"P.Uykusuyum" Kitap Günü Organizasyonu 3.Anket

?

• Ankete Katılan
    22

prensesin.uykusuyum

standart.
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
6.357
15
Lütfen Listede Olmayanlar Oy Kullanmasınlar.

2uq24xf.jpg

Oğuz Atay - Tutunamayanlar

542.jpg

724 sayfa
Kitap Türü : Roman

Tutunamayanlar, Oğuz Atay'ın ilk romanıdır. 1970 yılında TRT Roman Ödülü'nü kazanmıştır.

Çoğu yazar ve okuyucuya göre Modern Türk Edebiyatı'nın en önemli eserlerinden biridir. Kullanılan dil ve anlatım şekli itibariyle edebiyatta bir devrim olarak kabul edilmektedir. Berna Moran, bu kitabı hem içerik hem de biçimsel özellikleri bakımından Türk edebiyattında yepyeni bir evre olarak değerlendirmekte, Jale Parla ise Don Kişot'tan Günümüze Roman adlı çalışmasında modern ve postmodern roman bağlamında Atay'ın ve Tutunamayanlar'ın yerini belirtmektedir.

Konusu :

Selim Işık'ın intihar ettiğini öğrenen Turgut Özben, ihmal ettiğini düşündüğü arkadaşının geçmişinin izini sürmeye ve Selim'in tanıdığı insanlar aracılığıyla onu tanımaya çalışır. Her insana farklı bir yönünü gösteren Selim'in görüntüsü, Turgut'un bu insanlarla konuşması sonucu okuyucunun ve Turgut'un gözünde netlik kazanacaktır. Romanda bir çok kişi vardır ama her biri aslında Selim'in hayatındaki kişilerdir ve tüm anlatılanlar Selim Işık'ı aydınlatır. Selim Işık "düşünen ve sorgulayan insan"ın simgesidir ve bu yüzden "tutunamamış"tır.

Yıldız Ecevit'in yazdığı Ben Buradayım... adlı Oğuz Atay biyografisinin ardından, romanın pek çok otobiyografik öğe taşıdığı anlaşılmıştır.

Hakan Günday - Kinyas Ve Kayra

567 sayfa

532.jpg

Kinyas ve Kayra (2000), Hakan Günday'ın iki Türk gencinin Afrika’da başlayıp Amerika'ya sıçrayan, oradan Türkiye’ye uzanan, şiddet ve cinsellikle yüklü, hayatın kıyısında gezinen hayatlarını anlatan, yayınlanan ilk romanı. Türkiye'de türüne pek rastlanmayan yeraltı edebiyatı örneklerinden sayılmaktadır.

........

"Hiç uykum yok. Hiç uyuyamıyorum. Domuz gibi içiyorum. Ama gözlerimi kapalı bile tutamıyorum. Sabaha beş saat var. Annemi düşünüyorum. Nerededir şimdi? Aynada kendime bakıyorum bazen. Ve tek kelime etmesem bile vücudum yaşadıklarımı, hayattan ne anladığımı anlatmaya yetiyor. Sağ omzuma kendi çizdiğim kelebek, beğenmediğim için üzerine attığım çarpı işareti ve altında aynı kelebeğin bir Japon tarafından çok daha iyi işlenmişi. Sol dirseğimin iki parmak yukarısındaki kurşun yarası. Bileklerimdeki otuz dört dikiş. Medeniyeti bir aralar, herkes gibi yaladığımı kanıtlayan apandist ameliyatımın izi. Ve sırtımı çok, hızlı yaşlandım! Ancak hayattayım.
Kayra, bir gün bana 'Mutsutluğuna hiçbir çare aramıyorsun'

Oscar Wilde - Dorian Gray'in Portresi

252 sayfa

oscar+wilde+dorian+gray&

Dorian Gray'in Portresi Oscar Wilde'ın tek romanıdır.

"Keşke tersi olabilseydi! Keşke her zaman genç kalacak olan ben olsaydım da portrem yaşlansaydı! Bunun için... bunun için her şeyi verirdim!"

Zevk için yaşadığına hiçbir zaman yazıklanmayan, tanımadığı hiçbir hazzın kalmamasıyla övünen, flüt sesleriyle, ilkbahar çiçeklerinin süslediği, patikalardan indiğini söyleyen Oscar Wilde'in bu eserinde çok şey bulacaksınız.

Son düzenleme:
sabırsızlıkla bekliyorum kuzucum :)
kitapları bende daha önce okumadım, ama okumak için yanıp tutuştuğum eserler.
okuduğum bir kitabı tekrar okuma gibi alışkanlığım pek yoktur, o sebepten daha taze yorumlar yapabilmek için okumadığım kitaplardan tercih ettim.

Yeni anketimiz hayırlı olsun. Ben de oyumu kullandım arkadaşlar. prensesin.uykusuyum, anket ne zaman sonuçlanacak canım?

Umarım oy kullanırlar canım. Sanırım sayımız epey azaldı. Takip eden sadece 3 - 4 kişi varız. Bizim anket günlerimizin sonu da diğer açılıp ilgi görmediği için vazgeçilen anketler gibi olacak sanırım.

Anketin, süresi dolunca kitabımızı alıp okumak için sabırsızlanıyorum. Seçimlerin için teşekkürler.

Oldukça azaldı evet, yok 3 -4 kişide olsak devam ettiriz diye düşünüyorum.
Bende okumak için sabırsızlanıyorum canım , rica ederim katılım gösterdiğin için ben teşekkür ederim.

"tutunamayanlar" a vermişsin oyunu, oldukça uzun ve ağır bir kitap diye biliyorum . ama güzel olduğundan eminim, bir çok arkadaşımın başucu kitabı , istemiş ama bir türlü okuyamamıştım .
diğer kitaplar hakkında ne düşünüyorsun, aralarından okuduğun var mı ?

Bence de devam edelim. Aralarından okuduğum yok canım. Tutunamayanlar'ın tanıtımında yazdıkların çok ilgimi çekti. Kitabın uzun olması da ayrıca çok güzel.

tutunamayanları okudum.uykudan önce iyi giden bir kitap.düşünce akışı şeklinde yazıldığından herkese hitap etmeyebilir.çok uzun olduğundan sarmazsa yarım bırakma ihtimaliniz var.

geldim arkadaşlar burdayım ben yalnız hafta içi iş yerinden girebiliorum nete evde pc yok o yüzden ancak oy kullanabildim bnm oyum tutunamayanlara gitti :hulya:

X