Özgecan'ın babası o teklifleri reddetti, bir tek şartla...

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Mersin'de minibüs şoförü tarafından vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın babasından takdir toplayan davranış. Hepsini reddetti, tek bir şartla...

Okulundan evine dönmek için bindiği minibüs şoförü tarafından kaçırılan, tecavüze direnmesi üzerine vahşice katledilip sonra da yakılan Özgecan Aslan'ın ailesi sergiledikleri olgun duruşla tüm Türkiye'nin takdirini topladı.15 yıldır Tarsus'un Barış Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Aslan, geçimini matbaa işleri ve grafikerlikten sağlıyor. Özgecan ile birlikte 2 kız 1 erkek çocuk babası olan Aslan, çevresi tarafından hoşgörülü, yardımsever ve dürüst biri olarak biliniyor.

MADDİ YARDIMLARI GERİ ÇEVİRDİ

Yeni Şafak'tan Kübra Sönmezışık'ın haberine göre, Kızı Özgecan'ın ölümünden sonra, vakur duruşu ve engin gönüllü tavrıyla topluma olgunluk dersi veren Aslan, varlıklı olmamasına rağmen, olayın ardından kendisine yapılmak istenen bütün maddi yardımları geri çevirdi. Aslan, Mersin Valiliği'nin açtığı hesabı ise kızı adına kadın sığınma evi açtırmak koşuluyla kabul etti. Geliri orta düzeyde olan Aslan ailesi, 2 oda bir salon evde yaşıyor. Büyük kızları Beste, Çukurova Üniversitesinde Konservatuar bölümünde okurken, küçük çocukları Barış Ali ise 6.sınıfa gidiyor.

SANIRIM PSİKOLOG OLDU

Hayatını kaybeden Özgecan'ın ise en büyük hayali psikolog olmaktı. Daha önce iki defa üniversite kazanmasına rağmen gitmeyen Özgecan, insanlara faydalı olmak için psikoloji okuyabileceği özel bir üniversitenin psikoloji bölümünü yüzde yüz burslu kazandı.
Baba Mehmet Aslan Ögecan'ın bu hayalini, “Özgecan dünyanın en ünlü psikoloğu olmak isterdi. Sanırım bir şekilde de; böyle bir şekilde de olsa, oldu gibime geliyor” sözleriyle ifade etti.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/238798.aspx

Gerçekten insanlık dersi veren bir adam. Kızı vahşice öldürüldü ama o ekranlarda öfke, intikam sözleri söylemedi yine de sadece cezalarını çeksinler dedi, ailesine sabır diledi çok olgun bir davranış. Ben herhalde böyle olamazdım o cezaevi kapılarını aşındırırdım herhalde o adamı parçalamak için. Kaderi buymuş diyemezdim. Keşke yardımlar yerini bulsa sığınma evi açılsa.

Başka şartlarda kendisini tanımayı gerçekten çok isterdim..

Yüce gönüllüğüyle yaptığı konuşmasını dinlediğimde Özgecan'ı katleden o yaratıklara yeniden lanet ettim..

Bu adam gün geçtikçe onun insanligina, vaakurluguna olan hayranimi bir kat daha arttırıyor.
Ya sen gerçekten ne guzel bir babasın. Durusunla davranisinla konuşmalarınla ya bu adam ders olarak anlatılmalı ciddiyim.
Ve ben gerçekten bu aileyi, özellikle de bu guzel babayı tanımak isterim.

adam çok kaliteli,ağır,kendini bilen bi insan.Rabbim sabır versin

Böyle insanların kaldığını bilmek çok şaşırtıcı
çok iyi niyetli metanetliler
allah yardımcıları olsun dayanma gücü versin.

Böyle bir insanın yetiştirdiği evlat kim bilir ne güzel bir evlattı. Ah ah..

çok güzell bir insann hepimizee derss olduu insann adam gibi adamm

Bir insanın, acılı bir anne-babanın bu kadar sakin olup vakurlu durabileceğine inanmıyorum. İnanamıyorum...

Bir bu adama bakalım bir de katilin babasına. İkisi de baba!! Yorumsuz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…