Özellikle 20li yaşlarında olup hayatı hiç planladığı gibi gitmeyen var mı?

sonfeciportakal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2019
152
36
98
25
yakında 22 yaşıma gireceğim. O kadar çok hayalim vardı ki üniversiteye başlarken. Herşey değişecekti. Psikolojik sorunlarım bitmiş olacaktı. Okulumda çok başarılı olacaktım. geniş bir arkadaş çevrem olacaktı, kabul görecektim insanlar tarafından. Beni çok seven bir sevgilim olacaktı, okul biter bitmez de evlenecekti benimle, ben de sevilecektim. Gelelim gerçek dünyaya. Kullandığım ilaçlar bile artık bana iyi hissettirmiyor. Her gün ağlama krizleri, öfke patlamaları yaşıyorum. Okulu bırakmak zorunda kaldım, 4 yılım çöp oldu. Arkadaşlarımı kaybettim, kimse beni arayıp sormuyor. Berbat ilişkilerim oldu, sorumsuz, cimri, korkak oğlan çocukları çıktı karşıma sadece. Aslında çok da büyük bir hayalim olmadı hiç. O yüzden bu yaşadığım hayatı kabullenemiyorum belki de

Ben o zamanlarda okulum bitecek çalışacağım ayaklarımın üzerinde duracağım diye hayal ederdim okul biter bitmez evleneceğim diye değil. Zaten daha yaşınız kaç ne evliliği? Birde 20 li yaşlar daha yolun başı planlayıp ta olmayacak ne var ki. Tekrar planlayın okulunuzu bitirin istemiyorsanız yeniden sınava girin yeni bir bölüm okuyun ben 39 yaşında 2 çocuk sahibi bir kadınım ben bile üniversite sınavına hazırlanıyorum. Her şeyden önemlisi depresyondasınız sanırım bir destek alın derim.

Ben o zamanlarda okulum bitecek çalışacağım ayaklarımın üzerinde duracağım diye hayal ederdim okul biter bitmez evleneceğim diye değil. Zaten daha yaşınız kaç ne evliliği? Birde 20 li yaşlar daha yolun başı planlayıp ta olmayacak ne var ki. Tekrar planlayın okulunuzu bitirin istemiyorsanız yeniden sınava girin yeni bir bölüm okuyun ben 39 yaşında 2 çocuk sahibi bir kadınım ben bile üniversite sınavına hazırlanıyorum. Her şeyden önemlisi depresyondasınız sanırım bir destek alın derim.
tekrar sınava giricem haziranda farklı bir şehire gitmeyi düşünüyorum hem orada yeni insanlarla da tanışırım belki

bunu diyenlerin evli mutlu çocuklu insanlar olması beni benden alıyor
Henüz 22 yaşındasın ne bu evlenme merakı ayrıca nereden biliyorsun her evlilik sence güllük gülistanlık mı ? Buradaki çoğu kadına sorsan 20 li yaşların sonunda keni işin gücünü eline aldıktan sonra evlenmein doğru olduğunu sana söyleyecektir.

Erkenden evlenip kaynana görümce derdi çekmek zor banal.Neleri başardın mesela bu hayatta kaç hayalin gerçekleşti ?.Tabiki sevilme isteğin olabilir seni anlıyorum ama bunun yolu direkt evlenmek değil.Sen önce kendine iyi gelmeye bak kendi hayatını güzelleştir nasibinde birisi varsa seni bulur zaten.BU KADAR depresifte olma .

Henüz 22 yaşındasın ne bu evlenme merakı ayrıca nereden biliyorsun her evlilik sence güllük gülistanlık mı ? Buradaki çoğu kadına sorsan 20 li yaşların sonunda keni işin gücünü eline aldıktan sonra evlenmein doğru olduğunu sana söyleyecektir.

Erkenden evlenip kaynana görümce derdi çekmek zor banal.Neleri başardın mesela bu hayatta kaç hayalin gerçekleşti ?.Tabiki sevilme isteğin olabilir seni anlıyorum ama bunun yolu direkt evlenmek değil.Sen önce kendine iyi gelmeye bak kendi hayatını güzelleştir nasibinde birisi varsa seni bulur zaten.BU KADAR depresifte olma .
Benim çok bir hayalim yok ki. Bir diplomam olsun kendime yetecek kadar param olsun bitti gitti. Tek sıkıntı şimdiye kadar karşıma beni sahiplenen bir erkek çıkmaması. ama umutlu olduğum biri var. o olmazsa da başkası artık

Evet memnun değilim çözüm arıyorum. Çok uzun sürmez yalnızlığım ben eninde sonunda istediğimi söke söke alırım
söke söke almaya çalıştığınız şey bi arkadaş ya da eşse düşünce tarzınız yada hayata bakış açınız çok farklı olmalı

cunkı ikisi de huzur için var olması gereken insanlar birinin hayatında .

söke söke almaya çalıştığınız şey bi arkadaş ya da eşse düşünce tarzınız yada hayata bakış açınız çok farklı olmalı

cunkı ikisi de huzur için var olması gereken insanlar birinin hayatında .
demek istediğim bu sefer oyunu kurallarına göre oynarım. karşı taraf neyi duymak istiyorsa onu söylerim. ve baştan beklentiler uymuyorsa ayrılırım

yakında 22 yaşıma gireceğim. O kadar çok hayalim vardı ki üniversiteye başlarken. Herşey değişecekti. Psikolojik sorunlarım bitmiş olacaktı. Okulumda çok başarılı olacaktım. geniş bir arkadaş çevrem olacaktı, kabul görecektim insanlar tarafından. Beni çok seven bir sevgilim olacaktı, okul biter bitmez de evlenecekti benimle, ben de sevilecektim. Gelelim gerçek dünyaya. Kullandığım ilaçlar bile artık bana iyi hissettirmiyor. Her gün ağlama krizleri, öfke patlamaları yaşıyorum. Okulu bırakmak zorunda kaldım, 4 yılım çöp oldu. Arkadaşlarımı kaybettim, kimse beni arayıp sormuyor. Berbat ilişkilerim oldu, sorumsuz, cimri, korkak oğlan çocukları çıktı karşıma sadece. Aslında çok da büyük bir hayalim olmadı hiç. O yüzden bu yaşadığım hayatı kabullenemiyorum belki de
Kızım sen deli misin neyin bunalımı bu ? daha 22 yaşındasın hayatın başındasın önünde koca bir hayat var
Hayatının her döneminde inişler çıkışlar olacak.
Önüne daha ne fırsatlar çıkacak belki de hayatının erkeği çıkacak sonra diyeceksin ki iyi ki geçmişteki olmamış :)
39 yaşındayım çok mutlu günlerim de oldu ağlamaktan helak olduğum günlerde
Ama her zaman şunu düşündüm her karanlık gecenin bir sabahı olacak.
evet herkesin derdi kendine büyük ama insanların yaşadığı acılar yanında senin yaşadıkların çok basit.
çık gez dolaş :) tatile git yeni yerler gör
Sonra da evlenirsin :)
36 yaşında evlendim ve inam yine dünyaya gelsem aynı yaşta evlenirdim 😂

demek istediğim bu sefer oyunu kurallarına göre oynarım. karşı taraf neyi duymak istiyorsa onu söylerim. ve baştan beklentiler uymuyorsa ayrılırım
evlılık yada arkadaşlık oyun değil ki yavru ceylanım. Birilerine duymak istediğini söylersen duymak istemediklerini söylediğinde giderler .. gitmesinler dire hep öyle devam edersen de kendıne olan özsaygını yitirirsin.

Ayrılırım yazdığın ıcın sevgılı olarak yorumladım son cümleyi .
Aşk öyle beklentiler içinde yaşanabılıcek bi duyguysa eğer saygı sevgi sadakat beklentin olsun barii

bunu diyenlerin evli mutlu çocuklu insanlar olması beni benden alıyor
Ben evli değilim, 30 yaşına az kaldı. Ama genel olarak yalnızım diye mutsuz değilim. Daha çok geçinemediğim için mutsuzum. Cünkü ben de zamanında maaşım olursa o bana fazla fazla yeter diye düşünüyordum. Ama ne zaman mezun oldum, o zaman ekonomi berbatlaşmaya başladı.

Benim çok bir hayalim yok ki. Bir diplomam olsun kendime yetecek kadar param olsun bitti gitti. Tek sıkıntı şimdiye kadar karşıma beni sahiplenen bir erkek çıkmaması. ama umutlu olduğum biri var. o olmazsa da başkası artık
Ya olursa olur olmazsa olmaz nasıp ve sans ısı bıraz da senın adım atman lazım eve kendını kapatırsan sosyal olmazsan eve gelen kargocuyla mı yasamayı dusunuyorsun o askı? Benim ilk sevgilimle tanısmak ıcın adımı ben atmıstım mesela cunku ben onun ıs yerıne gıdıyordum o orada calısandı bana adım atamazdı hos olmazdı gıdıp sıkayet edebılırdım.

Bende her gıttıgımde yavas yavas sohbet actım arkadaslık kurdum oradakılerle sonra ex sevgılımle de tanıstık.Hatta sırf onunla konusmak ıcın yalandan fotografımı unutmustum orada ahhaha
sonra da cok gzuel bır ılıskımız olmustu evet su an hala devam etmıyor baska sebepten ayrıldık ama benım ıcın guzel bır anı kaldı bu tanısma olayı.Her zaman da erkekten beklememek lazım yanı ama bunu dedım dıye debbır erkege dırekt ılgını bellı edecek sekılde yaklasma.Sen kendın ol sosyallık kat hayatına ıllakı senı seven ısteyen cıkar ama ılla olacak dıye konusursan olacagı varsa da olmaz.

Buradaki bir çoğu kişiniden istediği her şey olmamıştır olmadı diye umudumuzu kesemeyiz ki .yaşıtız nerdeyse zaman zaman bende bunalıyorum ama bişeyler yapmaya çalışıyor tamamen salmıyorum kendimi . Terapi alabilirsiniz belki iyi gelir lütfen kendini bırakma her şeyin çaresi bulunur yeter ki sen iste tekrar girersin sınava bende hazırlanıyorum daha iyi bir hayatım olsun diye çabalıyorum. Umarım her şey yoluna girer 💐

Kontrol edemeyeceğin şeyleri istiyorsun elbette mutsuz olursun. Kontrol edebildiğin, senin isteklerinle şekillenen, senin elinde büyüyecek olan şeylere odaklan. Okulunu bitirmeliydin. Okulunu bitirmek senin elindeydi, bu tür şeylere odaklanmalısın. Çok sevilip, okul biter bitmez evleneceğiz bu plan tek kişiye ait bir karar değil. Kontrol edebildiğin olaylara odaklan önce, yani kendin ve gelişimine. Zaten diğerleri sırayla gelir.

Back
X