• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel üniversitede türban..

eLf-34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
826
0
96
33
İstanbul
arkadaşlar seneye özel üniversiteye gitmek istıyorum türban yasağı varmı özellerde bilmiyorum. bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirm

cnm ben özel üniyi kazandım bu sene burslu olarak gidiyorum ve türbanılar geliyor bizim okula tek tük de olsa varlar ve bu konuda sorun yaşamadıklarını sanıyorum....

tşkr ederm cnm. ben türbanlıym ve seneye özel ünv. düşünüyorm ama ayrımcılık olur diye çekiniyrm :50:

tşkr ederm cnm. ben türbanlıym ve seneye özel ünv. düşünüyorm ama ayrımcılık olur diye çekiniyrm :50:

bende özel ünideyim, türbanlı olarak ilk geldiklerinde çok yadırgamalar oldu ama artık herkes alıştı, sorun olmaz merak etme

ablam özelde onlarında okulda gelenler var fakat hocaların laf sokmaları da var

hangi ozele gidiceksin bilmiyorum ama
sabancida hic sorun olmuyor mesela
kocta da olmaz muhtemelen
bogazicinde de hic sorun degildir mesela
yillardir giriyorlar bogazicine basini kapatmayi tercih edenler

Ben anlamiyorum neden boyle birsey yasaniyor Türkiyede :57:, ben Fransa'da yasiyorum, burda dogdum, burda okuyorum, üniversiteye gidiyorum, burda bütün üniversiteler özel olsun olmasin, izin veriyor turbanli gelmene, ben sahsen sal takiyorum veya turk usulu ortunup gidiyorum, hiç kimse yadirgamiyo, ogretmenlerde aliskin... kimse bisey demiyo, diyemezde..
Sonuçta açik giyinen, kapali giyinen, veya turbanli giyinen hiç birine karisamazlar.. hrkes istedigi gibi geliyo...
Insa'Allah yakinda turkiyedede oyle olur..

:nazar:

ben özelde değilim ama bi ara türbanla derse girdiler, resmi olarak hakları vardı, ama ağızlarını açsınlar, hoca atıyo sınıftan, başkaları ne kadar gevezelik ederse etsin bişey demiyo halbuki aynı hocalar.
kız benden güzel yazmış açıklamış sınavda, o kaldı ben gectim mesela
cünkü üniversitede hersey hocanın insiyatifine kalıyo malesef
iyi arastır canım, sonradan çok başın agrımasın

tşkrler kızlar zaten ilk bi hafta açık qtmeyi düşünyrm hocalarn davranışlarına fln bakıcam ona qre davrancam :97:

ablam özelde onlarında okulda gelenler var fakat hocaların laf sokmaları da var

okulda türbana karşılar arkadaşım ondan..ben kimsenin kapalı olmasına birşey demem Allah ile onun arasında sonuçta ama şu da varki Allah o kişinin nietini biliyor sonuçta ne diye okulda kapanmak mecbur gibi hissediliyorki?açık insanlar nasıl namaz kılarken kapanıyor sonra günlük hayatta açılıyorsa kapalılarda böyle düşünebilir bana göre..baş örtme için çok sorun yaşıyan çok ille gircem diye yarışan varda benide bu rahatsız ediyor..hatta okumayı bu yüzden istemeyen var ama dediğim gibi Allah niyetini biliyor kişinin sonuçta..
arkadaşım üniversite kabul etmezse boşuna inada bindirme sakın git oku..bir örtü senin eğitiminden bıraktırmasın geri seni..yani açıkca söylemek istiyorum bir örtü için okumak istemeyen kişinin niyetinden şüphe ederim..bir sembol olarak kullandığını düşünürüm çünkü hep dediğim gibi Allah her bir kişinin niyetini biliyor..ben açık bir insanım ama böyle konuşunca dışlıyorum falan sanarlar ama değil..sadece kapanma nedeni niyetini ortaya koyuyor hareket ve düşünceler çünkü..yani okumak isteyen yada istediğini gerçekleştirmek isteyen bir bez parçasına takılı kalmaz..yeterki inanç olsun..ondan sen oku arkadaşım madem istiyon..

((başlığı açana demiştim ilk alıntımada içinde yorum yazmak istedim anlaşılsın die belirtmek istiyorumda))

Ben de özeldeyim.Başta bölümden bir hoca ve sınavda bir hoca istemedi ama şimdi bir sorun yok.

okulda türbana karşılar arkadaşım ondan..ben kimsenin kapalı olmasına birşey demem Allah ile onun arasında sonuçta ama şu da varki Allah o kişinin nietini biliyor sonuçta ne diye okulda kapanmak mecbur gibi hissediliyorki?açık insanlar nasıl namaz kılarken kapanıyor sonra günlük hayatta açılıyorsa kapalılarda böyle düşünebilir bana göre..baş örtme için çok sorun yaşıyan çok ille gircem diye yarışan varda benide bu rahatsız ediyor..hatta okumayı bu yüzden istemeyen var ama dediğim gibi Allah niyetini biliyor kişinin sonuçta..
arkadaşım üniversite kabul etmezse boşuna inada bindirme sakın git oku..bir örtü senin eğitiminden bıraktırmasın geri seni..yani açıkca söylemek istiyorum bir örtü için okumak istemeyen kişinin niyetinden şüphe ederim..bir sembol olarak kullandığını düşünürüm çünkü hep dediğim gibi Allah her bir kişinin niyetini biliyor..ben açık bir insanım ama böyle konuşunca dışlıyorum falan sanarlar ama değil..sadece kapanma nedeni niyetini ortaya koyuyor hareket ve düşünceler çünkü..yani okumak isteyen yada istediğini gerçekleştirmek isteyen bir bez parçasına takılı kalmaz..yeterki inanç olsun..ondan sen oku arkadaşım madem istiyon..

((başlığı açana demiştim ilk alıntımada içinde yorum yazmak istedim anlaşılsın die belirtmek istiyorumda))

haklısın.. inat yapmam kesinlikle dediğin gibi Allah niyetimi biliyo ilk 1 hafta açık gidip ortama bakıcam hocaların kapalılara nasıl dasvrandıqına bakıcam üst sınıflara sorucm ona qre bi yol izlerim artkk

haklısın.. inat yapmam kesinlikle dediğin gibi Allah niyetimi biliyo ilk 1 hafta açık gidip ortama bakıcam hocaların kapalılara nasıl dasvrandıqına bakıcam üst sınıflara sorucm ona qre bi yol izlerim artkk

yani en iyisi o arkadaşım..ben açık biriyim ama kapalı çok arkadaşım vardı üniversitede ve inan dediğim gibi yarışıyorlardı..sonrada yok kapalılar dışlanıyor yok istenmiyoruz cart curt diyorlardı hatta hatırlarsın belki türban sorunu çıkmıştı ülkede:)yani anlamsız saçma bana göre..ilk yorumumdaki gibi işte madem Allah için kapanılıyor bunu bu şekilde belli edersin sende.açıklarda Allah inançlı sonuçta kapalıda..niyet önemli..baş örtene saygım çok ama inada bindirene saygıyı bırak Allah'ı unutmuş gözüyle bakarım ben..gerekirse dışlarım bu durumda açıkcası..

Ben anlamiyorum neden boyle birsey yasaniyor Türkiyede :57:, ben Fransa'da yasiyorum, burda dogdum, burda okuyorum, üniversiteye gidiyorum, burda bütün üniversiteler özel olsun olmasin, izin veriyor turbanli gelmene, ben sahsen sal takiyorum veya turk usulu ortunup gidiyorum, hiç kimse yadirgamiyo, ogretmenlerde aliskin... kimse bisey demiyo, diyemezde..
Sonuçta açik giyinen, kapali giyinen, veya turbanli giyinen hiç birine karisamazlar.. hrkes istedigi gibi geliyo...
Insa'Allah yakinda turkiyedede oyle olur..

:nazar:

Fransa'ya türban yasağı geldi diye biliorum ben ama...

eğer bende üniveriteyi kazanırsam bende merak ediyorum ve korkuyorumda eğer türbanlı gidersem hocalar beni sınıfta bırakır dye. o yüzden açık gitmeyi düşünüyorum

eğer bende üniveriteyi kazanırsam bende merak ediyorum ve korkuyorumda eğer türbanlı gidersem hocalar beni sınıfta bırakır dye. o yüzden açık gitmeyi düşünüyorum

canım bir örtü için hiç öğretim görevlileri seni bırakırmı??düşünme böyle..kimse o baş örtüsüne karşı değilki sadece okuldaki kurala uymazsan uyarırlar sen yine uymazsan ee haklılar yani bu durumda..yani sen yapıyon demiyorum yorum sadece..yani her yerde kural var bunlara uymak zorundayız..okula girerken örtüye iyice sarınıp bürünen olusa haliyle durdurulacak..cüppüli erkek öğrenci olmadıı gibi kızlar içinde bu kural var yani..

2010 ekimden beri devlet üniversiteleri de özel üniversiteler de başörtülü alıyor. arkadaşım devlet üniversitesinde yüksek lisansını bile başörtülü girerek yaptı bu sene.

allahim yaa ne cokk tuhafima gidiyo turkiyedeki bu sorun!!!!!

cok ama cok sacma uni de turban yasagi olmasi ve dislanmasi... avrupa ulkeleri musluman bi ulke olmadiklari halde kabul ediyo ama turkiye disliyo!!!

turkiyede ozgurluk yok!!!! yanlis anlamayin turkiyeyi cok seviyorum her yazda ilk durak turkiyeye gelirim ama sirf bu dusunce ve davranis ozgurlugu olmadigi icin turkiyede yasamadigim icin sukrediyorum.. umarim turkiye kendini gelistirir. bunlar tabi benim dusuncelerim Ve ben boyle dusunuyorum.

Fransa'ya türban yasağı geldi diye biliorum ben ama...

Hayir türban yasagi diye bisey yok burda... çok konusuldu edildi o yüzden oyle zannediyosunuzdur...
burda Ilk okul, kolej, ve lise'de örtemezsiniz türbaninizi...
ama üniversite'de yasak degil...isteyen istedigi gibi gelebilir...
Inanmiyorsaniz gelip burda okuyun :) rahatlikla....
Her zmn bazi hocalar vardir.. müslümanlari pek sevmeyen, laf sokmak isteyen... ama onlar neden böyle yapiyor zannediyorsunuz : bizim ne gibi bir hal gösterecegimizi merak ettikleri için... tabi bizlerin hiç bisey demedigini görünce kendileri susup oturuyor... o yüzden bu kadar kafaya takmayin derim...

:71:

Türkiye'de türbanın yasak olmasının nedeni, siyasi bir sembol olarak kullanıldığı içindir.

Kimse üstüne alınmasın; ben genel olarak ve yasaklanmanın hukuki/siyasi vs. nedeni olarak konuşuyorum...

Avrupa'da veya Amerika'da türbanın serbest olması; türbanın onlar için siyasi bir unsur/tehtid/simge olmadığı içindir.

Kimisi diyor ki, e o zaman mini etekte yasak olsun...Aynı kefede değil işte.

Ne zaman mini etekte siyasi bir unsur olarak kullanılır,o zaman o mini eteğede yasak gelir.

Yani aslında olayın özünde açık-kapalı sendromu yok...

Ne zaman türban bu ülkede siyasi simge olarak kullanılması kalkar, o zaman bu tartışmalar sona erer.

Sadece atlanmış bir konuya ufak bir ekleme yapayım dedim.

Sevgiler...

Back