• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel üniversite de burslu okumak...

mellyyyh

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
76
1
286
İstanbul
arkadaşlar tm ögrencisiym.psikoloji burslu tutuyo bazı özel ünilerde. bazılarnda ösym bursumun kesilmemesi notlarım 2nin altına düşmemesi grekirken, bazılarında 3 ün altına düşmemem grekiyo. 3 bana yüksek geldi.tabi üniversite derslernden veya düzeninden pek bi bilgim yok. sizce ortalmamın 3 olması zor bi drum mu? olmama ihtimali olablir mi. bu riski göze alıp yazmalı mıyım? lütfen yardımcı olunn:(

çalışkan bir öğrenciysen ve çan sistemi varsa zor değil ama riske girmeye gerek yok.

her üniversitenin puanlaması farklı. bazısında çan sistemi var, bazısında düz not hesabı. ben istanbul ve kocaeli üniversitelerini biliyorum sadece, ikisinde de yeni düzenlemeyle ders geçme zorlaştı. kısacası düşündüğün her üniversiteyi tek tek incelemen gerek, bu da tabii iyi tercihler yapmanda sana fayda sağlar.

ben sınavdan sınava çalışan, dersleri dinlemeyen bir tiptim. buna rağmen 2.42 idi ortalamam(mühendislik).

Çan eğrisi denen sistem varsa çok da zor olmaz. Bir de burslu olacakmışsın, çan eğrisi varsa diğer öğrenciler sınavlardan çok düşük not alırken senin normal bir not alman bile sene sonu notlarının yüksek olmasını sağlar.

Son düzenleme:
arkadaşlar tm ögrencisiym.psikoloji burslu tutuyo bazı özel ünilerde. bazılarnda ösym bursumun kesilmemesi notlarım 2nin altına düşmemesi grekirken, bazılarında 3 ün altına düşmemem grekiyo. 3 bana yüksek geldi.tabi üniversite derslernden veya düzeninden pek bi bilgim yok. sizce ortalmamın 3 olması zor bi drum mu? olmama ihtimali olablir mi. bu riski göze alıp yazmalı mıyım? lütfen yardımcı olunn:(
Maaşallah güzel bir başarı.Ben de özel bir üniv de burslu okuyorum 7 yıl boyunca bursum kesilmiyor. yani 3 yıl sınıfta kalsam da bursum devam edecek.benim okuduğum gibi okullar var onlara da bak istersen.bu arada 3 ortalama yapmak kolay değil tabi.ancak istersen pekala başarırsın.

yine de çok da kolay bir şey değil. risk var yani

Canım en yüksek not 4.00 olduğuna bakarsak 3 ortalama için çoook çalışman gerekiyor.Ama imkansız değil :3: Umarım çan eğrisi olur o zaman işin daha kolaylaşır

Son düzenleme:

eğer ösym bursun olursa öyle bişey yok okul verseydi sana bursu belli bi not ortalaman olması şartı ve bunun altına düşmemen gerekiyor.ama sen üniversiteye burslu başlarsan ösymden hiç bi sorun olmuyo yalnız kalma hakkın sınırlı

Maaşallah güzel bir başarı.Ben de özel bir üniv de burslu okuyorum 7 yıl boyunca bursum kesilmiyor. yani 3 yıl sınıfta kalsam da bursum devam edecek.benim okuduğum gibi okullar var onlara da bak istersen.bu arada 3 ortalama yapmak kolay değil tabi.ancak istersen pekala başarırsın.

hangii üni canımm?

kızlar beykentte not ortalamanızın 2.00 nin altına düşmemesi gerekiyor ama 7 sene boyunca bursunuz kesilmiyor.... yani okulu 8 sene uzatırsanız 8.senenin parasını veriyorsunuz =)

Back