Özgüven Problemi

twilightter..

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
41
0
Nerden başlayayım bilmiyorum.Büyük bir özgüven eksikliğim var,her şeyim var aslında fen lisesinde okuyorum,başarılı bir öğrenciyim,sağlığım yerinde güzelliğim yerinde ama inanılmaz takıntılı bir insanım,çok alınganım,arkadaşlarımla geçen en ufak konuşmaları kafama takıyorum,eleştirilere dayanamıyorum,yanlış üstüne yanlıuş yaptıkça kendimden nefret ediyorum,hiçbir şeyden mutlu olamaz hale geldim. çoğu zaman odamın bir tane penceresi var keşke keşke becerebilsem şurdan atlamayı diyorum ama ahiret inancım var,yapmıyorum,hedeflerim vardı ama artık öyle boş boş yaşıyormuşum gibi geliyor hiçbir şey yapmak istemiyorum,yaşamama anlam veremiyorum,neden bu dünyaya gönderildiğimi çözemiyorum. bu durumlardan kurtulmak istiyorum.yardım ve önerileriniz için teşekkürler şimdiden

Tatlım, kendini bu kadar ümitsizliğe kaptırma.Daha çok gençsin , hayatın tadını çıkarmaya bak.Pencereden atlamak vs böyle şeyleri hele asla aklının ucundan bile geçirme.Kendi başına çözemeyeceğini düşünüyorsan bir psikologa danış,konuşarak belki rahatlarsın.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Bende bu sene son sınıfım ve bir o kadarda umutsuzum.Denemelerim netlerim hiç istediğim gibi değil.Kendime olan saygımı kaybettim.Son 2 yıldır özgüvenimden zaten eser yoktu.Bu yüzden lise hayatımı,amaçlarımı mahvettim.Dün ilk defa psikiyatriste gittim ve düzenli olarak gitmeyi düşünüyorum.Çünkü bu sorunlar yalnız başına aşılamıyor.(Bende bu böyle oldu nasıl bir karamsarlıksa artık.)Sana tavsiyem sende psikiyatıra git.Ama insanın her zaman vakti olmuyor,zaten 2 haftada bir gidersin muhtemelen.

ya sen resmen beni anlatmışsın. ben de fen lisesinde okuyorum... okula girmeden önce çok başarılı çok ta kendine güvenen birisiydim... ne var ki bu liseye girdikten sonra malum oks de başarılı olmuşuz kazanmışız sanki bu hedefsizlik amaçsızlık hayattan zevk almamama neden oldu... bi de bnm fazla kilolarım var sınıftakiler hem çok zeki hem de çok güzeller her şeyin en lüksünden giyinirler felan ben kendimi onların yanında çok kötü hissediyorum!..ilkokulda derdim zekiyim çalışkanım diğerlerinden bi farkım var diye...ama burdakilerin hepsi çok zeki hepsi çokk güzel ve de incecikler kendimi çok kötü hissediyorum sınavlarım çok zorrrr!!! çalışmak hiç zevk veermiyooo artık... özel ders alanlar 80 alıyo ben kıçımı yırtsam 65 anca alıyorum bi kimyacımız varki Allah düşmanıma vermesin lanet şeyler valla hayattan soğudum çok tembelim kendimi çok kötü hissediyorum yatılılar hep gündüzlü okuyanların arkasından konuşuyo hiç arkadaşım da yok var ama onlar da da rekabet hırsı yüksek gene başarılı olamadığım zaman onlardan da uzakta dururyorum ve çok sıkıldım !!!! çare bulduysan yaz nolur :KK58:

canım sorunların aşılamayacak şeyler değil.. sadece kafana koyup azimle bıkmadan düşündüklerini uygulamalısın. arkadaşlarım çok çalışkan özel ders alıyorlar vs demişsin. sen o okula özel ders almadan onlarla aynı seviyede olduğun için girdin.. ki belki de onlardan daha da zekisin.. ancak kafanı yaptığın işe odaklarsan önceki haline kavuşabilirsin. bir diğer sorun kilolarım demişsin. kiloyu dert etmek çok saçma.. heleki senin gibi zeki, kendini bir nebzede olsa ispatlamışbir kıziçin.. yediklerine dikkat etmen, canın çok istese denefsine dur diyebilmenle alakalı.. kısa zamanda zapzayıf olabilirsin... tabii bunlar basit şeyler değil. azim istiyor.. ayrıcaşükretmelisin ki çevrendekiler yetişmek için kendini geliştirmen için alanı açan kişiler. hangi konuda olursa olsun. saçtır makyajdır derstir... senle aynıveya senden seviye olarak düşük kişiler seni geriletmek veya duraksatmaktan baska bisi yapmaz

Teşekkür ederim öncelikle tavsiyeler için :) bellamania gerçekteeen baya aynı -kimyacı bile- :) kilo problemim geçen sene vardı ve etrafımda aynı seninkiler gibi incecik kızları gördükçe üzüyodum kendimi,bu sene 5 kilo verdim ama üzüntüden o da. sevgilimden ayrıldğım dönemde yemek yemek istemiyodum hiç ki hala öyle.-kurtulamadım onun da etkisinden- Benim sorunum kendimde eksik bulduklarım falan da değil tam olarak ben sanki hissizleştim,mutlu olamıyorum hep hüzün böyle ağırlık ruhumda kurtulamıyorum bunun çaresi ne olabilir ki.?

Teşekkür ederim öncelikle tavsiyeler için :) bellamania gerçekteeen baya aynı -kimyacı bile- :) kilo problemim geçen sene vardı ve etrafımda aynı seninkiler gibi incecik kızları gördükçe üzüyodum kendimi,bu sene 5 kilo verdim ama üzüntüden o da. sevgilimden ayrıldğım dönemde yemek yemek istemiyodum hiç ki hala öyle.-kurtulamadım onun da etkisinden- Benim sorunum kendimde eksik bulduklarım falan da değil tam olarak ben sanki hissizleştim,mutlu olamıyorum hep hüzün böyle ağırlık ruhumda kurtulamıyorum bunun çaresi ne olabilir ki.?

Sevgilinden ayrılmanın verdiği hissizlik o. Şu an için dert edilcek bişey gibi görünebilir ama sende biliyorsun ki geçici şeyler bunlar. Belki senin yaşlarında ben de aynı seyleri yaşamıştım hissizleşmiştim hatta kendimi odun gibi hissettiğim de oluyodu etrafımda olup bitenler arkadaşlarımın yaptıkları herşey acayip saçma geliyodu. Ama inan bana o zamanlar benim için çok kötü olan hayat sonradan bana cok şey kazandırdı çok şeyin farkındalığını oluşturdu bence bu tür zamanlar kişisel gelişimin açısından önemli zamanlar bunu iyi kullanmaya bak derim ve hissizliğini sürekli zihninde tutma aktivite bul kendine oyalancak şeyler falan bul bi süre sonra geçiyo +larıyla beraber. Snin etrafında yaşıtın bir sürü insan saçma sapan şeyler yaparken bir adım önde oluyosun çünkü hissizken onları objektif şeklde inceleyip bazı şeylerin farkına varıyorsun pek anlatamadım gibi geldi :KK70: ama umarım anlarsın şimdi olmasa da ilerde =)

Snin etrafında yaşıtın bir sürü insan saçma sapan şeyler yaparken bir adım önde oluyosun çünkü hissizken onları objektif şeklde inceleyip bazı şeylerin farkına varıyorsun pek anlatamadım gibi geldi :KK70: ama umarım anlarsın şimdi olmasa da ilerde =)
Evet evet aynen öyle,etrafımdakilerin o çiğ davranışlarını gördükçe daha da umutsuzlaşıyodum ama hiç o açıdan bakmamıştım demek bu artı kazandırcakmış bana :)

pencereden atlamak ne kadar mantıklı geliyo sana..çok bunalıyo olabilirsin herşey üstüne üstüne geliyo olabilir fakat bunu bu şekilde çözümlendirmek çok yanlış..
dün haberlerde bayburtta ikamet eden bi 19 yaşındaki bi genç girdiği bunalım sonucu intihar etmiş..çok yazık ee neoldu sonunda geriye kalan acılı bi aile ve diğer tarafı düşünmek dahi istemiyorum..
daha yolun okadar başındasınki bu kadar dirençsiz olma..savaşmayı bil..çok zor günlerin de olucak güzel günlerinde fakat ayakta kalmayı bilmelisin

Beni anlatmışsın farkında olmadan
Sürekli mutsuzluk hissi mutsuz olmaya hiçbir sebep yokken
Ya da anlaşılmadığımız hissi çevredeki fiziksel kalabalığa rağmen..
:KK25:

pencereden atlamak ne kadar mantıklı geliyo sana..çok bunalıyo olabilirsin herşey üstüne üstüne geliyo olabilir fakat bunu bu şekilde çözümlendirmek çok yanlış..
dün haberlerde bayburtta ikamet eden bi 19 yaşındaki bi genç girdiği bunalım sonucu intihar etmiş..çok yazık ee neoldu sonunda geriye kalan acılı bi aile ve diğer tarafı düşünmek dahi istemiyorum..
daha yolun okadar başındasınki bu kadar dirençsiz olma..savaşmayı bil..çok zor günlerin de olucak güzel günlerinde fakat ayakta kalmayı bilmelisin

Ben de bu hallerimden kurtulmak istiyorum zaten,umarım bulur beni de güzel günler

[I
Ya da anlaşılmadığımız hissi çevredeki fiziksel kalabalığa rağmen..
:KK25:[/I]

Kesinlikle.Ya tamamen umutsuz insanlar gibi konuşuyorum farkettim de her zaman böyle değil aslında daha çok okulda böyleyim eve gelip pijamamı geçiriyim üstüme saçlarımı şöyle toplayayım tepede giyeyim pabuclarımı benden özgüvenlisi yook :):)

bunlar yaşının getirdiği sorunlar olabilir. veya okulunda sınıfından ya da öğretmenlerinden memnun değilsindir. bir okulun fen lisesi olması o okulu mükemmel kılmaz. kendini fen lisesindeyim memnuniyetim üst düzeyde olmalı psikolojisine sokmuşsan sorun ettiğin şeyleri görmezden gelme eğiliminde olabilirsin. bu da seni depresyona sokabilir. yani nelerden memnun değilsen bunu dile getirmeye çalış. gizlemek ve net olmamak sorunların temel kaynağıdır. hırçın insanlar olmamak için kendine özgüveninin en önemli şey olduğunu bilmen gerekir.

Evet okuldan memnun değilim çünkü hiçbir sınıfta bu kadar ağzıbozuk inanılmaz derece iğrenç konuşan sınıfın ortasında afedersiniz pantolonunu indiren tipte öğrenciler,kağıdıma bakma istiyorum lafına kızıp bağırıp sınıfta sizi küçük düşürüp bide diğer sınıflarda bunu anlatma ihtiyacı hisseden kişiliği bozuk öğretmenler bulunmaz,derslerle sınavlarla ilgili zaten yorum yapmama gerek yok fen lisesi diye sınavda 15dakka boyunca boş boş kağıda bakmamızı sağlıyacak sınavları tahmin edebiliyosunuzdur. sonra bütün günü sevgilisiyle geçiren 5 dakka birşey konuşmak için yanına gittiğinizde sizi bi daha gelme yanımıza zaten zor yalnız kalıyoruz diyen bi yakın arkadaşım dediğiniz arkadaşa sahipseniz,okul pek de iç açı değil.

bilmezmiyim o sınavları... bi geometricimiz var ki o böyle öğretmenlerden sadece birisi...şöyle dedi:ben derste öğretmem sınavda öğretirim :)) anlayan anladı sınavların ne derece olduğunu :KK70: alıştım artık çalışıp çalışıp 70 alamamaya ... senin gene iimiş bu arkadaşın bnmki sevgilisinin yanına gidicekti, annesine yalan söyleyerek durumu kurtaran bana ertesi gün tavır yapan bi kişilikte .. napıcam ayırıcam yolumu bna değer vermeyene bnde değer veremem yalnız kalmayı göze almak lazım bnce...
bi kimyacımız var öff bahsetmicem ya baş edicem artık ama fenliseleri sanıldığı kadar değil bize bişey öğretmiolar şahsen ben hep alın terimle alıorum her notumu kendim çalışıorum

Öyle işte anlıyosundur sen de. napıcağımı bilmiyorum,yollarımız ayrılmaz onunla ama bazen cidden işkence edesim geliyo o kadar sinirleniyorum.

Tıp istiyorum çok istiyorum hatta house var ya onu izledikçe daha çok istiyorum :) ama bu durumlarla nası başa edicem bilmiyorum derslerim fena değil ama okuldan buz gibi soğudum işte zorla gidiyorum resmen evde gayet iyi güzel mutlu huzurluyum ama özgüven meselesi yapmak istediklerime de engel oluyo işte,geçen seneden beri okul şiir,müzik dinletisinde yer alsam keşke diye düşünüyorum geçen edebiyatçımız yanflüt dersi aldığımı öğrenmiş çalsana dinletide dedi evet çalarım diyemedim çünkü yapabileceğime inanmıyorum,böyle..

Al işte gel de bunalım modda olma yarın fizik sınavım var,daha ayrılalı 2 hafta olmadığım insan bulmuş yeni birini,ister istemez insan sarsılıyo

acaba üstesinden gelmek için neler yapmalı ezik durmamak,kendinden emin konuşmak,kendinden emin bir şeklde göz teması kurup,insanlarda saygı uyandırmayı nasıl başarabiliriz.Bunun için benim son günlerde kullandığım bir çözüm var öncelikle dua ediyorum sürekli sonrasında ise newage telkinleri var suçululk duygusu ego güçlendirici gibi şeyler bunları dinliyorum.birkaç gün daha devam ediceğim inşallah olur.Enazndan kendimi gerektiği gibi anlaşılır bir şeklde ifade edebileyim.Allahım sen yardım et bize ve bu sorunu yaşayan diğer insanlara

özellikle çok çok çalışıp e haliyle başarılı olduğum zaman artık zevk alamıyorum kendimi suçlu hissediyorum.. garip ama öyleyim... :KK50: iyi not aldığım zamanlar SUÇLU HİSSEDİYORUM!

acaba üstesinden gelmek için neler yapmalı ezik durmamak,kendinden emin konuşmak,kendinden emin bir şeklde göz teması kurup,insanlarda saygı uyandırmayı nasıl başarabiliriz.Bunun için benim son günlerde kullandığım bir çözüm var öncelikle dua ediyorum sürekli sonrasında ise newage telkinleri var suçululk duygusu ego güçlendirici gibi şeyler bunları dinliyorum.birkaç gün daha devam ediceğim inşallah olur.Enazndan kendimi gerektiği gibi anlaşılır bir şeklde ifade edebileyim.Allahım sen yardım et bize ve bu sorunu yaşayan diğer insanlara

katılıyorum.çözüm? :/

X