Valla kusura bakmayın ama 'aa öyle mi , iyi o zaman' deyip geçiştirebileceğim bir mevzu değil -ki çoğu arkadaşımın da öyle olsa gerek. Bununla ilgili bir bilgi metni yayınladınız mı acaba? Mühim içerik taşıyan mesajlarımız silindi, yönetim bunu nasıl düşünemez?! Ayrıca ben ceza aldığım konunun içeriği ile ilgili bilgi istediğimi ilgili yerlere mesaj atarak bildirdim ama sizden -neyazık ki- hala bir yanıt alamadım. Israrla ve dafaatle gerekli açıklamanın yapılmasını bekliyorum.
Öncelikle ceza alma sebebiniz konu dışı mesaj. Bu cezalı ike siteye girmek istediğinizde karşınıza çıkıyor.
Diğer konuya gelince özel mesaj konusunda önceden önlem alınabilcek olsaydı tabiki alabilirdik. Bizim özel mesajlarımızda ki en az sizlerinki kadar önemli mesajlar vardı, silindi. Daha doğrusu database de olan bir aksaklık yüüznden silmek zorunda kaldık. (Daha açık olarak database bozuldu bizde tabloları kaldırarak tekrar oluşturduk)
Yönetim bunu düşündü hergün düzenli olarak yedek alınıyor. Eğer hayat memat meselesi bir durum var ise yedek dosyasından mesajlarınızı tekrar alabiliriz.
Diğer bir nokta ise özel mesaj sistemi sizin mesajlarınızı saklamanız için değil mesajlaşmanız için olan bir uygulama, sadece özel mesajlar için değil sitedeki her alanın düzgün çalışması için ne biz nede yazılımı satın aldığımız yer bir garanti vermiyor.
Sistemde olabilcek herhangi bir donanımsal veya yazılımsal hata sebebi ile datalarımızı kaybetme riskine her zaman sahibiz. Bunun içinde önlem olarak her gün düzenli olarak yedek alıyoruz.
DAha öncede başımıza geldiği gibi oluşabilcek bir hata karşısında yedek dosyadan geri dönüyoruz.
Dün yaşanan olayda zarar gören 12 tablonun site işleyişine zarar vermediği göz önüne alınarak yedek dosyadan geri dönüşüm yapılmamasına karar verdik.
Zira yedek dosyadan geri dönmek ; sabah 5 itibari ile yazılan bütün konu ve cevapların yok sayılması, +3,+4 saat sitenin kapalı kalması gibi daha başka olumsuzluklarda yaşatacaktı.
Sonuç itibari ile dün yaşanan olayı size hissettirmeden en zararsız şekilde atlattığımızı düşünüyorum.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Saygılarımla