deneyiminiz tanıdığınız ve en önemlisi de tanımı olan mesleğiniz var mı
yani çalıştığım ofislerde örneğin sekreterleri yahut santral çalışanlarını müşterilerin sekreterleri aracılığı ile bulurlardı
iş ilan siteleri ile gelenlerden pek verim alınmazdı
muhasebe elemanlarını da mali müşavir tanıdıklar aracılığı ile bulurlardı ya da çalışanlar
ama mühendis vs gibi bir mesleğiniz varsa iş ilanlarına bakmaya devam lakin ara kademe eleman iseniz tanıdık gücü her zaman daha fazladır
Yaklaşık 7 sene özelde 2 sene devlette çalıştım. Oteldeki işlerimi hep kariyer.net ten buldum ama bu ara linkedin çok revaçta
Ben malum iş bulma sitesinden başvurmuştum. Daha öğrenciyken girdim. Aralık'ta 4 yıl olacak. Çok memnunum iş yerimden . Biraz şans biraz kısmet gibi görüyorum buraya girişimi.Çünkü tek mesleğimle alakalı başvurduğum yerdi :)
1 yılı geçti,tam zamanlı ev hanımıyım.
İş bulamıyorum.
Piyasa berbat dedikleri kadar var,tam bana uyan işlerde bile ya aranmıyorum,ya da randevuları iptal ediyorlar.
Her işe de başvurmuyorum tabi ki .
Bulduğum diğer işleri de internetten,iş arama sitelerinden bulmuştum.
Hiç de pozitif olmadı ama durum bu
Çok ballıymışsınız, başarı dolu bir iş hayatı dilerim....
Head Hunter diye tabir edilen hem bağımsız hem de belli bir firmaya bağlı çalışan insan kaynakları personelleri var. Ya kendileri ilana çıkıyorlar ya da bağlantılardan sana uygun iş olursa sen başvurmadan seninle iletişime geçiyorlar. Cv oluştur orada eski iş arkadaşlarını ünv arkadaşlarını vs ekle bağlantı oluştur.Linkedin de iş ilanları oluyor mu ben sadece iş dünyasına özel sosyal medya ve paylaşım uygulaması diye düşünüyordum. Orda üyeliğim yok henüz ama bugün hemen bir üyelik açacağım kariyerdeki ilanlara da 1 ilana 500 1000 kişi vs başvuruyor haliyle ordan geri dönüş çok zor alınıyor deneyimlediğim kadarıyla....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?