Merhaba ben 26 yasindayim. Hemsireyim ve 1 yillik evliyim. 8 yildir panik atak ve anksiyete hastasiyim ve 5 yildir ilac kullaniyorum. Bebek istedigim icin yaklasik 2 ay once psikiyatrim ilac dozumu artirmayi onerdigi halde ilaci bir cesaretle (ve cevremde cok duydugum bebek yap herseyine iyi gelcek vs tavsiyeleri ve bebekleri asiri derecede sevmem sebebi ile) ve psikolog destegi almaya baslayarak birakmaya basladim. Ilaci uzun yillar kullandigim icin birakma surecim 3 ay alicakti. Ancak 2. Ayda bende coronaya yakalandim.buraya kadar anksietem beni arada yoklasada hersey guzel gidiyordu.. ancak corona ya yakalanmam ile birlikte cok kotu gunler gecirdim. Corona sirasinda defalarca ataklar gecirdim.. yine de ilaca baslamadim birakma periodlarina uydum. Ancak cok yorulmustum ve yine doktor tavsiyesiyle kisa sureligine 1 aylik baska fakat daha agir bir ilaca basladim ve suan halen kullanmaktayim. Ama kendi normal ilacima yeniden baslamayi dusunuyorum... cunku hem corona hem ilaci birakmaya calismak yasadigim sayisiz ataklar ile cok yoruldum ve bu sekilde isimdeki ve evimdeki sorumluluklarimi yerine getirememeye basladim... yinede o kadar sabrin sonunda tekrar ilaci birakma surecine nasil baslicam nasil cesaret edicem bilmiyorum... yillarca bagimli kalmaktan ve cocuk sahibi olamamaktan korkuyorum... bu konu hakkindaki tecrubelerinizi paylasirsaniz cok mutlu olucam... bu arada ilacim paxil. Benim gibi uzun yillar ilac kullanip cocuk sahibi olan var midir acaba? Sizce basarabilcek miyim? Peki ya hamilelik sureci?aklimda surekli bu sorularla bogusmak anksiyetelerimi tetikliyor ilaci birakmami zorlastiriyor... ama baslicak olmakta bebek sahibi olamicagim icin yine strese sebeo oluyor.. tam.bir cikmazdayimm..
Son düzenleme: