Özgürlüğün Resmi...

suvesabun

Rabbim yolundan ayırma!
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.859
12
41

Özgürlüğün Resmi
Babası İspanya`nın en ağır siyasi cezalarının verildiği bir hapishanede mahkumdu küçük kızın. Fırsat bulduğu her hafta sonu babasını ziyaret için annesiyle birlikte hapishaneye giderdi.

Yine bir ziyarete giderken babası için çizdiği resmi yanında götürdü ancak hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı.

Bu sebeple kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı...

Çok üzülmüştü küçük kız. Babasına söyledi bunu, o da "üzülme kızım, yine çizersin; bu sefer çizdiklerine dikkat edersin olur mu?" dedi.

Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü. Bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti.
Babası keyifle resme baktı ve sordu: "Hmmm! Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki benekler ne? Portakal mı?"

Küçük kız babasına eğilerek, sessizce şöyle dedi :

"Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri...

Küçük kız ne kadar güzel bir ifade kullanmış babasının özgürlüğü için kuşları bile ağacın içine koymuş babası da bir gün onlar gibi kanatlanıp özgür olabilmesi için.

Küçük kız ne kadar güzel bir ifade kullanmış babasının özgürlüğü için kuşları bile ağacın içine koymuş babası da bir gün onlar gibi kanatlanıp özgür olabilmesi için.

çok doğru canım... a.s resmi ve öyküsünü ilk gördüğümde çok etkilenmiştim... senağlama çocuk deyip geçmemek lazım... gamyoncuiremsu

6.gif
69.gif

"Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri"...
Babası özgürlüğüne kavuştuktan sonra nasıl bi portre oluştu acaba CADIARZU Bunun içinde bir resim çizecek olsaydı ne çizerdi yavrucak? mafoldumben
Umarım mutlu ve huzurlulardır ya da öyle yaşamışlardır :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
helal olsun kurban olurum ben böyle bir evlada
ay suan elim ayagim titriyo resmen gözlerim doldu
mahfoldum ya
ama böylesine güzel bi paylasim icinde tskler canim
bi kez daha bir yerde görmüsdüm bunu ama yine etkilendim

"Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri"...
Babası özgürlüğüne kavuştuktan sonra nasıl bi portre oluştu acaba CADIARZU Bunun içinde bir resim çizecek olsaydı ne çizerdi yavrucuk? mafoldumben
Umarım mutlu ve huzurlulardır ya da öyle yaşamışlardır :çok üzgünüm:

çok güzel cnm teşekkürler

teşekkürler arkadaşlar..........

a.s. a.s. a.s.

helal olsun kurban olurum ben böyle bir evlada
ay suan elim ayagim titriyo resmen gözlerim doldu
mahfoldum ya
ama böylesine güzel bi paylasim icinde tskler canim
bi kez daha bir yerde görmüsdüm bunu ama yine etkilendim

canımsın ya.... ne kadar güzel yazmışsın.... en güzeli ne biliyor musun?? duyarlı ve erdemli çocuklar yetiştirebilmek...... Şeniz a.s. Şeniz

canımsın ya.... ne kadar güzel yazmışsın.... en güzeli ne biliyor musun?? duyarlı ve erdemli çocuklar yetiştirebilmek...... Şeniz a.s. Şeniz

kessinlikle canim cok hakklisin
belki konuyla alakali diil ama bir defasinda tr kanalinda belgesel tarzinda bisey izliyoduk
afrikadaki cocuklari gösterdiler ve bu gecen yil oluyo tam bir yil önce
tuana geldi annecigim bunlar neden böyle ciplaklar neden soplaarla oynuyolar dedi
esimle bende annem onlarin paralari yokmus kiyafet alamiyolar oyuncak alamiyolar dedik
cocuk ortadan kayboldu sonra geldi elinde kumbarasiyla tv ye dogru uzatiyo
inan anlamadik napiyosun dedik
anne bu paralarimi yolliyalimda elgibise ve oyuncak alsinlar yazik onlarada dedimafoldumben
daha 2bucuk yasindaydi elgibisede elbise demekdi kendince ama cok duygulanmisdik cok etkilenmisdik o yasdaki bi cocugun neleri kavriyabilecegi ve düsünebilecegine sahit olmusduk bir kez daha

okuyunca gözlerim doldu cok duygulandimsenağlama
yavrucak nekadar zekiymis babasina bir sekilde duygularini anlatis insallah babasi özgürlügüne kavusmustur:Saruboceq:
böyle durumda olanlarin rabbim yardimcisi olsun:Saruboceq:
emegine yüregine saglik canim cok güzel bir paylasimopuyorumnanaktan

kessinlikle canim cok hakklisin
belki konuyla alakali diil ama bir defasinda tr kanalinda belgesel tarzinda bisey izliyoduk
afrikadaki cocuklari gösterdiler ve bu gecen yil oluyo tam bir yil önce
tuana geldi annecigim bunlar neden böyle ciplaklar neden soplaarla oynuyolar dedi
esimle bende annem onlarin paralari yokmus kiyafet alamiyolar oyuncak alamiyolar dedik
cocuk ortadan kayboldu sonra geldi elinde kumbarasiyla tv ye dogru uzatiyo
inan anlamadik napiyosun dedik
anne bu paralarimi yolliyalimda elgibise ve oyuncak alsinlar yazik onlarada dedimafoldumben
daha 2bucuk yasindaydi elgibisede elbise demekdi kendince ama cok duygulanmisdik cok etkilenmisdik o yasdaki bi cocugun neleri kavriyabilecegi ve düsünebilecegine sahit olmusduk bir kez daha

canım ya onun o güzel düşünceleri ve duyarlılığı anne ve babasından kaynaklanıyor bence.... yerimseniben sizler anne ve baba olarak çevrenizdeki olaylara karşı duyarlı olmasaydınız o da öyle davranacaktı... a.s çocuklar her zaman ailesinin aynasıdır incim.... tuananın o pamuk yanaklarından öp benim için.... Şeniz opuyorumnanaktan Şeniz

okuyunca gözlerim doldu cok duygulandimsenağlama
yavrucak nekadar zekiymis babasina bir sekilde duygularini anlatis insallah babasi özgürlügüne kavusmustur:Saruboceq:
böyle durumda olanlarin rabbim yardimcisi olsun:Saruboceq:
emegine yüregine saglik canim cok güzel bir paylasimopuyorumnanaktan

aminnn.... beğendiğine sevindim canım.... a.s.

X