Özel ders hakkında

tombul kelebekkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2015
66
48
Arkadaşlar İngilizce özel ders fiyatları hakkında fikriniz var mı acaba? saati 30 Tl demiştim ama veliler çok pahalı dedi şaşırdım size sormak istedim.

Ozel ders ucretini belirleyen bir suru kriter vardir. Sizin taninirliginiz, velilerin sosyo ekonomik duzeyleri, sehir,ilce ve hatta ayni ilcedeki semte gore bile degisir. Ben matematikciyim kendimle kiyaslamayayim. Istanbuldayim ve ingilizceci arkadaslarimdan 25 liraya veren de var 100 liraya verende var saatini.

Nerde yaşıyorsunuz ?
Ankara da bu fiyata kimse özel ders vermez
Benim Yaşadığım semtte en az 50 den Başlıyor

Teşekkür ederim bilgiler için ben de Ankaradayım bulunduğum yerde özel ders ücretleri 25-30 arası o yüzden bu fiyatı belirlemiştim.

Teşekkür ederim bilgiler için ben de Ankaradayım bulunduğum yerde özel ders ücretleri 25-30 arası o yüzden bu fiyatı belirlemiştim.
Eger 25-30 arasiysa dip fiyattan yola cikmaniz gerekir. Sanirim ilk defa ozel ders vereceksiniz bunu baz alarak bunu soyledim. Cunku ozel ders icin taninmaya ihtiyaciniz var. Bi ogretmenin reklamini veliler yapar. biraz tanindiktan sonra fiyati arttirirsiniz. Simdilik dip fiyattan yola cikin.

Evet ilk olacak doğru söylüyorsunuz öyle yapayım.

Nasil planladiniz bilmiyorum ama egerki ogrencinin evine gidecekseniz bunun yerine evinizde verin dersi. Bolece fiyat kirmis olsanizda zaman kazanirsiniz. Mesel biraz daha uzak bir semtte bi kac ogrencim var sosyo ekonomik duzeyi yuksek bir semt. Ben gidiyordum ogrencinin evine cunku ogrencinin gelemeyecegi bir lokasyondayiz. O sebeple de asla fiyat kirmam mesela. Ama kendi semtimdekileredaha uygun verip eve aliyorum. Bolece ciddi zaman kazancim oluyor. Yani tabi benim 5. Yilim artik. Birisi ariyorsa biliyorum ki baska bir velim tavsiye etmistir. Hani tabiri caizse reklamim zaten yapildigi icin artik arayan kisi o ucreti zaten veriyor. Ozel ders isi boyle biraz. Ogrencileriniz sizi severse yavas yavas artar ve velinin degil sizun taleplerinize gore sekillenmeye baslar hersey.

Ben de kendi evimde düşünüyorum evet reklam için önce velilere ihtiyacım var o yüzden şimdi başındayken biraz düşüreyim fiyatı peki siz veliye ekonomik düzeye göre fiyatı değiştiriyor musunuz??

Soyle soyleyeyim istanbulda lise matematik ucretleri ciddi anlamda yuksek. Ve ben lokasyon olarak ekonomik durumlari cok cok iyi olan ailelerin oldugu bir semte cok yakin oturuyorum. O sebeple onlara normal kendi ucretim olan fiyattan veriyorum. Bu seneye kadar da genelde bu fiyatin altina dusmemek asina baska semtlerde ders vermedim. Ama bu sene evime cok yakin bir kac ogrenciye ders vermem gerekti. Eger normalde aldigim ucreti soylesem biliyorumki veremezlerdi. Daha dusuk bir ucret soyledim ve eve gelmelerini istedim. Ogrenciler gercekten iyi ve heba olmamalilar. Onlara kiyamadigim icin bunu yaptim. Yani bu bir secim meselesi aslinda bu semtte vermek istiyorsam daha yuksek bir fiyat soyleyemem. Bunu yerine vermemeyi secebilirim. Umarim anlatabilmisimdir. Yani ayni semtteki ogrenciler icin yakin fiyatlar veririm ama baska bir semt oldugu anda ve gelir farki varsa ya fiyati kirman yada hic vermemen gerekir. Amma da para goz gibi bi imaj cizdim sanirim. ama yok yok inanin haftaici en az iki gun bekirleyip okuldan yarim saat bir saat gec cikip kendi ogrencileriminde sorularini cozerim. Yada mesela ozel derste saatlerim esnektir. Sure doldu eyvallah demem asla. Konum ne zaman biterse o zaman bitiririm ve ekstradan gecen Zamanin ucretini asla almam. velilerim bilirki benim icin oncelik ogrencidir. karsilikli guven meselesi yani. Velilere hem egitiminiz hemde kisiliginizle ilgili guzel izlenimler birakirsaniz ozel ders guzeldir. Doyum acisindanda okul derslerinden daha keyiflidir. Tek ogrenciye yogunlastiginiz icin ogretme hazzi daha fazladir bana gore

Sİze çok teşekkür ederim hocam yordum ama aydınlattınız beni sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…