Önce sadece belirtileri attım, belirtiler diye sorulunca ama devamını da okumak istersin belki diye direkt adres vereyim dedim. :) Yanlış görmedin, ben sonradan ekledim.
Teşekkürler tekrar :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Önce sadece belirtileri attım, belirtiler diye sorulunca ama devamını da okumak istersin belki diye direkt adres vereyim dedim. :) Yanlış görmedin, ben sonradan ekledim.
Hazır konu tazeyken, içinizde teşhisi konmuş ve tedavi gören varmı?
Benim sorunum, belirtiler yada hastalığın seyri değil;
Atakt esnasında olan uyuşma ve titremeden sonra vücutta oluşan kasılma ve ağrı.
Beni yoran atak sonrası.
Ben yaşadım.
Kalp krizi geçiriyorum sandım ve işyerindeydim. Acile gittik.
Kalbimin çarpıntısını anlatamam ama aletler beni hep yalanlıyordu.
Hiç bir şey bulamadılar ve panik atak olduğu ortaya çıktı.
O günümü asla unutamıyorum.
Cidden zormuş.
Bütün vücudum iflas etmişti. Ben böyle bir şey yaşamamıştım.
Kalbim şiddetli çarpıyordu, nefes alamıyordum, her bir zerrem titriyordu.
Nasıl anlatılır bilemedim ama sadece el ve ayak değilNasıl bir titreme oluyor sizde eliniz ayağınız falan mı titriyor?
Nasıl anlatılır bilemedim ama sadece el ve ayak değil
Derin nefes alamamayla baslar,o panikle alamam nefes.Parmaklarim ve elerim uyusur.O sirada nabzim 140 falan oluyodu.Birkac defa da beynim karincalandi gibi oldu.Cok zor.Sukur 1 senedir neredeyse olmuyor.Stresli oldugum zaman tetikliyor.Carpintiyi yazmayi unutmusum ama zaten nabiz 140 olunca kalp yerinden cikacakmis gibi oluyor.
Ya bende koştuğumda falan yani nabzım yükseldiğinde kalp atımlarımı güçlü duyamıyorum sanki kalbim içimde yok gibi yer değiştirmiş gibi hissediyorum panik atak olabilir miyim diye düşündümde
Koşmak zaten basli basina nabzi firlatan bir eylem.Kalp atislariniz cunku cok hizlaniyor ondan hissedemiyorsunuzdur.Nefes darligi,titreme,terleme bunlar var mi ?Bende alerjik rinit te var mesela.O da nefes almami engelliyor.
Alerjik rinit bende de var, terleme titreme yok ama nefes darlığım oluyor bazen
Rinit nefes drligi yapar.Kac defa gogus grafisi,rontgen,nefes testine girdim.En son diger belirtilerimle uzman doktor rinit oldugum teshisini koydu.Yokus,merdiven cikmak benim icin iskence.Kosmak,hizli yuruyus te oyle.
Kizlar merhaba nasılsınız? Panik atak yaşayan var mı aranızda ve vücudunuzda nasıl belirtiler oluyor? Ne hissediyorsunuz?
nefes alamıyorum hissi - ki oksijene bakılır ve genelde %99 çıkar
çarpıntı - kalbin çıkacakmış yada ağzındaymış gibi - ekg temiz çıkar
kulakların uğuldaması
titreme
paniğin an be an artması
hastaneye yetişemezsen sanki ölücekmişsin hissi
1 dakika sakin kalabilsen de bunu sürdürememek
benim hissettiğimdi..
Tansiyon düsmesi kalp çarpıntısı her an kötü birsey olacakmış gibi hissetmek cildiricak gibi ağlama isteği en kötüsü kalp çarpıntısi ama bende çok nadir olur geçmiş olsun :)
Çok zor bir şey nefes alamamak kalbin hızından artık duracağını sanmak falan
banada bazen sey oluyor kalbim sanki boynumun hemen altinda gogus kemiklerimin altinda atiyormus gibi oluyorum
acaba budami panik atak
Bende koştuğumda yani nabzımın yükseldigi durumlarda kalp atışlarımı içten hissedemiyorum yani kalbim sanki içimde yok gibi bende sormak istedim yaşayanlara
Tamamiyle beynin oyunu, hizli nefes alip verme, bayilacakmissin gibi olma, aha da ölüyorum dersin kendi kendine vucuduna sicak basar, karincalanir vucudun. Kontrolunu kaybedecekmis gibi hissedersin. Bulanti olabiliyor. Ter bosalmasi, acik havaya cikma istegi, yerinde duramiyosun o an zaten. Zamanla bunu kontrol etmeyi ogreniyosun ama uzman yardimi ve ilac sart bana gore.
1 kez yaşadım. şu an daha kendimi dinleme evresindeyim
Attığın link yeni göründü telefonum algılamadı birden sanırım gerçekten güzel bir siteymiş teşekkür ederim ben linki görmeden sadece belirtileri attın sanmıştım kusura bakma güzel paylaşım oldu benim için :)
benimki daha ziyade birikimdi. son 3 yıl içerisinde bir insanın ve kadının yaşayabileceği çok major olayları üstüste yaşadım. ve sevgilimle beni etkileyen aslında küçük bir mevzuda panik atak geçirerek çıldırmanın doruğunu bile geçtim.
bence tamamen yaşanmışlıklar ve birikim. yani yok yere kafada kurma değil.
Hazır konu tazeyken, içinizde teşhisi konmuş ve tedavi gören varmı?
Benim sorunum, belirtiler yada hastalığın seyri değil;
Atak esnasında olan uyuşma ve titremeden sonra vücutta oluşan kasılma ve ağrı.
Beni yoran atak sonrası.
Nasıl bir titreme oluyor sizde eliniz ayağınız falan mı titriyor?
Ben yaşadım.
Kalp krizi geçiriyorum sandım ve işyerindeydim. Acile gittik.
Kalbimin çarpıntısını anlatamam ama aletler beni hep yalanlıyordu.
Hiç bir şey bulamadılar ve panik atak olduğu ortaya çıktı.
O günümü asla unutamıyorum.
Cidden zormuş.
Bütün vücudum iflas etmişti. Ben böyle bir şey yaşamamıştım.
Kalbim şiddetli çarpıyordu, nefes alamıyordum, her bir zerrem titriyordu.
Nasıl anlatılır bilemedim ama sadece el ve ayak değil
Vücudunuzda mı titriyor? Kalbiniz vücudunuzu sarsıyor gibi mi?
Derin nefes alamamayla baslar,o panikle alamam nefes.Parmaklarim ve elerim uyusur.O sirada nabzim 140 falan oluyodu.Birkac defa da beynim karincalandi gibi oldu.Cok zor.Sukur 1 senedir neredeyse olmuyor.Stresli oldugum zaman tetikliyor.Carpintiyi yazmayi unutmusum ama zaten nabiz 140 olunca kalp yerinden cikacakmis gibi oluyor.
Ya bende koştuğumda falan yani nabzım yükseldiğinde kalp atımlarımı güçlü duyamıyorum sanki kalbim içimde yok gibi yer değiştirmiş gibi hissediyorum panik atak olabilir miyim diye düşündümde
Koşmak zaten basli basina nabzi firlatan bir eylem.Kalp atislariniz cunku cok hizlaniyor ondan hissedemiyorsunuzdur.Nefes darligi,titreme,terleme bunlar var mi ?Bende alerjik rinit te var mesela.O da nefes almami engelliyor.
Alerjik rinit bende de var, terleme titreme yok ama nefes darlığım oluyor bazen
Ben soguk soğuk terliyorum olduğum yerde, vücut dengem bozuluyor gibi hissediyordum, her an düşecekmiş gibi. Kalbim kulaklarımda atıyor resmen, korkuyorum o an her şey ve herkes tehlikeli geliyor, bunu geçen sene çok sık yaşadım. İlaç 'şart' dedirten bir durum yoksa bilişsel terapi en güzeli bence. Herkese bol şans, geçmiş olsun
Bende ağustos ayının başından beri ardarda zincirleme hastalıklar yaşadım ve beni korku endişe panik atağa götürdü bu yasadiklarim dualar telkinler neler neler ama daha fazla dayanamadım ve psikiyatri gitttim . Oda üst üste yaşadıklarından stresle gerilmisssin dedi ve trankabuskas verdi eğer uyuyamazsan xanax al dedi umarım xanax sa kalmadan atlatırım . Çok ama çok zor bir durum . Allah herkese şifa versin inşallah.
yani bendemi panik im.... diye bir psikolog var yazıp izleyin videolarını sizi gibi olup düzelen çok