• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Palette Koyu Kakao

AdaEge

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
6.820
4
156
İstanbul
Kızlar 5 ay önce saçımı palette koyu kakao rengi ile boyadım. başlarda hoşuma gitti, 3 defa üst üste boyadım ama anacım resmen siyah bu ya. beyaz tenli renkli gözlüyüm, herkes yakıştığını söylüyor ama ben siyah istemiyordum, oldukça koyu bir kahve istiyordum. kısacası doğal bir kahve olsun derken saçlar siyah oldu kaldı. 2 aydır boyamıyordum biraz aksın, nasıl olsa siyah değil, açılır dedim. dün akşam palette 5 numara açık kahve ile boyadım. sonuç dipler açık kahve, diğer kısımlar siyah, güneşte kahve yansımalar. çok çok kötü durmadı ama şu geçiş sürecini saç rengimi açtırmadan nasıl tamamlarım ben CADIARZU

sevgili kader arkadaşım sana bu satırları yazarken duygularına ortak olduğumu bilmeni isterim:jeyyar:

3 ay önce bende kolestonun kakaosunu yapmıştım..2 ay önce küllü kahveye boyuyim istedim dipler küllü kahve diğer kısımlar siyah modunda hemen kuaföre koştum..o da pek çözüm sağlayamadı..o yüzden kuaförü önermiyorum...zaten ucuz boya kullanıyolar -tatlicadiarzu-

yapacağın işlem şu bende dün uyguladım...kolestonun röfle setini alıyosun diplerine sürmemek şartıyla bolca uç kısımlara siyah kısımlara sürüp 40 dk bekliosun...sonra sonuç portakal turuncusu bi renk oluyo (saç açılmış oluyo) ..daha sonra hangi renk istiyosan turuncuyu kapatacak ton bi renk tavsiye ederim açık kahve , açık kestane , koyu kestane, kestane şekeri...gibi bi renk kullanabilirsin...yani en kötü ihtimalle haziran başı siyahlardan kurtulabiliriz inş.. ben de şu an dipler türk kahvesi rengi diğer uç kısma doğru siyah bi saçla dolaşıyorum :bbo:

sevgili kader arkadaşım sana bu satırları yazarken duygularına ortak olduğumu bilmeni isterim:jeyyar:

3 ay önce bende kolestonun kakaosunu yapmıştım..2 ay önce küllü kahveye boyuyim istedim dipler küllü kahve diğer kısımlar siyah modunda hemen kuaföre koştum..o da pek çözüm sağlayamadı..o yüzden kuaförü önermiyorum...zaten ucuz boya kullanıyolar -tatlicadiarzu-

yapacağın işlem şu bende dün uyguladım...kolestonun röfle setini alıyosun diplerine sürmemek şartıyla bolca uç kısımlara siyah kısımlara sürüp 40 dk bekliosun...sonra sonuç portakal turuncusu bi renk oluyo (saç açılmış oluyo) ..daha sonra hangi renk istiyosan turuncuyu kapatacak ton bi renk tavsiye ederim açık kahve , açık kestane , koyu kestane, kestane şekeri...gibi bi renk kullanabilirsin...yani en kötü ihtimalle haziran başı siyahlardan kurtulabiliriz inş.. ben de şu an dipler türk kahvesi rengi diğer uç kısma doğru siyah bi saçla dolaşıyorum :bbo:

:dance: çok güldürdün beni kardeşim. bu röfle seti saçı yıpratmaz mı yaw. benim 4 aydır falan acayip dökülüyordu zaten, şimdi biraz biraz dökülme azaldı. ayrıca saçlarım çok ince telli ve kuru. bu röfle seti elimde bırakmasın saçlarımı :1shok: .

ben de dün akşam açık kahve (5 numara) ile boyadım. dipler açık kahve, diğer yerler siyah, güneşe çıkarsam kahve parlamalar o kadar. bir de canım bir arkadaşım söyledi. normalde biz saçımızı boyarken diplere sürüp 20 dk bekleyip sonra uçlara süreriz ya, o tam tersini yap dedi. yani dipleri boyamadan saçların kalan kısmını boyayıp 20-25 dk bekleyip, diplerde de bir 15 dk tutmak mantıklı geldi bana.

benim annem mavi siyahtan sarıya döndü hem de evde kendi boyayarak. 1 sene sürdü bu süreç ama şu an bebek sarısı saçları var. boyayıp boyayıp kestiricez herhalde ne biliyim :sm_confused:

yok yıpratmıyo cnm, benimde çok ince telli saçlarım gür değil..ama seninde dediğin gibi tam tersi bir işlem uygulanıyo..saç diplerine değilde saç uçlarına daha yoğun sürüyosun bu röfleyi..ciddi anlamda açıyo ama ilk uygulamada saçların hepsi turuncu olmuyo çoğu yeri kakao kahve (siyah gibi yani) ..

o yüzden şu iki ay haziran başına kadar ben her boyama öncesi röfleyi saç diplerine uygulamadan denemek istiyorum..onun haricinde yazda geliyo daha sık banyo yaparız ve şampuan yerine sabunda kullanmak işe yarayabiliomuş..denicez artık..

bir de banyodan çıkmadan 2 dk önce saçlarına mutlaka saç kremi yap... yumuşattığı için yıpranmıyo...

bu arada lorealin kestanesini kullandım gerçekten kutudaki resimdeki gibi sonuç veriyo...ilerde kumral düşünüyorum..loreali tercih edicem sanırım kolestonun renkleri çok koyu çıkıyo -tatlicadiarzu-

kızlarrrr ben koyu kakao boyadım ve ÇOOOK güzelll oldu gercekten wolume oksidan peroksit yüzde 9 luk alın sadece o kadar çook koyu olmaz 6 lık kullanmayın derim tüm koyu boyalarda 9 luk alın süper oluyor ya ben koyu kakao ve koyu kestane bakır karıştırdım süper olduuu voila da var koyu kestane bakır 3.4 no su koyu kakao palette 3.0 ....

ılk koyuya döndüğümde zamanlar koyu kakaoya boyamıştım çok kötü olmuştu kapkara olmuştu saçlarım. hatırlamak bile istemiyorum.:kızgın:

bu renge boyayıp memnun olan var mı
kızıl olmayan bi kahve tonuna boyamak istiyorum
bu renk olabilir diye düşündüm
çok mu koyu kahveden
siyaha yakın istemiyorum

röfle setiyle yapıcagınıza bu 5 liralık poşette satılan açıcılarla yapın adı hair pulus hiçte yıpratmıo saçı öneririm

ılk koyuya döndüğümde zamanlar koyu kakaoya boyamıştım çok kötü olmuştu kapkara olmuştu saçlarım. hatırlamak bile istemiyorum.:kızgın:
canım bende o hatayı yaptım ve kahtalı mıçı gibi oldum simsiyah bir kafa.nasıl kurtuldun ben ne yapacam şimdi.zaten esmerim iyice siyah oldum bişey söyleyin kızlaaaaaaarkafamçokkarıştı

bende koyu kakaoyla boyadım saçımı 2 ay kadar oluyo ve acayip memnunum ama rengi açılmaya başladı tabi.diplerimde çıktı.şimdi tekrar boyamam lazım ama sizce dip boya gibimi yapmam gerekir yoksa saçımın tamamınımı boyamalıyım ?tamamını boyasam yıpranırmı saçım? daha önce röfleliydi saçlarım kuaföre kahve tonuna boyattım anında aktı palette nerdeyse 2 aydır akmadı.ama rengi açılmaya başladı.napıyım sizce?

eğer çok açıldıysa saçının rengi ilk boyamaya göre tamamen saçını boya derim yoksa büyük farklılık olabilir saçında

cnm yaa beceremicem sanırım cesaret edemedim yarın boyamla kuaföre gidicem rica etsem boyarlar umarım.

Back