• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven eksikliği:( gerçekten çok zor durumdayım.

dombi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
34
3
86
Denizli
merhaba arkadaslar.birilerine derdimi anlatmazsam çatlıycam:(( dışarıya çıktığım andan itibaren dudaklarım kasılıyo,suratım asılıyo,kendımı berbat çirkin suratsız hıssedıyorum ve dısardan kasıldgım cok bellı oluyo.bu durumda daha da kotu oluyorum.sankı herkes bana bakıyomus gıbı hıssedıyorum,dısardan guzel bulunmama ragmen ben kendımı dısarda cok kasıntı,cırkın goruym...hatta artık evde arkadaslarımın yanında bıle boyle olmaya basladı.kendımı cok caresız hıssedıyrum.yasamaktan bıktım artık inaçlı bırı olmasam sımıdıye coktan ıntıhar etmıstım:( lutfen bana akıl verın kızlar yardımınıza ıhtıyacım var:((

gerçekten çok üzüldüm o zaman canım:(( ama bu böyle devam edemezki,bi çözüm bulmamız lazım.brazcık olsun düzelme hissedersek yazalım birbirimize hatta özelden bile yazabiliriz..burada bi çözüm bulalım ve çözmeye çalışalım olur mu:p

gurbik,sana bı hıkaye okumanı tavsıye edıyorum.ben okudum gercekten kendıme geldım.ısmı SIHIRLI HIKAYE,google a yaz ekıtaptan ındır.işe yarıyor:)) yorumlarını beklıyorum...

ne kadar azalmış olsada bu bende hala var ... başkalarının yüzüne bakamıyorum.. sanki herkes bende bir kusur bulucakmış gb hissediyorum.. off off ...:bbo:

kızlar kıtabı bende okudum ama tabı meraktan.bendede vardı 2 3 sene oncesıne kadar ozguven eksıklıgı yuzumde sıvılceler vardı yuzume bakan sankı sıvılcelerıme bakıyor gıbı gelırdı bana bakan kıyafetıme bakıyor sankı bırı bısey dıyecek gıbı falan fılan bunlar uzadıkca uzar.dedim beni kimsenın degıstırecegı yok ben kendı kendımı degıstırmelıyım.kıyafet tarzımı degıstırdım sacıma makyajımı degıstırdım en önemlisi iyi bir işim var istedıgımı alabılıyorum.gelelım sımdıkı halıme hala sıvılcelerı olan bır ınsanım eskıden o kadar cok makyaj yapardım kapatmak ıcın sımdı pudra bıle surmuyorum ben dunyanın en güzel karısıyım dıyorum beni begenen boyle begensın.sevıyorum kendımı sizde yenebılırsınız kızlar bu ozguven eksıklıgını SİZLERDE DUNYANIN EN GUZEL KADINLARISINIZ SAKIN YILMAYIN HAYATA KARSI

Merhaba Dombi senin durumunu çok iyi anlayabiliyorum, söyleyeceklerimi sakın yanlış anlama olur mu? Sadece nacizane kendi düşüncelerimi söylemek istiyorum. Dışarıya çıktığın zaman ya da sosyal hayatında arkadaşlarının arasındayken, yolda yürürken senin yanında sanki hiç kimse yokmuş gibi rahat davranabilirsin. Tabii ki her zaman değill. Çünkü sen yolda yürürken insanlar seni seyretmiyorlar herkes birşeylerin derdindedir ya da her insanın kendine ait dertleri sıkıntıları olabilir. Belkide diğer insanlar da senin yaşadığın sıkıntıları yaşıyorlardır.Sen insanların sana baktıklarını ya da sürekli seni seyrettiklerini düşünüyor olabilirsin ama emin ol hiç kimse seni seyretmiyor.Çünkü sen sokakta yürürken değişik hareketlerde bulunmuyorsun ki her insan gibi yoluna devam ediyorsun. Biraz daha olumlu düşünmeye çalış. Kendini kasmadan rahat olmaya çalış. Hem insanlar sana baksalar bile senin güzelliğine bakıyorlardır. Kendinde söylediğin gibi senin güzel bir kız olduğunu söylüyorlarmış. Düşünsene herkes hayatın tadını çıkarmaya çalışıyor gülüyor eğleniyor çok güzel vakit geçiriyorlar. Sen neden mutsuz olasın. Eğer gerçekten biraz gayret edersen ve her zaman olumlu şeyler düşünürsen eminim ki sende mutlu olmayı başarabilirsin Kardeşimmm :teselli::Saruboceq:

Arkadaşlar; bu ciddi bir sorun. Sosyal hayatınızı etkiliyor belliki. Hikayeyle falan olcak iş değil. Terapi görmelisiniz. İntiharı düşünüyorum günah olmasa diyor kızcağız. Bu çok ciddi bir mesele. Profesyonel bir yardım almalısın canım. Bunun ayıbı yok. Hepimizin değişik konularda yardıma ihtiyacı var.

Hem utanılacak birşey yok. Çirkin olsan ne olacak ? Hiç mi çirkin insan yok hayatta. Engelli insanların varlığını düşün. Hayata sımsıkı tutunmaya çalışıyorlar. Bir uzuvları eksik diye utanç duysalar, insan içine çıkmasalar bu mantıklı olur muydu sence ? O halde senin kasılman da mantıksız. Birey olarak sosyal çevrede varız ve bu varlığı çeşitli rollerle yaşıyoruz. Ailen içinde kız çocuğu olursun, belki bir eş, bir kardeş , otobüse binersin yolcu olma misyonunu üstlenirsin , bir hastanede sıra bekleyen hasta olursun yada bir devlet dairesinde sıra bekleyen agresif vatandaş olursun ... Hayat böyle. Üstlendiğin rollerin seni kasmasına, utandırmasına izin vermemelisin. Ne olursan ol onu yaşa ve ondan haz almaya bak.

ben de bütün günümü vücuduma odaklanarak geçiriyorum senelerce yüzümle ilgili sıkıntı ve utanç yaşadım sonra birden bire yüz bitti vücut başladı ve bu daha kötüymüş artık dışarı çıkamaz hale geldim okulu bıraktım hiç bi şeyden zevk almıyorum gittiğm yerler sadece estetik merkezleri ve doktorlar olmaya başladı tedavi de gördüm 1 sene kadar o sırada sorunum yüzümle ve aşırı çekingen olmamla ilgiliydi ama gene de ilaçlar ve terapi halledemedi bu sorunumu işin kötü tarafı o zaman bunun halledilebilir bi problem olduğunu düşünürken şimdi hiç de öyle gelmiyo bunalımda olan insanların ise ölümü düşünmesi kaçınılmaz ne yazık ki
kendimi öldüreceğimi zannetmiyorum ama bi hastalık gelse de hızlı bi şekilde ölüversem diyorum yaşama isteğim sıfır kendimi ara sıra yaralasam rahatlayacağım gibi geliyo ama sonra iz kalır da pişman olurum diye vazgeçiyorum

Al bende de o kadar, bendeki durum da şöyle, belki size komik gelicek ama öyle yani,
Mutlaka birileriyle kendimi kıyas ediyorum, onun saçı, duruşu, tokası, ne biliyim işte her şeyiyle.

Ben ne yaparsam yapıyım hiç saçlarımı düzgün bi şekle sokamadım, inatçı saçlarım var. Dalgalı soluk mat bide tel tel kalkıyo, yeni saçlarım çıkıyo öyle bi durum işte.

Sırf saçlarımı düzgün bi şekle sokamadığım için, nişanlıma yakışmadığımı düşünüyorum ne biliyim aşalıyorum sürekli kendimi .
Oçünkü bakımlı, ben onun yanında pasaklı gibi, amannn nerden açtım bu konuyu

Son düzenleme:
tek takıntın saçsa başsa kılık kıyafetse yola girer bi şekilde bakımlı olmak insanın kendi elinde ama fiziksel özellikler ya da zekası öyle değil en azından senin bi nişanlanma olayın olabilmiş ben dışarıya adım atamaz hale geldim kendi dediğne komik diyosun ya daha komiğni söyleyim ben kendimi 70-80 yaşındakilerle bile kıyaslıyorm ama bu bana acı veriyo

Bu duygu az ya da çok herkes de vardır kızlar. En güzel kızlar bile bu tereddütü sık sık yaşıyorlar. Bu tamamen sizin kendinize neyi empoze ettiğinizle, özgüveninizle ilgili. Ama emin olun herkes kendi derdinde.. kimse kimsenin ne kadar kötü ya da mükemmel göründüğüyle sandığınız kadar çok ilgilenmiyor. Çok güzel, çok muhteşem dediğimiz insanlar sayıca çok çok azdır değil mi? Geri kalan insanlar ortalamalarda seyreder ki bunda hiç bi kötülük yoktur. Dünyanın en güzel insanlarıyla aşık atmamız gerekmez, niçin gereksinki?? En güzel biziz demek zorunda değiliz.

Beş saat sokakta dolaşsanız kaç kişi size gerçekten çok dikkatli bakar? Baksa nolur? Herkes muhteşem, herkes ışıl ışıl da siz mi farklısınız? Elbette değilsiniz. En çirkin olduğunu sananımız bile aslında en kötü açıdan bakıldığında bile sadece "sıradandır". Sıradan olmak da kötü değildir, çirkin olmak da, eksik olmak da. Önemli olan Yaradan'ın sizi yaratmaya değer bulmuş olması ve ağzınıza, burnunuza, saçınızın her teline, her kıvrımınıza özenerek bu dünyaya yollamış olmasıdır. Hepimiz özeliz, hepimiz farklıyız, hepimiz biriciğiz. En önemlisi de bu hayat ve biz, tek tek hepimiz çok ama çok değerliyiz. Bu düşünceleri aklınızdan uzaklaştırın kızlar, herkes kadar rahat olun lütfen..Şu kısacık ömrü, sayılı günleri zehir etmeyin kendinize. Mutlaka doktor yardımı alın. mutlu olmanız dileğiyle..

sürekli kendimi bu konuda teselli ediyorum, ve o gün içinde bi arkadaşımı veya bi başka birini görüyorum, bakıyorum ona inceliyorum saçları duruşu kıyafeti ne biliyim gerçekten de farklı. bi de kendime bakıyorum onunla kıyas ediyorum kendimi. neden böyle bi kıyaslama gereği duyuyorum anlamıyorum.
Bakıyorum saçları çokhavalı çok güzel duruyo, kıyafeti falan. kendimi küçük görüyorum onlardan

Canım madem dış görünüş senin için bu kadar önemli, o zaman elinden geldiğince bakımlı ol, kokoş ol. Kendine hiç açık nokta bırakma, eksiksiz olduğunu hissedene kadar sür sürüştür, giy çıkar tak takıştır. Tabi eğer iyi gelecekse... En azından denenebilir. Ne kızlar var normalde ikinci defa dönüp bakmazsın ama sürüp sürüştürünce afet oluyorlar.
Aslında ben gayet eminim sen zaten son derece bakımlı, zarif bir kızsındır ama işte kitlemişsin kendini. Aşmaya çalış bunu. Çünkü emin ol aynı kaygılar bazen hepimizde oluyor, bizim yaradılışımızda var güzel olmayı istemek, diğerlerinden farklı üstün olmaya çalışmak.. Kendini çok da suçlama, sadece bununla birazcık başetmeye çalış ;)

tuana.prenses20 ilgin için çok teşekkür ederim, yorumların ve fikirlerin beni biraz rahatlatıı.
Dediğin gibi, sonuçta maddi açıdan zorluk çeken biri değilim,ve istediğim bi çok şeyi alabilme veya yaptırabilme olanağım var, işin burdan sonrası kendime yakıştırmak.
Saçıma fön bile çektirsem, kuförden çıktıktan sonra sanki herkes bana bakıyo, sanki çok abartmışım gibi geliyo yaa işte alt tarafı bi fön :s
ama sanki çok abartılı olduğumu düşünüyor ve herkesin bana baktığını zannediyorum.
Bunları aşıcam, güveniyorum kendime. yeni bi yolunu bulucam

Çok sevindim canım, rica ederim sen yeterki iyi hisset. O dediğin şey bazen bana da oluyor. Fön çektiren birini görüp beğeniyorum gidiyorum bi fön çektireyim diyorum kuaförden çıkınca garip hissediyorum. Hani şey gibi.. "bu ben değilim, bende eğreti durdu" gibi hissedebiliyorum bazen. Biraz az makyaj yapsam makyajına daha çok özenmiş güzel bi hatun görünce keşke biraz daha özen gösterseydim derken, biraz fazla yapsam of abarttım diye bütün gün huzursuzlanıyorum. Oluyor yani böyle şöyler biz kadınlar karmaşık yaratıklarız, hem dikkat çekmek hem de sivrilmemek isteriz ;) öyle durumlarda aklıma farklı meseleler getirip onlara odaklanırım ya da kendimce şu oyunu oynarım. Evet belki bugün güzelliğimin zirvesinde değilim ama biliyorumki istesem muhteşem de olurum. Oram güzel, buram hoş derim kendime hatırlatırım. Mutlaka iyi gelir.

Bu gün bi ara iş yerinden çıkabilirsem ilk işim direk, kapı kapı bütün kuaförleri gezmek olucak,
defrize diye saça uygulanan bi yöntem var, saçların 4-5 ay boyunca fönlü duruyo, yıkandıktan sonra bile.
Bunu araştırıcam bu gerçekten benim kendimi iyi hissetmemi sağlıcak.
Aslında ne kadar da basit konulara demir atıyorum, sonra saplantı haline getiriyorum düşüncelerimle...

A evet ben de duymuştum defrize işlemini. Sen bir araştır bakalım aklına yatarsa bizimle de paylaş. Dert etmemeyi başarabilsem de benim de saçlarım çok huysuz. Sen memnun kalırsan ben de düşünebilirim tabi saça zarar vermemesi önemli onu iyice araştır sonra pişman olma canım.
İşte böyle basit şeyler bile insan psikolojisi üzerinde çok olumlu etki sahibi olabiliyor. Her yolu denemek lazım, üzülmek çare olmuyor çünkü..

Son düzenleme:
ben güzel gözükmekten bahsetmiyorum kendimi başkalarıyla kıyaslarken saç baş boy pos devreye girmiyo ben daha başka şeylere odaklanıyorum bu öyle kuaförle kendine bakmakla güzel giyinmekle halledilecek şeyler değil insan günümüz koşullarında bakımlı olarak şık giyinerek olduğundan çok daha güzel görünebiliyo zaten ben de güzel gözüküyorum çevremdekilerle de yarış halinde değilim varsın benden daha güzel gözüksünler

doktora gittiğim zaman o da bunu güzellikle ilgili bi takıntı zannediyo ben de ona açık açık anlatamıyorum o yüzden doktora gitmekten vazgeçtim keşke sıradan bi vücudum olsaydı gösterişsiz ama baktığımda ve dokunduğumda iğrenmeyeceğim bi vücut

Back