once 3 ay cektim ilk kriz geldiginde anlamadim hastanede ordan oraya kosturuyoruz ben nefes nefese kalp krizi geciyorum sandim. Sonra defalarca tekrarladi o donemde biraz okudum arastirdim dedim ben bunu yenecegim madem beyinde bitiyor her kriz geldiginde nefes kontrolu yapmaya basladim yavas yavas gelen nobetlerin suresi kisaldi 10 dk dan 7 dk ya 5 dk 3 dk hatta agzim yamuluyo bi yandan biliyorum ama bu panikatak esime soyluyorum dk tut geldigi zamanlar hissetmeye basladim sonra panik atak geliyor diyordum ve hemen uzanip ayaklarimi kaldiriyordum. Sonlara dogru etrafimdakiler ben moral.vermeye baslamistim bir sey yok bir sey yok panik atak gececek birazdan sonra hop kalkuyordum gecti diye guluyordum. Ayni donemde namaza basladim bu arada felak nas surelerinide cok okuyordum birde boyna ayati hifz taktim etkisi coktu bunlarin. Suan ne durumdasiniz bilmiyorum ama basimdan gecenleri paylasmak istedim belki faydasi olabilir diye. Sevgiler...çok geçmiş olsun sizlere .keşke diyorum daha önce gitseydim de ilaç tedavisne başlasaydım yıllardır hayatı kendime zindan etmişim .umarım bende de şe yarar ve gerçekten iyi olurum .iyi gelsinde bana yıllarca kullanmaya razıyım
Merhaba yazınızı yazali uzun zaman olmuş nasıl biraz düzeldiniz mi ilaç içiyorum ama içtiğim halde ara ara nüksediyor ne yapacağım bilmiyorumCuma günü artık göğüs sıkışmalarıma yüreğimin deli gibi çarpmasına dayanamayıp psikiyatrise gittim ve doktor bana söylediklerimden yola çıkarak panikatak başlangıcı olduğunu söyledi.iki ilaç verdi ilaç ismi söylemek yasak mı bilmiyorum ama birinin adı ci...ile başlıyor.doktor iyi gelir dedi seni sakinleştirir ,kaygılarını azaltır dedi.aranızda panikataktan ilaç tedavisi ile kurtulan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?