• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paket gıdalarla vedalaşalım...

seummu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2013
693
408
88
34
İstanbul
Kızlar uzun zamandır öncelikle helal ve sağlıklı beslenme üzerine araştırıyorum. Kola cips ve margarini hayatımızdan tamamen çıkaralı neredeyse 1 yıl oldu. Helal-haram ayırmadan beslenmenin hassasiyeti olanlar için ahlaki çöküntüye sebep olduğunu çoklarında gördüm bizzat tecrübe ettim. İslami hassasiyeti olmayanlar içinse haram olan herşeyin aslında insan sağlığına zararlı olduğunu bildiğim kadarıyla söyleyebilirim. Bu yüzden kendim için öncelikle helal mevzusunu önemsedim ve bütün arkadaşlarım için sağlıklı beslenme ve -eş ve anne olan arkadaşlarımla besleme- adına böyle bir başlıkla başlangıç yapmaya niyetlendim.

Bebeğim doğduğundan beri yoğurdumu evimde yapıyorum. İstanbul gibi bir yerde temiz açık süt bulmak zor bu yüzden iyice araştırıp bir yakınımızın arkadaşının çiftliğinden süt ve yumurtamızı getirtiyoruz. Tereyağını da memleketten. Ancak peynir hala marketten

Geçtiğimiz hafta paket kraker kurabiye bisküviye veda ettik. Evde tepsiler dolusu çubuk kraker ve kurabiye yapıp kavanozlara kapattık. Buzdolabında bir ay saklanabilen tariflerden isteyen olursa tarifleri verebilirim.
Şimdi hedefimde sık sık kullandığımız nescafeleri hayatımızdan çıkarmak var. Yerine sütlü kahve veya sade türk kahvesi içelim diyorum.
Ayrıca ileriye dönük herşeyi memleketinden köylüsünden getirtmek gibi düşüncelerim var imkanımız nispetinde. Ama şimdilik sadece hayal. İnşallah o günlerde gelir.

Yaklaşık 2-3 ay önce ...isimli bir iste açıldı oradan doğal organik sağlıklı ürünler alabilirsiniz öneririm. paketleri kendileri getiriyorlar ayrıca kargoda falan parçalanma derdi de yok. linki de paylaşıyorum,

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar uzun zamandır öncelikle helal ve sağlıklı beslenme üzerine araştırıyorum. Kola cips ve margarini hayatımızdan tamamen çıkaralı neredeyse 1 yıl oldu. Helal-haram ayırmadan beslenmenin hassasiyeti olanlar için ahlaki çöküntüye sebep olduğunu çoklarında gördüm bizzat tecrübe ettim. İslami hassasiyeti olmayanlar içinse haram olan herşeyin aslında insan sağlığına zararlı olduğunu bildiğim kadarıyla söyleyebilirim. Bu yüzden kendim için öncelikle helal mevzusunu önemsedim ve bütün arkadaşlarım için sağlıklı beslenme ve -eş ve anne olan arkadaşlarımla besleme- adına böyle bir başlıkla başlangıç yapmaya niyetlendim.

Bebeğim doğduğundan beri yoğurdumu evimde yapıyorum. İstanbul gibi bir yerde temiz açık süt bulmak zor bu yüzden iyice araştırıp bir yakınımızın arkadaşının çiftliğinden süt ve yumurtamızı getirtiyoruz. Tereyağını da memleketten. Ancak peynir hala marketten
evet terketmek lazım ama kolay olmuyor değişim.yumurta bulmak hele şehirlerde .

Kızlar bizim yumurta getiren çiftliğin fiyatlar arttı ama yumurtalar küçüldü. Bu yüzden yumurta almayı bırakacağız. Bildiğiniz Güvenilir bir yer var mı.

Bu arada helal ve sağlıklı beslenme çalışmalarımız son HIZLA devam ediyor. Sürekli habersiz gelen misafirlere bakkaldan paket kek bisküvi alma olayı da çözüldü. Teflon tavada 30 dk da kek yapıyorum artık. Tarifi internetten aldım. Benim gibi fırını dolap içinde olanlar için büyük nimet

Gimdes helal gida sertifikali yumurtalar var onlara bakabilirsiniz.
Evet arkadaşım şimdi hatırladım ama onlarda paket eğer çiftlik şansımız varsa daha iyi olur. Tam bilmiyorum ama onların verdiği sertifika Ürünün kalitesine değil sadece helal oluşuna kefil oluyor sanırım

tebrikler cnm

Ah garip topiğim ne kadar uzun zaman olmuş yazmayalı ama elim boş gelmedim. Bu arada süt yoğurt kaymak tereyağı herşey hala son derece ev yapımı ev hanımı yapımı İnşallah yeni tariflerimi önümüzdeki günlerde paylaşacağım

senın tecrübe ve bılgılerıne ıhtıyacımız var canım.smdıden cok tskler
İnşallah pek vakit ayıramıyorum vakit buldukça paylaşacağım zaten yoğurdun sütün kaymağın tarifi olmaz ama mesela yoğurdun kaymağını güzelce süzüp blenderdan geçirip tereyağı yapıyorum istersen detaylı anlatabilirim

Back