- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
Özel üniversitesinde okumaya ve okutmaya karşıyım...
:umursamaz:
Okuyan okur ama benim gözümde hiç okumamışla bir...
Bu kadar açık ve net söylüyorum.
Siz aşağılayabilirsiniz devlet üniversitelerimiz dünyada kaçıncı vs diye ama üniversite sadece okumak değil kendini geliştirmektir...
Bunu ancak yaşayarak görebiliriz...
nedense hep vakıf üniversitelerinin öğrencilerinin egosunun şişkinliğinden,şımarıklığından vs..bahsedilmiş ve çoğu kez genelleme yapılmış bunu anlamıyorum.o zaman bu öğrenciler de devlet üniversitelerinde okuyanların neden bu kadar eziklik duyduklarından mı bahsetmeliler.olay nedir ?
vakıf üniversiteleri bir çok devlet üniversitesine fark atmaktadır.ama tabi hepsi değil.bu üniversitelerin de herşeyde olduğu gibi iyileri,kötüleri var.
vakıf üniverisitelerinin fark atma nedenlerinden en önemlisi öğretim elemanlarının çoğunun bu üniversitelere adeta kaçması olmuştur.tabii ki bunun nedeni de gereken değerin devlet tarafından verilmemesidir.aynı zamanda laboratuvar olanakları,teknolojik imkanlar,gibi imkanlarla da vakıf üniversiteleri günümüzde bir kademe daha üstündür diyebiliriz.
keşke devletimiz hem üniversitelerine,hem de öğretim elemanlarına gereken önemi,değeri verse de biz de devlet üniversitelerimizden en azından birini dünya sıralamasında görebilsek.
ve son kez yine demeliyim ki aklınızdaki vakıf üniversitesi öğrencisi = züppe zengin çocuğu genellemesinden vazgeçmelisiniz.evet hayat bazen hiç adil değil,ama farklılığımızı ortaya koyarak diğerleriyle yarışır duruma gelebilmekte bizim elimizde.o neden böyle,ben neden böyleyim,onun arabası var benim neden yok diye sorgulayarak hiç bir yere varamayacağımızı çok iyi biliyoruz..
vakıf üniversitesine asla gitmem,sıcak bakmıyorum vs.. diyenler de kendini kandırmasın.eminim gerekli olanaklar sağlansa koşa koşa gideceklerdir.
sevgiler.
ben 4 yıllisede kafasını kaldırmadan çalışan ve okulu 2.likle bitiren birisi olarak söylüyorum kimse de kişisel olarak algılamasın
özel üniversiteyi burslu okuyan arkadaşrımı ayrıca da tebrik ediyorum o ayrı tabii
ama babasının parası olup da altına son model arabayı çekip biz son sene kendimizi parçalarken barajı geçsem yeter nasılsa özele yazılacağım diyenlere de sinir oluyorum
kelimenin tam anlamıyla parçaladım kendimi lisede ama konuşmaktan haberi olmayan 4 yıl kitap suratı açmamış sadece annesi doktor ve babası avukat olduğu için özel üniversiteye yazılan bir arkadaşım var
onun şu anda gideceği üniversite ve bölümü belli bnm ve bnm gibilerin ne olacağı ise hala belli değil
ben kendime güveniyorum kazaanacağım da ama bu bnm ağrıma gidiyor
özel üniversitenin burslu olayına birşey diyemem ama kendisine sıcak bakmıyorum bakamıyorum...
Özel üniversitesinde okumaya ve okutmaya karşıyım...
Okuyan okur ama benim gözümde hiç okumamışla bir...
Bu kadar açık ve net söylüyorum.
Siz aşağılayabilirsiniz devlet üniversitelerimiz dünyada kaçıncı vs diye ama üniversite sadece okumak değil kendini geliştirmektir...
Bunu ancak yaşayarak görebiliriz...
canım emin ol vakıf üniversitelerindeki eğitimi görsen koşa koşa gidersin
ve ayrıca vakıflarda okuyan kişileri yok dünyadan bir haber yok 4 yıl boyunca kitap kapağı açmamış yok imkanı var diye gidebilen insanlar olarak genellemekten vazgeçin. evet öyle kişiler de var bu da onların yaşam biçimi. o şekilde okuyanlardan ne kendilerine ne çevrelerine hayır gelir.
vakıf üniversiteleri ile ilgili ne kadar bilginiz var
ya da çevrenizde bu üniversitelerde burslu ya da paralı ama gerçekten çalışarak okuyan yok sanırım. evet üniversite salt okula gidip gelmek değil kendini geliştirmektir. ben memur bir ailenin çocuğuyum ve lisede asla asla özele gitmem diyordum ünv. için. ama babam bana burslu yazdırdı. iyi ki de yazdırmış .Allah ondan bin kere razı olsun. hiç pişman olmadım aksine iyi ki de devlet olmamış da özele gitmişim dedim hala da derim. aldığım eğitim mükemmeldi. paralı okuyan çok arkadaşım vardı ama inanın kim burslu kim paralı kimse farketmezdi. herkes o kadar sıkı sıkıya çalışırdı derslerine. okulumun ve bölümümün benden hiçbir götürüsü olmazken getirileri çok fazla. yüksek lisansımı devlette yaptıktan sonra bunun farkına daha çok vardım.
yanlış algılama,veya algılamak istediğiniz gibi algılama söz konusu olmuş.ben asla devlet üniversitelerini aşağılamıyorum.tam tersi keşke gereken ilgi ve değer verilebilse diyorum.evet üniversite sadece okumak değil kendini geliştirmektir.bunu ister devlet ister vakıf üniversitelerinde olsun kendini geliştirmeyi aklına koyan herkes yapabilir.komplekslerimizden kurtulalım.ben de bunu açık ve net söylüyorum.
incitanesi arkadaşım sanırım burslu okumuşsunuz sizi ayrıca tebrik ederim
ama keşke her vakıf öğrencisi de sizin gibi okuyp düşünse
bnm bu sene kndi arkadaşımı gözlerimle görünce onun ne kadar boşa gittiği için sinirlendiğimi ve haksızlığa üzüldüğümü biemezsiniz....
Oralarda okuyan yeterince çevrem ve okuyan tanıdığım var desem?
Kendim üniversite mezunuyum ve kardeşim de üniversitede okuyor desem?
boshayallersmile
Kardeşim Türkiye derecesine girip de Türkiye'deki en iyi 2 üniversiteden birinde okuyor ve sürekli özeldeki tanıdıklarıyla içli dışlı desem...?
:hulya:
Görüyorum yani desem...?
evet sizin bakış açınız saygı duyarım
ama özellerde okuyan tüm öğrencileri burslu ya da paralı farketmez aynı kefeye koymanıza kusura bakmayın ama saçmalık derim
Olabilir...
Bu da benim görüşüm...
Ben size bilgisiz demiyorum...
Sadece görüşümü söyledim...
Özelde okuyan burslu tanıdıklarım da var, devlette olup kendi seviyelerindekilerle okumayı arzu ettiklerini söylediler hep, inanıyorum ki böyle...(lütfen yanlış anlamayın kimseyi hor görmüyorum)
gençlerimizin üstündeki "üniversite okumayan adam sayılmaz" baskısı kalksa; ne puan,ne özel ne de devlet sorunu olur.. ama yookk, oku da ne okursan oku.. İster Tıp, ister şarap experliği (yanlış anlaşılmasın bölüm küçümsemiyorum, amacım ülkeye faydasının dokunmadığına inandığım bölümler)...
ha 3 saat kendini sıka sıka (%45 bilgi, %55 o an ki şansla) kazandın-kazandın.. Kazanamadın mecburen özel tercih ediliyor.. Çünkü ilkokulda bile öğrencinin anne-babasının eğitimi bölümünde "lise" yazana farklı, "üniversite" yazana farklı bakılıyor...
sistem yanlış,anlayış yanlış... ne kadar tartışsak boş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?