özel okula başvurmak

laylaylom20

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
581
401
648
İstanbul
benim öğretmen arkadaşlara bir sorum var.
ben şu anda öğretmenlik için tezsiz yüksek lisans yapıyorum.önümüzdeki sene için bir özel okula başvuru yapmayı düşünüyorum.başvurular ne zaman olur? direk gidip konuşmak mı lazım yoksa önce telefon yada internet yolu ile bağlantı kurmak mı? sonuçta okulda öğretmen ihtiyacı olup olmadığına göre başvuru yapmak lazım değil mi?

bir de mezun olmadan önce herhangi bir ücret vs almadan sadece kendimi geliştirmek amacıyla stajyer olarak alırlar mı beni? mezun olmadan stajyerliğim kaldırılmayacağını biliyorum.ama bu şekilde başvurursam kabul ederler mi? açıkçası bu konularda çok bilgisizim.yardımlarınızı bekliyorum...

canım başvurular genellikle nisan-mayıs-haziran aylarında yapılıyor
girdiğin ilk yıl stajyer olarak göreve getiriliyorsun
stajyer olduğun için maaşın da biraz düşük oluyor
2.yıl maaşın da artıyor stajyerliğin de kalkıyor
bence okullara bizzat gidip görüş
internet veya telefon yolu ile fazla ilgilenmiyorlar
şimdiden bol şans

Özel okullara başvuru, okul kapanmadan önceki aylarda yapılıyor. Yani Haziran ayında sözleşmeler yapılmış oluyor.
ılk yıl zaten stajer oluyorsun. Doğru dürüst maaş vermedikleri gibi haftanın 6-7 günü canını çıkarana kadar da çalıştırıyorlar. Sonra maaş biraz yükseliyor; ama yine insan üstü bir çaşılma sözkonusu.
Diğer soruna gelince, mezun olmadan stajer olarak almazlar da belki bir öğretmen nezaretinde ders dinletirler ya da etüt verdirirler. Özel okullar bedava insan gücüne bayılırlar ne de olsa...

OKullardan kapanmadan 1-2 ay önce falan başvuru yapabilirsin canım. Telefon ile ara önce sonra ihtiyaçları varsa görüşmeye gidersin.ınternetten başvuru da yap ama yüzyüze görüşmeler çok daha iyi olur.
Ben atanmadan önce birkaç özel okula başvuru yapmıştım. Bana söyledikleri şeyler şunlardı: "Fizik iyi, diksiyon iyi, mezun olunan üniversite iyi ama deneyim yok. Bu yüzden size ücret ödemeyiz ilk yıl.Ondan sonraki yıl ise performansınız iyi olursa tekrar görürşürüz." Hatta bir özel okul bana stajerliğimi kaldırabileceğini ama ücreti benim ödemem gerektiğini söylediler :mymeka: Bu da 4yıl önce yaklaşık 4-5 milyar yapıyordu :mymeka:
Branşından alım fazla ise kpss ye çalış canım. Özel sektör çekilecek gibi değil çünkü.

branşımdan öğretmen alımı çok düşük.özel okul dersaneye göre daha iyi olur diye düşünüyorum.her ikisinde de yoğun iş temposu, az para olacak gerçi:( neyse çok teşekkürler cevaplarınız için...

Back