• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak, özgüven sorunu

FridaB

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2012
602
391
103
artık dayanamadım ben de sizinle derdimi paylaşmaya karar verdim belki biraz derman olursunuz diye..
benim sorunum şu ki; sorunlu bir çocukluk geçirdim annemle babam ayrıldı aldatmalar evde olaylar falan tahmin edebileceğiniz şeyler. Babam elini bizden çekmedi çok şükür okuttu etti ama şu an başka birisi ile evli ve çocuğu var. İlk sıkıntılarım böyle başladı yani...
Daha sonra, geçmişte ilişkimde aldatma geçti başımdan ve bu beni çok etkiledi. Annemin de o hallerini biliyordum ve ben de yaşadım bunları. Özellikle o olaydan sonra bende ciddi anlamda endişe ve panik atak halleri oluştu. Panik atak olarak mesela daha hafta sonu hızlı giden bir dolmuşta fenalaştım. İşte ne bileyim köprülerden geçerken endişeleniyorum falan tipik panik ataklar yani.
Güvensizlik, hep bi insanların arkamdan iş çevirdiği, hakkımda kötü düşündükleri fikirleri beynimi yiyor. Geçmişte başımdan geçen bu kötü olayları bilen arkadaşlarım var ve sanki onlar benim bu halimi düşünüp mutlu oluyorlar gibi hissediyorum halbuki onlar beterini yaşadılar haberleri olmadı o ayrı. Ayrıca çok özgüveni yerinde olan biri değilim halbuki mesleki olarak da sosyo-ekonomik hayat olarak da çok şükür iyiyim. Fiziksel olarak da kötü olmadığımı düşünüyorum ve o yönde tepkiler alıyorum.
Ben bunların nasıl üstesinden gelebilirim arkadaşlar?

Son düzenleme:
panik atakta eşinizin desteği çok önemli. yaşamadığım için bilmiyorum ama çocukluk travmaları sanırım bunlar. acısı çok sonra çıkıyor. psikoloğu ertelemeyin bence. size çok faydası dokunur. ben de kafam rahat olduğunda tadını çıkarmak yerine bir dert bulurum kendime. rahat batar. mutlu olmak hakkım değil gibi. bu da benim bir eksiğim ve şu yönlerim iyi, şunlar yolunda gidiyor diye kendimi toplamaya çalışırım. sizi anlayabilecek arkadaşlarla konuşmak da çok faydalı olur.

artık dayanamadım ben de sizinle derdimi paylaşmaya karar verdim belki biraz derman olursunuz diye..
benim sorunum şu ki; sorunlu bir çocukluk geçirdim annemle babam ayrıldı aldatmalar evde olaylar falan tahmin edebileceğiniz şeyler. Babam elini bizden çekmedi çok şükür okuttu etti ama şu an başka birisi ile evli ve çocuğu var. İlk sıkıntılarım böyle başladı yani...
Daha sonra, geçmişte ilişkimde aldatma geçti başımdan ve bu beni çok etkiledi. Annemin de o hallerini biliyordum ve ben de yaşadım bunları. Özellikle o olaydan sonra bende ciddi anlamda endişe ve panik atak halleri oluştu. Panik atak olarak mesela daha hafta sonu hızlı giden bir dolmuşta fenalaştım. İşte ne bileyim köprülerden geçerken endişeleniyorum falan tipik panik ataklar yani.
Güvensizlik, hep bi insanların arkamdan iş çevirdiği, hakkımda kötü düşündükleri fikirleri beynimi yiyor. Geçmişte başımdan geçen bu kötü olayları bilen arkadaşlarım var ve sanki onlar benim bu halimi düşünüp mutlu oluyorlar gibi hissediyorum halbuki onlar beterini yaşadılar haberleri olmadı o ayrı. Ayrıca çok özgüveni yerinde olan biri değilim halbuki mesleki olarak da sosyo-ekonomik hayat olarak da çok şükür iyiyim. Fiziksel olarak da kötü olmadığımı düşünüyorum ve o yönde tepkiler alıyorum.
Ben bunların nasıl üstesinden gelebilirim arkadaşlar? şu an benim için psikoloğa gitmek biraz geri planda. Öncelikle kendim halletmeye çalışmak ve son çare olarak doktor yardımı almayı düşünüyorum.
Benim öncelikle özgüvenimi yükseltip panik atak ve endişe hallerinde kendimi telkin ederek bunların üstesinden gelmem gerekiyor. Aksi halde beni yiyip bitirecek sanki. İşimi, diyaloglarımı, ilişkilerimi çok etkiliyor. ( mesela dün akşam sırf bu güven sorunu nedeniyle sebepsiz yere eşimle kavga ettim sanki o bana zarar vermiş ya da verecek gibi ve çevremdeki kişiler benim kötülüğümü istiyormuş gibi..o yönde bi kavga oldu. Eşim de bana cumaya kadar kendi içinde hallet bu sorunları çünkü hepsi boş ve gereksiz dedi )
Kafam çok dalgın şu an kopuk anlattım mı yoksa beni anladınız mı bilmiyorum umarım anlatabilmişimdir...
5 yıllık panik atak ve anksiyeteli biri olarak okudukça farkındalığın artıyor ..panik ataklı kişilerin olduğu forumlarda sosyal medya hesaplarında dolaş senin yaşadıklarını başkalarınında yaşadığını görünce daha bir bilinçleneceksin muhtemelen..ha öncelik psikolog derim ama geri planda diyorsun..

Psikoloğa gitmek ilk çaren olmalı, neden sona bırakıyorsun. Grip mi bu, biraz c vitamini takviyesi yapayım, geçmezse gideyim der gibi.. Burada sana ancak ufak tefek tavsiyeler verilir, profesyonel yardım olmadan panik atak atlatılmaz.

bir de özgüven sorunu önemli. millet sizden bizden çok daha azını yapıp ay çok iyi yaptım diyor. ama bu yetersizlik hissi tavırlara yansıdığı için insanlar da sizi yeteri kadar takdir edemiyor.anne babanın arkanda olması, sizi devamlı önemsediğini göstermesi çok önemli özgüven konusunda. siz de sanırım bu konuda bir eksiklik var geçmişten. her şeyiniz yolundaymış. çok büyük insanlar olmaya gerek yok. ailemizi mutlu edebildiğimiz kadarı bizi yeterince iyi yapıyor.

niye dr ikinci planda herşey iyice kördüğüm olmadan uzman yardımı alın derim ben bunlar ciddi sorunlar çünkü öyle öğütle felan düzelecek şeyler değil,maddi durumsa devlet hastanelerinde de psikolog var onlara gidebilirsiniz

yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı tsk ederim, sanırım dediğiniz gibi psikoloğa gidip profesyonel bir yardım almam en iyi başlangıç olacak..

yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı tsk ederim, sanırım dediğiniz gibi psikoloğa gidip profesyonel bir yardım almam en iyi başlangıç olacak..
mutlaka doktora gitmelisiniz.
ben de panik atak hastasıyım. bunu farkettiğim an doktora gidip ilaç tedavisine başladım.çalıştığım kurumdaki is stresi yüzünden ağır bir atak geçirmiştim. dört günde dört-beş kilo verdim. mide bulantısı, ateş basması, üşüme gibi belirtilerim vardı. dediğin gibi alt geçit, tünellerden geçerken gözümü kapatıyordum sanki nefes alamayacağım gibi geliyordu. ilaçlarımı düzenli kullandım. dokuz ay sonra ilacı bıraktım. çok şükür altı yıldır ilaç almıyorum beni olumsuz etkileyen ve etkileyecek herşeyden uzaklaşmaya çalıştım. moralimi bozacak türden filmleri bile izlemem. stresten uzak durmaya ve hayata daha pozitif bakmaya çalışıyorum.

benim önceden bu kadar şiddetli değildi 2009 yılında uçaktayken baya sarsıcı bi turbulans yaşadım orada en büyük panik atağımı geçirdim o olaydan sonra da daha küçük şeylerden de içim hoplamaya başladı. Köpekten falan da korkardım yolumu değiştirirdim ama onu kendi kendime atlattım.
Bu panik atak durumunun hayatımı etkilemeye başladığını farkettim bu yüzden bir an önce tedavi olarak atlatmak istiyorum umarım başarabilirim. İnsanlara olan güvensizliğim endişeli hallerim yine panik atak yüzünden bunu halledersem diğerlerini de yenebilirim. Çünkü bu rahatsızlık beni her anlamda bir şey olacakmış gibi düşündürüyor.

Yalnız değilsiniz ben de panik atak hastasıyım+ tiroid bezlerim hızlı çalışıyor vücudumun ne kadar yorgun olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Mükemmeliyetçilik ve geçmişte yaşadığımız ya da yaşıyor oluşumuzdan kaynaklı olaylar, insanlar, toplumun üzerimizdeki etkisi insana kafayı yedirtir nitelikte ve birazda aile sorunları . Önceden doktorum Cipralex vermişti 1 yıl kullandım. Hassas insanlarda daha fazla görülüyormuş. Yani birazda bizim yapımızla alakalı sanıyorum. İnsanlar o kadar rahat ki şaşırıyorum.

Back