tşkr ederm cnm. ben türbanlıym ve seneye özel ünv. düşünüyorm ama ayrımcılık olur diye çekiniyrm
ablam özelde onlarında okulda gelenler var fakat hocaların laf sokmaları da var
okulda türbana karşılar arkadaşım ondan..ben kimsenin kapalı olmasına birşey demem Allah ile onun arasında sonuçta ama şu da varki Allah o kişinin nietini biliyor sonuçta ne diye okulda kapanmak mecbur gibi hissediliyorki?açık insanlar nasıl namaz kılarken kapanıyor sonra günlük hayatta açılıyorsa kapalılarda böyle düşünebilir bana göre..baş örtme için çok sorun yaşıyan çok ille gircem diye yarışan varda benide bu rahatsız ediyor..hatta okumayı bu yüzden istemeyen var ama dediğim gibi Allah niyetini biliyor kişinin sonuçta..
arkadaşım üniversite kabul etmezse boşuna inada bindirme sakın git oku..bir örtü senin eğitiminden bıraktırmasın geri seni..yani açıkca söylemek istiyorum bir örtü için okumak istemeyen kişinin niyetinden şüphe ederim..bir sembol olarak kullandığını düşünürüm çünkü hep dediğim gibi Allah her bir kişinin niyetini biliyor..ben açık bir insanım ama böyle konuşunca dışlıyorum falan sanarlar ama değil..sadece kapanma nedeni niyetini ortaya koyuyor hareket ve düşünceler çünkü..yani okumak isteyen yada istediğini gerçekleştirmek isteyen bir bez parçasına takılı kalmaz..yeterki inanç olsun..ondan sen oku arkadaşım madem istiyon..
((başlığı açana demiştim ilk alıntımada içinde yorum yazmak istedim anlaşılsın die belirtmek istiyorumda))
haklısın.. inat yapmam kesinlikle dediğin gibi Allah niyetimi biliyo ilk 1 hafta açık gidip ortama bakıcam hocaların kapalılara nasıl dasvrandıqına bakıcam üst sınıflara sorucm ona qre bi yol izlerim artkk
Ben anlamiyorum neden boyle birsey yasaniyor Türkiyede, ben Fransa'da yasiyorum, burda dogdum, burda okuyorum, üniversiteye gidiyorum, burda bütün üniversiteler özel olsun olmasin, izin veriyor turbanli gelmene, ben sahsen sal takiyorum veya turk usulu ortunup gidiyorum, hiç kimse yadirgamiyo, ogretmenlerde aliskin... kimse bisey demiyo, diyemezde..
Sonuçta açik giyinen, kapali giyinen, veya turbanli giyinen hiç birine karisamazlar.. hrkes istedigi gibi geliyo...
Insa'Allah yakinda turkiyedede oyle olur..
haklısın.. inat yapmam kesinlikle dediğin gibi Allah niyetimi biliyo ilk 1 hafta açık gidip ortama bakıcam hocaların kapalılara nasıl dasvrandıqına bakıcam üst sınıflara sorucm ona qre bi yol izlerim artkk
eğer bende üniveriteyi kazanırsam bende merak ediyorum ve korkuyorumda eğer türbanlı gidersem hocalar beni sınıfta bırakır dye. o yüzden açık gitmeyi düşünüyorum
Fransa'ya türban yasağı geldi diye biliorum ben ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?