annesi, anneannesi ve dedesiyle birlikte kaliyorlar. inanin hepsi ona karşı o kadar sabirli davranıyorki hayran kaliyorum. şakacıktan bile olsa daha bir kere totosuna bile vurmuş değiller, hatta bu cocuk şiddeti nerden öğrendi diye hayret ediyoruz. insallah bizim kiz da yakin zaman da sakinlesir. Annesi yazik eşine mi üzülsün, çocuğuna mi... yoksa gece 10lara kadar çalışıp para kazanmaya mi çalışsın... perişan oldu yazikBenimde bir yakınım böyleydi..Çocuğa çok aşırı sabır gösterdiler bende kesinlikle psikologa gitmesi gerektiğini düşünüyordum.annesinin saçlarını yoluyor,kim olursa kafasına oyuncaklarını firlatiyordu.banada metal bir oyuncağı firlatmisti inanın o acıyla dovesim geldi ama hep sabrettik.hic dayak baskı filan olmadı.sevdigi yemekleri yaptık,sürekli parka bahçeye ne bilim sosyal alan oluşturduk..Çok hircinlasinca dikkatini dağıtacak şeyler yaptık.hediyeler aldık.ama inanın annesini aglatiyordu.ve annesine hayrandım sabrindan dolayı ama aglardi yinede sabrederdi.ve biliyormusun o hırçın çocuk oldu diye bir melek.annesinin sözünden hiç çıkmıyor.cok uslu bir çocuk oldu.okula gidiyor çokta başarılı.Yani diyeceğim o ki eğer aile metanetli davranır sabrederse o çocuğun kriz zamanlarını minimum zararla atlatıp cocuga ilgi,şefkat ve onu mutlu edicek şeyler yaparsa ben geçtiğini gördüm.ama tabi yinede goturmekte fayda var.
Canım hemen geçmiyor soyleyim 4 yaşında biraz daha sakinlesiyor ama yinede. Çok hırçın oluyor 5 yaşında filan geçiyor ana okuluna gidiyor zaten sonrada ilkokul derken o sevgiyle çok akıllı bişey oluyor.Annesinin çalışmasına da kiziyordur.Tabiiki babasının boşluğunu hissediyordur.Allah yardım etsin ne diyeyim zor seylerannesi, anneannesi ve dedesiyle birlikte kaliyorlar. inanin hepsi ona karşı o kadar sabirli davranıyorki hayran kaliyorum. şakacıktan bile olsa daha bir kere totosuna bile vurmuş değiller, hatta bu cocuk şiddeti nerden öğrendi diye hayret ediyoruz. insallah bizim kiz da yakin zaman da sakinlesir. Annesi yazik eşine mi üzülsün, çocuğuna mi... yoksa gece 10lara kadar çalışıp para kazanmaya mi çalışsın... perişan oldu yazik
bende gec konusmasinin hircinlasmaya sebep oldugunu düşünüyorum.Ayrıca benim dediğim cocugunda konuşması gecikti,birazda ifade edemediği için konuşamadığı için hircinlasiyor..Aynı o yaşlardaydi..Şimdi benim bahsettiğim çocuk bülbül gibi şakiyor..Konuşur inş bence çok ciddi sabır gostersinler
evet bi anda düzeni değişti. yaşı biraz daha büyük olsa aslinda krese gonderirdi belki faydasi olurduCanım hemen geçmiyor soyleyim 4 yaşında biraz daha sakinlesiyor ama yinede. Çok hırçın oluyor 5 yaşında filan geçiyor ana okuluna gidiyor zaten sonrada ilkokul derken o sevgiyle çok akıllı bişey oluyor.Annesinin çalışmasına da kiziyordur.Tabiiki babasının boşluğunu hissediyordur.Allah yardım etsin ne diyeyim zor seyler
belediyenın ucretsız danısmsnları var. her yaşa uygun. ve 1 2 kere degil surekli gıdebılıorsunuz.Merhabalar... Bi arkadaşımın eşi tutuklandi. Küçük bi kizi var iki buçuk yaşında. Babasi tutuklanali 6 ay olacak. Başlar da küçük olduğu için pek durumlari anlamadi gibi oldu ama cocuk büyüdükçe çok hırçınlaştı. İstekleri yapilmazsa aglama krizlerine giriyor, karşısında kim varsa tekmelerle saldırıyor. Sürekli bağırma modunda bütün mahalle bıkmış artık. Kurallara kesinlikle uymuyor. Nerde zararli bir sey varsa ozellikle onu buluyor sanki. Konuşması biraz gecikti. Daha yeni yeni iki kelimelik cümleler kurmaya basladi. Aile hekimi, arkadaşıma "bu çocuğu bi psikiyatriye götürün, yaşananlar onda travma yaratmış olabilir" demiş. Arkadaşım cok üzgün, bana açtı derdini. Ne yapacagini şaşırmış halde. Bir de cok yoğun çalışıyor. Benden arastirma konusunda yardim istedi. Arakadasim izmirde. Özel bi yere götürecek parasi yok. Böyle bi durum da pedagoga götürmek daha mantikli sanki ama sanirim devlet hastanelerinde pedagog yok. Devlet hastanelerinin hangilerinde var ki cocuk psikayatristi? Tepecik egitim arastirmaya sormus psikaytristimiz cok dolu randevu alamazsınız başka yerleri arastirin demisler. Bildiginiz bi yerler varsa lütfen fikir verin. Eğer uygun fiyatlı olursa belki özele de götürebilir.
İkinci bir mevzu da her hafta kapali görüşe ziyarete gidiyorlar. Cocuk orda daha da hırçın ve hareketli oluyormus. Yerlere yatip, yerler de yuvarlaniyormus resmen. Babasiyla sadece 5 dakika filan konusuyormus ondan sonra ziyaret alaninda deli gibi oraya buraya koşmaya, ziplamaya, bağırmaya filan başlıyormuş. Acaba çocuğu ziyarete hapishane ortamına götürmek yanlış mi? Arkadasim babasini unutmasin diye ve babasi da özlüyor diye götürüyordu.
Sizlerden gelen yorum ve önerilere göre ben de arkadaşıma tavsiyeler vericem. Şimdiden teşekkürler.
Not: Babasinin olayla ilgili suçu yok aslinda o yüzden büyük ihtimal yakin da serbest birakilacak.
iki yaş sendromunu olanlarin da etkisiyle cok yoğun yaşıyor sanirim evetTerrible two dedikleri iki yaş sendromunda muhtemelen, yaşadıkları, ister istemez annesinin ailesinin stresi üzüntüsü daha da arttırıyordur, çocuktur anlamaz diyoruz ama çok iyi anlıyorlar. Ben geçeceğini düşünüyorum, sabır sadece, bol da dua , belki inanmazsınız ama evin manevi havası huzuru bile çocukları çok etkiliyor.
ama imkan varsa pedagog tavsiyesi alsın tabi, ailenin nasıl davranacağına dair önerileri öğrenirler , çocuk gelişim , çocuk psikolojisi ile ilgili kitaplara da bakabilir .
nerde oluyor cnm bunlar belediyenin merkezi filan mi var? netten biraz arastirdik bulamadikbelediyenın ucretsız danısmsnları var. her yaşa uygun. ve 1 2 kere degil surekli gıdebılıorsunuz.
coo sagolun. dün arastirdim da ilk başta gidip form dolduruluyormus sonra onlar durumun önemine göre siraya koyup size geri dönüp randevu veriyorlarmis. biz mesela haftaya bi yere randevu alip direk götürmek istiyoruz direk uzmanla görüşüp çözüm bulmak o tarz bi yer var mi acaba diye arastiriyoruzEge üniversitesinde çocuk psikiyatri bölümü var. Çokta ilgili ve başarılı olduklarını biliyorum. Bi arastırın isterseniz..
evet cnm cok haklisin açık görüş daha mantikli oluyor kapali görüşte telefonla konusuldugu icin cocuk cok anlayamaz. bi de görüşme öncesi bayaga arama yapıyorlarmış cocugun bezini bile açıp bakiyorlarmis, arama yerinde bi sürü sıra izdiham vs... kolay değil yani. ama malesef tutuklu yargilama oldugu icin sanirim açıp görüş 2 ayda bir. bende en azindan her hafta degil de 2 hafta da bir götür cocugu diye öneride bulundumCok üzüldüm ama şükür ki annesi başında yavrunun.
Babası suçsuz ise Rabbim bı an önce kavuştursun babasına. Allah yardımcıları olsun ama ben sadece açık görüş olduğu zamanlarda çocuğun babaya götürülmesini daha doğru buluyorum.Yanılmıyorsam ayda bir oluyor açık görüşler ve daha uzun süreli oluyor,kapalı görüş mantığıni çocuğun anlamasi çok zor.
Baban çalışıyor yakında gelecek,seni böyle görse üzülür ,hadi baban için resim yapalım ve bunu babana mektupla gönderelim. Hadi babana birşeyler almaya çıkalım ,Gelince ona sürpriz yapariz vs gibi çocuğun içini rahatlatacak ,onun anlayacağı şeyler söylenebilir.
Tabi Bir uzman yardımı çok iyi olur ,inşallah kolay atlatırlar bu dönemi.
coo sagolun. dün arastirdim da ilk başta gidip form dolduruluyormus sonra onlar durumun önemine göre siraya koyup size geri dönüp randevu veriyorlarmis. biz mesela haftaya bi yere randevu alip direk götürmek istiyoruz direk uzmanla görüşüp çözüm bulmak o tarz bi yer var mi acaba diye arastiriyoruz
yardimci olursaniz cok sevinirim. arkadasim tek başına calisarak hem kredi borcunu ödemeye çalışıyor hem eşinin avukat parasini o yüzden ozellere verecek cok parasi da yok malesefBen psikoloji konusunda özellere acikcası cok fazla guvendigimi soyleyemem. Atıyorum ki 6 aylik bir tedaviyle duzelebilecek bir sorunda 6 seans yeterli olacakken mesela (tamamen örnek olarak söylüyorum) 12 seans cagirip biraz daha paraya koşuyorlar. Ege Üniversitesinden ayrilip kendine özel klinik acmis bir hoca vardi bildigim ama soyadini hatirlayamiyorum bulabilirsem yazicam buraya tekrar, bransinda cok iyi bir kadindi..
tamam cok teşekkür ederim