Özel üniversitelerin fiyat listesi..

vakıf üniversiteleri ile ilgili ne kadar bilginiz var
ya da çevrenizde bu üniversitelerde burslu ya da paralı ama gerçekten çalışarak okuyan yok sanırım. evet üniversite salt okula gidip gelmek değil kendini geliştirmektir. ben memur bir ailenin çocuğuyum ve lisede asla asla özele gitmem diyordum ünv. için. ama babam bana burslu yazdırdı. iyi ki de yazdırmış .Allah ondan bin kere razı olsun. hiç pişman olmadım aksine iyi ki de devlet olmamış da özele gitmişim dedim hala da derim. aldığım eğitim mükemmeldi. paralı okuyan çok arkadaşım vardı ama inanın kim burslu kim paralı kimse farketmezdi. herkes o kadar sıkı sıkıya çalışırdı derslerine. okulumun ve bölümümün benden hiçbir götürüsü olmazken getirileri çok fazla. yüksek lisansımı devlette yaptıktan sonra bunun farkına daha çok vardım.

vereliniortak

canım emin ol vakıf üniversitelerindeki eğitimi görsen koşa koşa gidersin
ve ayrıca vakıflarda okuyan kişileri yok dünyadan bir haber yok 4 yıl boyunca kitap kapağı açmamış yok imkanı var diye gidebilen insanlar olarak genellemekten vazgeçin. evet öyle kişiler de var bu da onların yaşam biçimi. o şekilde okuyanlardan ne kendilerine ne çevrelerine hayır gelir.

yanlış algılama,veya algılamak istediğiniz gibi algılama söz konusu olmuş.ben asla devlet üniversitelerini aşağılamıyorum.tam tersi keşke gereken ilgi ve değer verilebilse diyorum.evet üniversite sadece okumak değil kendini geliştirmektir.bunu ister devlet ister vakıf üniversitelerinde olsun kendini geliştirmeyi aklına koyan herkes yapabilir.komplekslerimizden kurtulalım.ben de bunu açık ve net söylüyorum.

canım mesajımı dikkatli okursan burslu olayına birşey diyemem dediğimi ve vakıf öğrencilerini de genellemediğimi görebilirsin ...
vakıf üniversitelerinin imkanlarını da gayet tabii biliyorum
hheee verirler bana burs giderim paşa paşa okurum (burada da koşa koşa tabiri yerine isterdim ve giderdim demek daha doğru bence koşa koşa dünden razı gibi oluyo sanki)
ama bütün sene yan gelip yatıp (bunu tüm öğrenciler için söylemiyorum ki bu da diğer mesajımda vardı kendi emekleriyle kazananları içten tebrik ederim ) babamın parasıyla da gitmek istemezdim açıkçası tatlım
senin söylediklerin de çok doğru karşı çıkmıyorum
bnm burada dikkatinizi çekmek istediğim konu azınlıkta da olsa adaletsizliğin olduğu...
yok mu peki...

Son düzenleme:
incitanesi arkadaşım sanırım burslu okumuşsunuz sizi ayrıca tebrik ederim
ama keşke her vakıf öğrencisi de sizin gibi okuyp düşünse
bnm bu sene kndi arkadaşımı gözlerimle görünce onun ne kadar boşa gittiği için sinirlendiğimi ve haksızlığa üzüldüğümü biemezsiniz....

Oralarda okuyan yeterince çevrem ve okuyan tanıdığım var desem?
Kendim üniversite mezunuyum ve kardeşim de üniversitede okuyor desem?
boshayallersmile
Kardeşim Türkiye derecesine girip de Türkiye'deki en iyi 2 üniversiteden birinde okuyor ve sürekli özeldeki tanıdıklarıyla içli dışlı desem...?
:hulya:
Görüyorum yani desem...?

Hanım efendi...
Siz öyle görüyorsunuz ben böyle fikrimi söyledim budur...
:1ninca:
Ben Devlet üniversitesiyle asla Vakıf 'ı bir tutmam...
Tutamam...
Bu kadar basit... sengözlerimebaksanab
Özeldeki eğitim 10 numara olabilir, ama lütfen yanlış anlamayın devletteki öğrenci kalitesi burada yok işte...
buyrunnnnnnnnn

canım evet burslu okudum
söylediğin türde insanlar var
hatta sana şahit olduğum bir olayı aktarayım
okulda asansördeyiz iki çocuk konuşuyor ama o nasıl bir konuşmadır Allahım
biri diğerine "oğlum hasta numarası yapıcam arabamı değiştirmek için" dedi
biz arkadaşımla birbirimize bakakalmıştık
böyle bir insan okumuş okumamış ne farkederki
herkesin aldığı eğitim yanına kar kalandır
bu kişi büyük ihtimalle evlenip çoluk çocuk sahibi olduğunda da babasına bağımlı yaşayacak...
bu şekilde bakınca evet durumu olanlar için özel ünv.ler büyük nimet
bu nimetten ne şekilde ne kadar faydalandıkları kendilerini ilgilendirir
olaya bir de şu yönden bakalım
burslu veya paralı önemli değil gayesi gerçekten okumak, kendini geliştirmek, dünyaya at gözlükleri ile değil de geniş bir pencereden bakmak olan insanlar inan yukarıda söylediğimiz insanlardan çok daha fazla...
demek istediğim devlet üniversitelerinde artık eğitime inan eskisi gibi değer verilmiyor
bunun en büyük nedeni de oradaki hocalara gereken özenin gösterilmemesi
üniversiteye başlayınca çevren genişleyecek, belki özellerde okuyan arkadaşlar da edineceksin. o zaman çok daha iyi anlayacaksın bu söylenenleri canım.

evet sizin bakış açınız saygı duyarım
ama özellerde okuyan tüm öğrencileri burslu ya da paralı farketmez aynı kefeye koymanıza kusura bakmayın ama saçmalık derim

evet sizin bakış açınız saygı duyarım
ama özellerde okuyan tüm öğrencileri burslu ya da paralı farketmez aynı kefeye koymanıza kusura bakmayın ama saçmalık derim

Olabilir...
Bu da benim görüşüm...
:umursamaz:
Ben size bilgisiz demiyorum...
Sadece görüşümü söyledim...
Özelde okuyan burslu tanıdıklarım da var, devlette olup kendi seviyelerindekilerle okumayı arzu ettiklerini söylediler hep, inanıyorum ki böyle...(lütfen yanlış anlamayın kimseyi hor görmüyorum)

bilgisiz demediniz ancak önceki mesajlarınızda benim için özelde okuyan hiç okumayanla bir gibi bir tabir kullandınız. aynı kapıya çıkmıyor mu... özelde okudum ve kesinlikle devlette okumayı istemedim. hayatımda aldığım en doğru kararlardan biriydi bu. zerre kadar pişman olmadım. keşke yüksek lisansımı da özelde yapsaydım. isteyen devlette okur isteyen özelde... herkesin kendi görüşüdür, isteğidir diyerek kendi adıma noktayı koyuyorum.

Bilgisiz demekle o dediğim ne alaka çözemedim?
Evet, aynı kapıya da çıkmıyor, lütfen çarpıtmayın sözlerimi... lmaz:
ısteyen istediği yerde okur zaten ben buna karışamam ; bu lafı özellikle belirtmenize gerek yoktu, ama ben çocuğumu okutmam asla ve asla!
Kaldı ki üniversite okumayla herkesin bir kademe kaydettiğine de inanmıyorum...
Kimi ilk okul mezunu var herkese taş çıkarır a.s
Sizin bir 'son nokta' koymanıza gerek yok, ben zaten son noktayı koymuştum, kimseyle tartışacak halim yok fikrim yüzünden.
Evet bana göre özel üniversitedeki öğrenci kalitesi 0.
Oraya gidip de kendilerini boşa harcayan burslu öğrencilere acıyorum...
Bu kadar.
Lütfen alıntılayıp durmayın yazdıklarımı artık.
:icecream:

Son düzenleyen: Moderatör:
yazmıyım dedim ama dayanamadım
öğrenci kalitesi demek 0
demek oralara giden burslu öğrencilere acıyorsunuz
Allahım ne günlere kalmışız
siz sığ düşüncelerinizle yaşamaya devam edin
aman sakın çocuğunuzu okutmayın
sonra mazallah çocuğun hayatı mahvolur
hakikatten akşam akşam hiç güleceğim yoktu kaydirigubbakcemile2

büyük lokma ye büyük söz konuşma demiş atalarımız.ne de güzel demişler :))))))) umarım çocuğunuz o devlet üniversitelerindeki öğrenciler gibi ! üstünnnnn başarılar gösterirler de siz de vakıfların kapısını çalmazsınız :)))))

neyse arkadaşlar herkesin kendi düşüncesi.oturup anlatmaya zaman yok.

gençlerimizin üstündeki "üniversite okumayan adam sayılmaz" baskısı kalksa; ne puan,ne özel ne de devlet sorunu olur.. ama yookk, oku da ne okursan oku.. İster Tıp, ister şarap experliği (yanlış anlaşılmasın bölüm küçümsemiyorum, amacım ülkeye faydasının dokunmadığına inandığım bölümler)...

ha 3 saat kendini sıka sıka (%45 bilgi, %55 o an ki şansla) kazandın-kazandın.. Kazanamadın mecburen özel tercih ediliyor.. Çünkü ilkokulda bile öğrencinin anne-babasının eğitimi bölümünde "lise" yazana farklı, "üniversite" yazana farklı bakılıyor...

sistem yanlış,anlayış yanlış... ne kadar tartışsak boş...

Allah'a şükür kendim de devlette okudum, kardeşim de (hem de ıstanbul'un en iyi üniversitesinde dereceyle) a.s
Hatta kuzenlerim de a.s
Napalım, devlette okumak ayrıcalık bunu asla es geçmedik Allah herkese yaşatsın inşallah... :Saruboceq:
Merak etmeyin benim evladımın böyle bir sorunu olmayacak büyük konuşmak değil, prensip meselesi... a.s
Allah herkese bu ayrıcalığı yaşatsın diyorum sadece... :Saruboceq:
Maaşallah bize

Son düzenleyen: Moderatör:

Aslında en doğru yorum bu... kaydirigubbakcemile5
Sistem yanlış maalesef bu böyle...
boshayallersmile
Sistemin içinde az da olsa doğruları bulmaya uğraşıyoruz...

devlette okumak ayrıcalıksa aman almayayım o ayrıcalığı
master yaparken gördük devletin en köklü üniversitesini de öğrenciye verilen değeri de

bu devlet üniversitesi meraklısı olupta özel üniversitelerde okuyanları hiç okumamış kabul eden zihniyet hangi okuldan mezunsun diye sorsan vasıfsız ücra bi şehirdeki üziversiteden mezundur ama gel gör ki devlet üniversitesi işte....kendini bilkent gbi özel üniversitede okuyanları küçümseyerek komik duruma düşürürler. yazık ne diyelim ki böyle sığ düşünmeye devam etsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…