- 14 Ağustos 2018
- 19.233
- 72.080
-
- Konu Sahibi minikellim
Ben otomotiv sektöründeyim, departmanda boğaziçi inşaat mühendisi de var satınalma departmanı olduğundan boğaziçi diploması sokuyor içeri, makine mühendisi de var. Yeni işe girenler 20 üzeri alıyor burada. Mühendislik departmanlarındakiler de giriş maaşı olarak 25 civarı alıyor.Olur mu hiç,düzgün bir yerde çalışırsanız gayet de sosyal haklar yerinde oluyor. Benim kadromda 18 bine çalışan ustabaşı var. Düz işçi 14bin alıyor. 8 yıllık kıdemli mühendis bölüm sorumlusu 35bine ise başladı. Sendikası var,haftada 40 saat çalışıyor.6 ayını dolduran 1 hafta yıllık izin alabiliyor. Ki biz tekstil sektorundeyiz. Makina ve yan sanayi benzeri sektörlerde bizim aldiklarimiza günde 2 saat çalışmazlar çok net biliyorum bir sürü arkadaşım var.Özel sektör dediğimde gidip merdiven altı yerde çalışmadığıniz sürece bu haklar her yerde var zaten. Ben 16 yıllık mühendisim, demek devlete gecseydim hiç olmayacakti.
Evet marmara bölgesideyim burada da buyuk fabrikalar cogunlukta. Genelde diploma işliyor burada da. Diplomanın işlemediği yerlerde de yabancı dil tuksek lisans veya tecrübe kalifiye eleman statusunde rahat girilebiliyor.Ben otomotiv sektöründeyim, departmanda boğaziçi inşaat mühendisi de var satınalma departmanı olduğundan boğaziçi diploması sokuyor içeri, makine mühendisi de var. Yeni işe girenler 20 üzeri alıyor burada. Mühendislik departmanlarındakiler de giriş maaşı olarak 25 civarı alıyor.
Bence mühendislik yapmak için çalışılabilecek sektörler arasında en iyisi otomotiv. Makina da çok parlak,yaşıtım bir makina mühendisi arkadaşım var çokça bilinen bir beyaz eşya firmasının teknik satışında çalışıyor,adam 160bine anlaşmış bu sene. Kim gider de çalışır devlet kadrosunda şimdi?Ben otomotiv sektöründeyim, departmanda boğaziçi inşaat mühendisi de var satınalma departmanı olduğundan boğaziçi diploması sokuyor içeri, makine mühendisi de var. Yeni işe girenler 20 üzeri alıyor burada. Mühendislik departmanlarındakiler de giriş maaşı olarak 25 civarı alıyor.
Aynı şehirdeymişiz, bizim ayrıldığımız kurum muhtemelen. Bu sene Eskişehir’de özel okullar 100 bine fiksledi kendiniEskisehirde yasiyorum. Onumuzde ki sene icin anaokuluna pesin105bin odedim. Baska sozum yok..
Hangi kurumdan ayrildiniz?Aynı şehirdeymişiz, bizim ayrıldığımız kurum muhtemelen. Bu sene Eskişehir’de özel okullar 100 bine fiksledi kendini
Ş harfiyle başlayan kurumdan ayrıldık biz. A ile başlayana geçtikHangi kurumdan ayrildiniz?
Hmm yok o degil bizom gectigimiz. Ama 100 bine fixleme konusunda haklisiniz. Birkac okulla gorustuk. 95 105 araliginda fiyatlar.Ş harfiyle başlayan kurumdan ayrıldık biz. A ile başlayana geçtik
bu nedir ya eve ayda 40 bin girse bile rahat çocuk okutulmazAynı şehirdeymişiz, bizim ayrıldığımız kurum muhtemelen. Bu sene Eskişehir’de özel okullar 100 bine fiksledi kendini
Ben söyleyince sövüyorlar bana. Demeyeydin iyiydibu nedir ya eve ayda 40 bin girse bile rahat çocuk okutulmaz
nedenki matematik ortadaBen söyleyince sövüyorlar bana. Demeyeydin iyiydi
Olur mu aşkolsun?nedenki matematik ortada
Bu ben iste. Yapamadım 2.yibu nedir ya eve ayda 40 bin girse bile rahat çocuk okutulmaz
yani çocuk büyütmek bir bütün ya sadece okul değil ki kiyafeti beslenmesi .. rahat bir psikolojide bunları yapmaktan bahsediyorumOlur mu aşkolsun?
Hemen yetişir dünyanın lafını ederler. Ben anlamadım ki burdaki herkes 10 bin maaşla mı geçiniyor aylık,çözemedim.
ay umarım bu durumlar düzelir de herkes rahatça okutur bakar çocuğuna /çocuklarınaBu ben iste. Yapamadım 2.yi
Valla bende de hiç iyi değil sanırım.yani çocuk büyütmek bir bütün ya sadece okul değil ki kiyafeti beslenmesi .. rahat bir psikolojide bunları yapmaktan bahsediyorum
bilmiyorum bende para yönetimi çok iyi değil galiba 40 bin para değil artık
Şu an bir Avrupa ülkesindeyim 6 yaşında çocuğun akran zorbalığını anlatmak istemiyorum. Sadece 1-2 kişinin çocuğunu eğitmesi yetmiyor.Aksine oğlum ilk anaokulu deneyimini devlette yaşadı. Her gün ısırık çimdiklenmeyle geldi. Şimdi özelde asla bir gün olsun böyle şikayeti yok.
Akran zorbalığını biz daha az yaşadık özelde
Bana göre böyle küçük yaşlarda çocuk için bu tarz büyük masraflar yani özel okul vs gerekmiyor ya yani bu parayı Bi hesaba atarım belli Bi yaştan sonra çocugumu yurt dışında okuturum şuan özel bir anaokulu ile orta seviye Bi okulun arasında öyle çok Bi fark oluyor mu bilmediğim için soruyorum bu özel okulun artıları neler fazladan çocuga verilen nedirmerhabalar..
öncelikle hepimize geçmiş olsun kayıplarımıza allahtan rahmet, geride kalanlara sabır dilerim.
Günlerdir Yuregimiz ağzımızda iken bugun okuldan gelen msj ile dünyevi işlerimize geri döndüm malesef. Zam oranı beni çok sasırttı.
Gecen sene 26 bin tl ye anaokuluna yazdırdıgım kızım için bu sene 1. Sınıf kayıt ucreti 80 bin tl
Ben en dusuk memur maası alan kamu çalışanıyım maasım 11.300 tl suan yarı zamanlı çalışıyorum. Kızım özel bakım istiyor rahatsız pnsuman saatler vb oldugundan özel okulun saati, öğle arası, işe yakın olması, reviri, bizim girip çıkmamıza cok rahat olanak saglaması açısından tam bizlikti
İşten ayrılıp devlete vereyim desem ben surekli ilgilensem Devlet okullarının hem saati uymuyor hem pansuman yapabilecegim oda, giriş çıkıs sıkıntıaı vb sebeplerle hiç hiç uymuyor
Ama 80 binde boyumuzu o kadar asıyor ki dusunmekten uyuyamıyorum resmen okul taksiti, aracın gazı, fatura ve yeme içmeye ıcı ucuna yetecek. Ustune medikal masraflarımız car ne yapacagım hiç bilmiyorum. Benzeri durumda olan arkadaslar var mı
Avrupa’dan buradaki eğitimin içinde gibi anlatmanız ilginç o halde.Şu an bir Avrupa ülkesindeyim 6 yaşında çocuğun akran zorbalığını anlatmak istemiyorum. Sadece 1-2 kişinin çocuğunu eğitmesi yetmiyor.
Burada yaşamıyorum ben. Ben de histerim herkes yıllık 150 bin versin çocuklarına iyi eğitim aldırsın. Söylemek istediğim şu; siz aile olarak çocuğunuza iyi bir eğitim verir ilgilenirseniz, çocuğunuz diğerlerine benzemez. İyi yerlere gelir.Avrupa’dan buradaki eğitimin içinde gibi anlatmanız ilginç o halde.
Ben hem devlet okulunda veli oldum hem özel okulda veli oldum. Veli profili çok başka. Çocuklar da daha eğitimli velilerin çocukları olduğu için belki de daha uysaldı.
Devlet okulunda şiddet gösteren çocuk çok yaygın ve sizin çocuğunuz şiddet görünce o da vursaymış bir tane diyorlardı. Öğretmenlerin de elinden bir şey gelmiyor. Rehberliğe gönderdik diyorlar. Hatta devlette okul yönetimi hee şeyi örtbas edip sınıf dahi değiştiremiyor. Aman başımız ağrıtmasın diyor.
Özetle ben devlet okullarının daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Bizim zamanımızda mutlaka öyleydi. İyi idealist öğretmenler de çok devlette. Ama onlar da okul yönetimi ve velilerin baskısıyla zaten uğraşmaktan bıkıyorlar.
Karşınızda devlette muhattap yok. Ben çok sorun yaşadım hepsinde cimere yazdan öte bir sonuç gelmedi. Cimere yazınca da devlet soru soruyor bitiyor.