Özel sağlık sigortası ... lütfen yardım

poyrazya

Kocasının Bebeği
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
2.119
463
323
İstanbul
kızlar ben sene başına kadar alianz sigortalıydım. Geçtiğimiz haziran ayında kadın hastalıklarından ameliyatı karşılayacakmı diye istek gönderildi. Karşılıyordu fakat ben korktuğun için ameliyat olamadım o zaman. Ocak başından itibaren çalıştığımız sigorta şirketi değişti. Mafre sigorta oldu. Korkum şu ki ; ameliyat olacağım zaman istek gönderilince ret cevabı gelirmi diye korkuyorum. Sizce ne kadar site geçince yeniden istek talebi göndermeliyim? Bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar

Bildiğim kadarıyla her sigorta sirketinin bu konuda durumları farklı. Tekrar hastanenize gidip öss firmanızın değiştiğini tetkiklerini yeni sigorta sirketine göndererek ne kadarını karsılayıp ne kadarını karsılamadıgını öğrenmeniz gerekiyor. Zaten bu sigortalara gönderilen istem formları siz ameliyata girmeden hatta anestezi görüsmeniz bile yapılmadan önce gönderilip bilgi alınıyor. (eskiden özel hastane calısanıydım)

ilk yıl karşılıyor mu bu ameliyatı acaba, sigorta şirketleri ilk yıl bazı ameliyatlara teminat vermiyorlar

ilk yıl karşılıyor mu bu ameliyatı acaba, sigorta şirketleri ilk yıl bazı ameliyatlara teminat vermiyorlar

Şirket sigortası olduğu için geçmiş sigortanız genelde aynı şartlarla (ufak tefek değişiklikler olabilir) devam eder. Yani sizin sigortanızın ilk yılı gibi görünmez.

Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım. Öyle yapıcam. Tek korkum Yen'i sigorta şirketinin sen bizim üyemiz olmadan önce ameliyat başvurusunda bulunmuşsun deyip ret cvbı vermesi

Şirket sigortası olduğu için geçmiş sigortanız genelde aynı şartlarla (ufak tefek değişiklikler olabilir) devam eder. Yani sizin sigortanızın ilk yılı gibi görünmez.
Çok teşekkür ederim arkadaşım. O zaman büyük ihtimalle karşılar dimi? Yani daha önce ameliyat İstemi gönderdim diye karşılamamazlık etmez

Çok teşekkür ederim arkadaşım. O zaman büyük ihtimalle karşılar dimi? Yani daha önce ameliyat İstemi gönderdim diye karşılamamazlık etmez

Yok sorun olacağını sanmıyorum. Ama sigorta şirketinin size verdiği kartta bir çağrı merkezi numarası olur, onu arayın bişgilerinizş verin ona göre sorularınızın cevabını en net şekilde onlar verir.

Şirket üzerinden sigortaliysaniz şirketin anlaşmasına göre değişir. Çoğu şirket teklif alırken bekleme süresi olmadan alabiliyor. Bireysel yaptirilmis olsa genelde 3 yıl bekleme süresi oluyor. 3 yıl bekleme böyle ameliyat gerektiren o yıl içinde gerçekleşmeyecek öncesinde de sorun olabilecek durumlar için. Şirket üzerinden sigortaliysaniz ik ya sorun isterseniz bu sıkıntınızı.

Önceden bilinen hastalıklar sigorta kapsamına girmiyor diye biliyorum.

Bireysel değil sigortam. Şirket sigortası

Sen yine de marfpreye bir sor. Ben acıbadem ile doğum yaptım çok memnun kalmıştım. Sonra marfpreye geçiş yaptım çok pişman oldum. En ufak muayeneye bile provüzyon vermiyor tekrar istek yollatıyorum hatta bazen 3 kere ancak o zaman veriyor. İyice öğren ve müşteri hizmetleriyle görüş. Baktın kabul edilmiyor bastır. Sonradan kabul ediyorlar geçerli sebepler sun.

Ameliyat olmadan ön onay akıyorlar sende şirketi ara sor online sistemdende limitlerini istisnalarını görebilirsiniz

Merhabalar Acibadem Sigorta genel mud. de ozel saglik sigortasi biriminde calismaktayim.Eger ozel saglik sigortasiyla ilgili ya da dogum sigortasiyla ilgili bilgi almak isteyen olursa yardimci olmak isterim.Telefon numaram Destek olmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…