Özgüven sorunu

AlayciKus1

Özlemin dili olsaydı...
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
849
358
648
Merhaba kızlar,gelecek hafta mülakatım var,2 yıldır bekliyorum, kpss puanım yanmak üzere, gecen hafta başka bir kurumun mülakatına gittim, o kadar çalıştım.odaya bir girdim zangır zangır titriyorum ellerimin titremesinden cevabı zor yazdım, sesim içime kaçtı sanki,bu işlerde bilgi kadar kendini iyi ifade etmekte önemli.ne olur bana yardım edin bu son şansım, nasıl yenerim bunu bilmiyorum lütfen bir akıl verin bana

Gülümse.
Hayatta ehliyet sınavı kadar korktuğum bir şey olmadı,niye bilmiyorum,arabam olsun ve kullanayım çok istedim ama hiç olmadı belki ondan,hala da yok,
Sınav günü heyecandan stresten uyuyamadım,sabah da kargadan önce kalktım,açlık uykusuzluk daha ağır bastı korkudan,ehliyet verirseniz dee vermezseniz dee diye girdim sınava ,sağ sinyalle kalktım,ki trafik bu ülkede soldan işler :))) stop ettirdim vs ama hep gülümsedim,rahata vermiştim kendimi çünkü,ve evet geçtim.10 kişiden 8inin kaldığı sınavdan geçtim.Rahat ol.

Bi arkadaşım da böyle konu isken çok stres yapar olmuştu dediğin gibi bacakları ve sesi titriyormus içerde. Dr a gitti ilaç verdi sadece paket bitene kadar kullan demiş. Sende bi görün istersen destek olur.
Onun dışında bitki çayları ile de gevşeme saglarsin. Genel olarakta kendini hep motive etmen gerek . Bu geçici bir durumsa hallolur ama sürekli bu psikolojide kalman senin için kötü böyle olursa da psikolojik destek şart

Bi psikiyatriye gidip mülakata gireceğini ve onun için tek seferlik bir hap isteyebilirsin.o kadar zor duru da isen..ama sakın kendi basına sakinleştirici alma...yoksa sonucu tam tersi olur
hamileyim sakinleştirici kullanamam kendime telkin veriyorum ama odaya girince fıssss

sürekli böyle değilim önemli anlarda ben o ben değilim sanki ,geçen hafta girdiğimi 1 yıldır bekliyordum odaya girdim tarihi komisyona sordum o kadar geçmişim kendimden...

Bebegini dusun onun gelecegini annesiyle gurur duyacagini bunlari dusun.

hamileyim sakinleştirici kullanamam kendime telkin veriyorum ama odaya girince fıssss
Kaybedecek bir şeyin yokmuş gibi davran
Karsindakinin de senin gibi bazen heyecanlanabildigini bazen stres yasayabildigini düşün.
Ben böyle heyecan yaptığım da hemen bi karsimdakini suzerim onun hemen kötü bir yanını bulurum
bu bana göre kötü olan bir yan sadece. Yani aslında kafamda onu küçültürüm. Uff burnu yamuk bunun. Ay çok cirkinmis. Gibi saçma sapan şeyler ve sonra o insan karşımda heyecan gerektirmeyecek kadar eksi olur. Bende sakinlerim. Benim için işe yarar bi yöntem belki sende de işe yarar..

güzelmiş tuttum bunu,heyecandan gözüm kimseyi görmüyor ama artıık daha dikkatli olacam çok teşekkürler

Mülakat öncesi :

- iyi bir uyku için papatya çayı
- lavanta yağı (doktora sorun ne olur ne olmaz)
- egzersiz yapın / yürüyüşe çıkın
- beslenmenize dikkat edin
- her gün kendinize defalarca benim diğerlerden ne farkım var, yapabilirim, yapacam, başaracam. Bugüne kadar şunu şunu (başarılarınızı sıralayın) yaptım bu da ne ki diyin.
-
olumlu düşünün
- kıyafetlerinizi hazırlayın
- mülakata hazırlanın gerekirse eşinizle ya da bir arkadaşınızla çalışın o sorsun siz cevaplayın (soruları ve cevapları yazarsanız daha iyi olur)

Bunları yapmak kendinize güvenmenizi sağlayacak.
Gelelim şimdi "o" güne. Yapılacaklar çok basit.

Mülakat günü :

- güzel bir kahvaltı + bitkisel çay
- su götürün kendinizle içersiniz bol bol
- derin derin nefes alıp verin
- son kez soruları cevapları gözden geçirin ve kendinize tüm yol boyunca güzel sözler söyleyin
- ve kendinize başarmamak için tek bir sebebim yok diyin

Çok teşekkür ederim çok güzel şeyler yazmışsınız hepsini uygulayıp daha rahat girecem inşallah

inşallah heyecanımı yenip güzel sonucu buradan paylaşırım çok teşekkürler

ben de ilk zamanlar jüri karşısında heyecanlanırdım ama sonradan benden iyisini mi bulacaklar sanki diye düşünmeye başladımişe yaradı. en nihayetinde karşındaki de insan. seninle görüşmesi bitince o da gidip kendi hayatındaki sorunlarla boğuşuyor. belki senden daha yetersiz bile olabilir. senin geçtiğin yollardan onlar da geçti emin ol. uyanık davran sadece. yavaş yavaş cevap ver. iyi görün bir de. bu kendine güvenini arttırır aynı zamanda. Allah yardımcın olsun.

Toplum arasina girince de boyle mi oluyor. Acaba sosyal fobi olabilir mi?
Aslinda asiri kalp atisi oluyorsa doktor bunu duzenleyecek bir ilaç var ondan verir. Adini söyleyemiyorum malesef yasak.

Ayy inşallah çok teşekkür ederim umarım herşey yolunda gider atanırım

Toplum arasina girince de boyle mi oluyor. Acaba sosyal fobi olabilir mi?
Aslinda asiri kalp atisi oluyorsa doktor bunu duzenleyecek bir ilaç var ondan verir. Adini söyleyemiyorum malesef yasak.
Her zaman değil çok heyecanlandığım zamanlarda oluyor zaten hamileyim şu an ilaç kullanamam çok teşekkür ederim

Ayyy kızlar bana taktik veren herkese teşekkürler,çok şükür mülakatim olumlu oldu ,atamam yapıldı,Allahim isteyen herkese kısmet etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…